Pană uriaşă de electricitate în India: 670 de milioane de oameni afectaţi

Aproximativ 670 de milioane de oameni din India, reprezentând mai mult de jumătate din populaţia de 1,2 miliarde a ţării, sunt fără electricitate marţi din cauza unei serii de defecţiuni la sistemul energetic naţional, relatează presa locală, potrivit Reuters.

Pana de electricitate se întinde din regiunea Assam, situată la frontiera dintre India şi China, până în provinciile himalayene şi deşertul Rajasthan.

În total, sunt afectate 12 state şi 670 de milioane de persoane. Metroul nu circulă în New Delhi, iar mii de persoane sunt blocate în tuneluri. De asemenea, sistemul feroviar indian este practic paralizat din cauza penelor de electricitate.

Companiile de electricitate atribuie problemele faptului că multe state consumă, pe timpul verii, o cantitate mai mare de energie decât poate suporta reţeaua naţională de electricitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.