Pacient alergic mort sub ochii medicilor

Un bărbat de 38 de ani a murit în timp ce era la urgența Spitalului Județean Alba Iulia. Soţia acestuia acuză că a fost lăsat prea mult să aştepte la triaj, însă medicii susțin că au intervenit mai repede decât prevede protocolul.

Bărbatul de 38 de ani a murit joi seara la Urgenţa Spitalului Judeţean Alba Iulia, unde ajunsese din cauza unei dureri puternice de gât.

Soţia bărbatului susţine că acesta a fost lăsat să aştepte prea mult la triaj.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, pentru MEDIAFAX, că tânărul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea și măsurată saturaţia de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgenţă majoră.

Potrivit Dianei Mârza, timpul de aşteptare prevăzut în cazuri precum cel al bărbatului este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede.

Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor şi, deşi a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

„La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentru este de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul. La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba.

Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Inspectorii sanitari au văzut fișa bărbatului și au confruntat-o cu imaginile de pe camerele de supraveghere, constatând că procedurile au fost respectate.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul a fost preluat la 10 minute după ce s-a prezentat în UPU, iar în 25 de minute a primit primul tratament.

Soţia tânărul mort a depus o plângere la Poliţie.

„Până în prezent a fost înregistrată o plângere depusă de către soţia persoanei decedate. A reclamat faptul că bolnavul nu a fost preluat în timp util şi a aşteptat prea mult până să i se acorde îngrijirile medicale. S-a întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate in rem pentru ucidere de culpă şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, comisar de poliţie Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Cum se poate asa ceva in zilele noastre? Cand cineva iti spune ca i se umfla gatul si nu poate respira nu-l intrebi daca a luat ceva, vreun medicament?Lasi omul sa moara sub ochii tai?Lipsa de implicare totala.Important sunt timpii in care sa actionam, ne-am acoperit cu procedurile si gata: soarta e de vina.Sunt asistent medical si pentru viata unui om as da dracului toate procedurile din lume.Nimic nu conteaza decat viata.

  2. Am mai spus-o, dacă protocoalele omoară oameni atunci protocoalele NU SUNT BUNE! Ce este așa de greu de priceput? Iarăși mortul va fi vinovat, asta dacă văduvă nu încasează și o amendă pentru vociferare. Suntem un veritabil Protocolistan. Operația câteodată mai și reușește doar pacientul a decedat!

  3. Asa e la Alba Iulia, in Transilvania !
    Cu proceduri si moarte !!!
    Civilizatii nu se streseaza, ei au ”proceduri” si nu se abat !!!
    Nu-i nimic, daca mai defileaza prin oras aia imbracati in uniforma austriece, va fi bine si la vara cald !!!
    Dar augustin lazar, tortionarul civilizat, nu sufera de alergie ???
    Ar fi bine, ca s-ar face dreptate .

  4. Alinuto, daca dai dracului toate procedurile medicale dece nu stai cuminte in borcan, la facultatea de Medicina? Crezi ca personalul medical juca septic? Nu cumva erau si alte cazuri grave? Da, asta e o nenorocire, care putea fi evitata, poate nu.

  5. am fost o singura data cu tahicardie in ’90, pt ca s-a speriat asistenta cand a efectuat EKG-ul, a intrat la mizerabil in cabinet si pt ca era ora 19, fara alt pacient a spus sa merg in urgenta, ca i s-a terminat programul…Cand am vazut cata lume mi-am spus:” daca n-am murit pana acum rezist pana maine”…si iata ca am rezistat 30 de ani fara asistenta medicala, respect medicii si tot ce fac, dar nu cred in ei. Poate ca oamenii ar trebui invatati sa se fereasca de alergeni si sa stie sa strige:” reactie anafilactica”, altfel medicii fie sunt ”anesteziati” de cate vad, fie obositi, tracasati sau pur si simplu nu-si dau seama…in concluzie Invatati medicina…inainte de ’89 erau publicate carti pt public:”ABC-ul sanatatii”, Medicina in familie, Cartea Copilului sau cam asa dupa care ”m-a crescut” mama…

    • Im marea lor majoritate medicii de azi sunt sub orice critica. Chiar si cei din vest care au insa norocul multor aparate care le fac treaba. Doctorii au ajuns cititori de analize. Consultul individual si diagnosticul imediat sunt o mare necunoscuta pentru ei

  6. Eu zic ca e important sa iti cunosti alergiile in primul rand. Te doare capul si iei antibiotic ? Te tratezi dupa ureche.. in mod clar. Eu am fost cu copilul la urgente spunand ca are alergie l nuca si a mancat nuca. A fost bagat instant inauntru la urgenta .. tot in Transylvania .. cum ziceti voi.

  7. Inspectorii sanitari au văzut fisa bărbatului si au confruntat-o cu imaginile video si au constatat ca protocolul a fost respectat.Mai vreți ceva ? Totul e in regula ,numai ca bărbatul e mort.Sistem sanitar specific românesc,totul e ok,numai ca pacientul e un pic mort.

  8. Din analiza cazurilor prezentate de presă se poate trage concluzia ca sistemul sanitar românesc este produciderea pacienților si nu pentru salvarea vieții lor.Daca te duci la urgenta vei întîlni des lehamitea cadrelor sanitare vizavi de bolnavi.Si asta din cauza ca justiția nu functioneaza in Romania si apara frecvent incalcarea legii facind astfel posibile si crimele din spitale, deoarece nimeni nu raspunde pentru ele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.