Opoziția unită. Mișcarea reformistă care se opune PSD-ismului

USR, PMP și Forța Dreptei ar putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2024, potrivit deputatului Cătălin Drulă. „Ar fi complet lipsit de sens orice alt fel de răspuns în care noi să încercăm să facem o construcție comună, dar să ne contracandidăm”, a declarat la B1Tv.

„Avem aceste discuții avansate, vrem să mergem într-o zonă de proiect comun, o soluție care, atenție, nu este despre USR sau despre Forța Dreptei, sau despre Partidul Mișcarea Populară, ci despre ceva mai mult de atât. Este mișcarea reformistă în 2024 care se opune PSD-ismului. Aici este o invitație deschisă inclusiv pentru oameni care nu sunt acum în politică, pentru mediul de afaceri, pentru zona de intelectuali, pentru societate civilă”, a declarat Drulă.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la Președinția României, liderul USR a confirmat: „Absolut, absolut și acesta a fost răspunsul meu constant. Dacă vedeți vreun președinte de partid în România care zice „eu n-aș fi un candidat bun la Președinție”, ar trebui să lase locul altcuiva, pentru că rolul unui președinte de partid este să fie un lider, iar un lider merge până la capăt”.

„Colega mea (Elena Lasconi, n.r.) e un politician valoros, este acum într-o cursă care eu cred că o să fie o cursă de succes. Vreau să fie o cursă a opoziției unite, prima care ne așteaptă, alegerile europarlamentare, care vor avea o miză dublă, poate chiar mai mult decât dublă față de alegerile europarlamentare dintr-un an obișnuit politic”, a continuat Cătălin Drulă.

„Nu au doar miza câți europarlamentari o să aibă fiecare partid sau familie politică. Sunt salva de deschidere a unui an electoral în care trebuie să salvăm România de PSD-ism. Fiecare membru din USR, fiecare om din această construcție politică de dreapta liberală pe care o facem va trage în fiecare județ să aducă cât mai multe voturi la aceste alegeri, să avem un scor pe baza căruia să construim atacul la PSD-ism din toamnă”, a conchis Drulă.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Să vezi scandal! Cu Orban o să le țină, dar cu Tomac nu prea cred.

 2. si cu aur ce faceti fostii vostri prieteni de la motiune ? acum stim vor fi doua mari blocuri politice formate in alegeri PSD PNL versus restul ce se vor uni fara sa mai le pese de orientarea lor politica atit de criticata la altii

 3. 3-4% PMP+2-3% Forta Dreptei+max.9%USR=15% Daca ne uitam cum Ialomiteanu tot iese pe sticla, apoi Marius Pascan si Tomac care nu scapa nici o ocazie sa arate ca-i activ deja avem ce vedea…Va fi un circ pe cinste Ciolacu deja a intrat in scena cu o fosta, AUR cu Scoala de vara acum Dreapta jubileaza reorganizata…Unde-i Ciolos?

 4. Pai nu se leaga… PMP este conservator, cu familia traditionala, etc, USR este cu lgbt, progresist.Cum se inteleg ?

 5. Aaaa, ce nu face bietul Drula zis si Ranga pt a spala rusinea si pt a nu ramane fara coledgi!!!! Dar cu Reperul cum ramane? Il lasati pe bubos sa candideze singur? Oauuu! Pai cum isi mai duce el la capat misiunea biblica de europarlamentar cu -1% cat o sa ia in alegeri?

 6. Voi vorbiți?…Voi care ati distrus țara, voi care ati introdus în țară drogurile, sexualitatea, traficul de arme…
  Bă **lă,oare câți bani vă dă Gyuri Soroș?…

 7. Roata destinului: tocmai rezistii au fortat debarcarea lui Orban, conditionand intrarea la guwernare in Dec 2020 prin schimbarea premierului. Implicit, noul premier acceptat a fost Citu iar Orban tras pe linie moarta.
  Acum sunt prieteni?
  Mai bine votez niste oameni auristi consecventi decat niste nevertebrate psd-pdl-USR!!!

 8. S-a dat ordin pe unitate ca USR sa bage in PE betivii Organ si Tomac ?

 9. Cine sunt reformiști 🤔 USR 😲??? Ăștia care fură fură voturi 🤔 Ăștia care vor legalizarea drogurilor 🤔 Ăștia care la Bruxelles au dor acțiuni împotriva României 🤔 USR e partidul cel mai toxic din România,ar trebui toți închiși

 10. Ăștia se unesc, la indemnul licuriciului, ca să experimenteze o vaselina nou care va fi lansata pe piața de către firma ” Faucii și morsele”. Succes, băieți.
  PS. Nu uitați. O vaselina de calitate face cat o mie de cuvinte.

 11. Ce caraghios , absolut penibil ! Usr-istii astia , parca a tunat si i-a adunat , n-asa ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.