Oprea: Niciodată Băsescu nu m-a făcut şeful mafiei lui Năstase, a fost o invenţie a presei

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat la Slatina, că preşedintele Traian Băsescu este un „adevărat bărbat de stat” şi un „patriot” şi a susţinut că şeful statului nu a spus niciodată despre el că este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, aceasta fiind o „invenţie a presei”.

„Traian Băsescu este bărbat de stat. Pe Traian Băsescu îl cred în primul rând bărbat de stat şi îl cred patriot. Despre puţini oameni din istoria noastră poţi să spui că sunt bărbaţi de stat. Traian Băsescu cu siguranţă este un bărbat de stat”, a afirmat liderul UNPR Gabriel Oprea.

Aprecierea liderului UNPR la adresa preşedintelui ţării a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat celei de alegeri la nivelul organizaţiei judeţene Olt şi a venit în urma unei solicitări a-l caracteriza pe Traian Băsescu.

Atunci când ziariştii l-au întrebat dacă Traian Băsescu a fost „bărbat de stat” şi atunci când îl cataloga, în urmă cu câţiva ani, drept „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”, Oprea a susţinut că preşedintele nu a spus aces lucru, ci a fost o „invenţie a presei”.

„Niciodată Traian Băsescu nu m-a făcut şeful mafiei personale a lui Năstase. Vă rog să verificaţi. A fost campanie. În campanie a adresat acuzaţii, cum se adresează în mocirla românească din ultimii 20 de ani (…). Niciodată nu m-a făcut şeful mafiei personale a lui Năstase. A fost o invenţie a presei”, a susţinut Oprea.

În 2004, Traian Băsescu afirma că Gabriel Oprea face parte din „mafia personală a lui Adrian Năstase”. „Din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sunt conduşi din umbră de cuplul Bittner-Petrache”, afirma Traian Băsescu, lider al Alianţei D.A., în septembrie 2004, potrivit presei.

Între timp, relaţiile dintre cei doi s-au îmbunătăţit. În octombrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pentru el Gabriel Oprea este un om „reevaluat” şi că, dacă atunci când PSD l-a propus ministru de Interne, el a avut „mari semne de întrebare”, mai târziu a rămas impresionat că liderul UNPR a refuzat să numească oamenii lui Marian Vanghelie.

Traian Băsescu a recunoscut atunci că în 2004 îl numea pe Oprea „şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase”. „Aşa este. Recunosc aceste afirmaţii. Nu contest acest lucru. Dar eu am prima obligaţie să asigur funcţionarea Guvernului. Şi aici compormisul este inevitabil”, a răspuns Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.