Predoiu, la „Ora Guvernului”. Cum luptă Internele împotriva drogurilor?

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu,  se află în plenul Camerei Deputaţilor, unde dă explicații  cu privire la strategia privind combaterea traficului de droguri. Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română și a repus pe agenda publică consumul de droguri în țara noastră

USR i-a cerut ministrului Predoiu să vină în Parlament pentru a explica situaţia, la dezbaterea „Ora Guvernului”: „Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”.

„V-am chemat astăzi în Parlament pentru că vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranță dacă vreți și puteți să vă luptați cu traficanții de droguri că din declarațiile din presă din ultima vreme pare că v-a învins sistemul și v-ați dat bătut pare că ați primit pe mână un minister care s a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră așa cum a fost și pentru colegul dumneavoastră domnul Lucian Bote situația cu traficul de droguri este atât de gravă încât s-a trezit și președintele Iohannis care ne a promis că o să convoace în CSAT, dar asta era la începutul școlii pe 11 septembrie”, a declarat  Ionuț Moșteanu, lider grup USR. ”Vă cer să le dați azi românilor măcar un pic de speranță că știți ce faceți și că vreți să faceți ceva în realitate. Din păcate se vede că doar sunt sunteți doar un spectator la un film cu mari mafioți”, a mai spus acesta.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne

Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament. Vă citez din această strategie : Cel mai consumat drog în rândul copiilor de 16 ani este canabis. Vă spune ceva canabis, domnilor de la USR? Ați promovat un proiect privind legalizarea canabisului. Canabis vă spune ceva domnilor colegi de la USR ?

Pentru că dvs ați promovat un proiect de lege care cerea legalizarea consumului de canabis. În 2019 colega dvs Florina Presadă și fostul lider de partid Dacian Cioloș făceau campanie la festivalul Saga pentru legalizarea drogurilor promovând proiectul de lege pentru 3 grame și acum faceți scandal în Parlament. Eu înțeleg că v-ați trezit după Vama Veche și ați mirosit că este o temă electorală de actualitate, dar nu aveți substanța nici onestitatea să o faceți corect. Ați ventilat tot felul de minciuni la microfon. În prima zi de activitatea la minister am convocat toate instituțiile aflate în subordine și le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile și crima organizată.

Ca urmare, 297 de acțiuni operative importante începând cu 4 iulie urmate de mandate de perchiziție, mandate de reținere și arestare și trimitere în judecată. 297 asta nu înseamnă muncă. 297 numai în mandatul meu pe droguri. Dacă vreți să vorbim de distrugere, că sunteți obsedați de acest cuvânt. Distrus este propriul dvs partid, pentru că nu faceți decât să denaturați și să subminați orice lucru bun care se face. Nu mai cumpără nimeni acestă retorică că numai dvs sunteți buni, până ajungeți la guvernare unde ați mai fost duși de urechiușe și ați plecat cu pantalonii murdari când ați dat piept cu PNL la prima bătaie politică. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat, și v-au manipulat din umbră , ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. În toate calitățile pe care acest sinistru funcționar al statului profund mafiot și securist le-a avut, nu a făcut altceva decât să încurajeze consumul de droguri și fenomenul infracțional. Numitul Predoiu Cătălin a fost cică ministrul justiției în perioada 2008-2012 în care în România au apărut celebrele magazine de vise cu droguri „legale”, pentru că cei care le comercializau foloseau formule chimice încă necatalogate drept nocive. Aceste magazine ale morții au dresat tineretul să consume droguri dimineața la prânz și seara. În calitatea sa de ministru al justiției, Predoiu Cătălin nu numai că nu a făcut nimic să stopeze acest flagel, dar a încurajat comercializarea drogurilor legale lângă școli sau chiar lângă secții de poliție. Asta pentru cine a uitat ce se întâmpla în România anilor 2010-2012.

  Deocamdată de 2 ani nu s-a descoperit un singur gram de drog în portul Constanța. Cine a fost ministrul justiției între 2019 și 2023? Cumva același Predoiu?

  Cine a fost ministrul justiției și unul din arhitecții Marii Prescripții? Cumva același Predoiu?

  Cine a fost ministrul justiției de când nu mai există infracțiuni săvârșite de magistrați? Cumva același Predoiu?

  Dacă am face un top 5 al terminatorilor statului român, Predoiu ar fi în primii trei alături de o companie selectă precum securistul Petrov, Adrian Năstase, Liviu Dragnea sau kaghebistul Ion Iliescu. O rușine pentru toată planeta acest om al mafiei deghizat în înalt funcționar al statului mafiotizat de el și alții de teapa lui!

 2. Digitalizarea intregii administratii a statului roman este solutia. Integrarea intr-un sistem multitask de supraveghere video a tuturor vamilor, porturilor comerciale, intrarilor si iesirilor din orase si fiecare localitate in parte, autostrazile si soselele nationale, plasand aceasta in sarcina politiei, ANAF, serviciilor de informatii dar si societatii civile. In acest mod evaziunea fiscala in vami, contrabanda de orice fel va putea fi urmarita pana la radacina, ori de cate ori o captura va cadea din intamplare in ochii vigilenti sau nu ai sistemului de supraveghere video. Scanerele din vami sa fie functionale iar Politia/ANAF-ul sa faca sondaje si sa cantareasca TIR-urile, la intamplare pe sosele. Nu mai explic de ce pentru ca este simplu de inteles iar rezultatele ar fi surprinzatoare.
  Nu poporului , cinstit in proportie de 99% ii este frica de sistemul big brother ci interlopilor impreuna cu partenerii lor corupti din statul roman. Traceabilitatea infractiunii este marea frica a interlopilor, de aceea sistemul big brother nu este implementat in Romania.
  Ministrii ce traseaza ca ” sarcina lupta cu drogurile si crima organizata” , nici nu realizeaza banalitatea stupizeniei aruncate de la tribuna parlamentului de parca Politia romana pana atunci avusese alte sarcini si pana la USR, partid creat de ………….si populat de ………sunt realitatile unui mediu politic blestemat ce se ineaca in propriile minciuni. Cum de-i mai suporti, popor roman ?!!

 3. Povestea drogurilor in Ro este veche. Acum 5-6 ani un parlamentar avea intalniri cu altii in o casa si se drogau cu ayahuasca. Dar lumea a uitat…. Predoiu vorbeste in dodii si mitocaneste! Halal ministru !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.