Orban, despre excluderea lui Daniel Zamfir din PNL  

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în legătură cu excluderea senatorului Daniel Zamfir din partid, că nu a existat niciun lider PSD care să îl egaleze pe fostul liberal în atacurile asupra formațiunii de dreapta.

„Am formulat propunerea de excludere (din PNL – n.r.). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului și atacurile sistematice asupra conducerii Partidului Național Liberal, împotriva liderilor PNL. Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PNL și împotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari și întotdeauna cei mai periculoși adeversari sunt cei pe care nu îi cunoști. Știți vorba aia «Apără-mă Doamne de dușmani, că de prieteni am eu grijă»”, a afirmat liderul liberal, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PNL Brașov.

Întrebat dacă nu cumva prin excluderea lui Daniel Zamfir PNL va pierde un senator, Orban a răspuns: „Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică și de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie.”

El a adăugat că proiectul de lege propus de Daniel Zamfir, acela al plafonării dobânzilor, este o măsură antiliberală și de aceea măsura a fost susținută de coaliția PSD-ALDE.

„Indiferent cine ar fi formulat această propunere (plafonarea dobânzilor – n.r.) este antiliberală. Propunerea a fost susținută de PSD-ALDE. Domnul Zamfir a fost aplaudat de PSD. În momentul în care stabiliești un prag maxim pentru nivelul dobânzii, atunci băncile n-o să mai dea credit sau o să înăsprească condițiile de creditare. Vă spun că 70% dintre cei care depășesc un anumit nivel al riscului de creditare nu vor mai primi credite. Ce o să facă oamenii ăștia? Unde o să se mai ducă, că nu se mai pot duce nici la IFN-uri (instituții financiare nebancare – n.r.)? (…) O să-i trimită pe oameni ăștia tot pe mâna cămătarilor. O să crească expunerea pe titlurile de stat, pentru ele sunt plasamente considerate sigure sau o să crească dobânzile, pentru că proiectul se referă doar la persoanele fizice, creditele de consum și credite ipotecare”, a completat Ludovic Orban.

Pe 28 martie, Biroul Executiv al PNL a decis excluderea din partid a senatorului PNL Daniel Zamfir şi demiterea conducerii filialei Sector 3 – a preşedintelui Florin Alexe şi a Biroului permanent, a anunțat Orban.

De cealaltă parte, Daniel Zamfir a susținut că proiectele de lege pentru care a fost exclus din partid au fost iniţiate în urmă cu un an şi acceptate de Ludovic Orban timp de şase luni.

„Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, ele au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, le-a acceptat, asta preţ de şase luni de zile”, explica atunci Zamfir.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

6 Comentarii

  1. sa fie exclusi toti parlamentarii pnl care au semnat aceste proiecte, nu doar initiatorul lor! pnl trebuie mai intai sa se purifice ideologic astfel ca parlamentarii sai sa sustina numai interesele capitalului financiar si bancar!

  2. În egală măsură , nu a existat niciun lider PNL de talia lui Orban care să aducă deservicii mișcării liberale , așa cum o face acest mărșav șantajabil obedient …

  3. Pacaliciul asta are ceva de aface Cu politica?! Ce mascarici fara cohones…
    Trist personaj…

  4. Cred ca trebuia usor inversata (cam 180 de grade) zicerea cu „fereste-ma Doamne …). Pai o fi bine, domnule Orban, ca romanii sa nu aiba niciun fel de protectie prin lege in fata bancilor marsave? Toate bancile au venit in Romania sa ne arda pentru ca noi am fi babuini (in engleza baboon!) si meritam. In tarile lor toate sunt constranse sa aiba un comportament financiar decent si asta nu se intampla de buna-voie, sunt reglementari pe care trebuie sa le respecte. In privinta IFN-urilor, va doresc din adancul inimii sa aveti nevoie un imprumut la un IFN!!!) Daca tara asta ar avea vreo 10 politicieni ca Daniel Zamfir, probabil ca s-ar vedea rapid, dar politicienii nostri sunt ca dvs., domnule Orban! Fie ca sunt din PNL, fie ca sunt din PSD. Nota: USR si PMP nu exista.

  5. Câinele moare de drum lung și dl. Ludovic se face căde că grija omenilor care dacă iau credite nu vor mai fi înșelați să rămână amanetați băncii pe viață. Sau și mai rău cu casa vândută la “recuperatorii creștin populari” ai băncii și amanetați băncii pe viață. Și ce tangențe sau preocupări mai are domul care este șeful unui partid care a fost mândru că partidul Brătienilor a trădat liberalismul și s-a afiliat la popularii dnei. Merkel.

  6. Orban are dreptate. Psd nu il ataca. Nu are motiv. Trebuie doar sa-l lase pe el sa vorbeasca. Eficienta maxima!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.