Pandemie, criză, Minneapolis: încotro se îndreaptă lumea?

Moartea unui american de culoare în timp ce era reținut de polițiști a dus la revolte de proporții în Minneapolis. Guvernatorul statului Minnesota a mobilizat Garda Națională. Joi seara, protestatarii violenți au ocupat Secția 3 de poliție a orașului, i-au izgonit pe polițiști și au incendiat clădirea. Au fost jefuite zeci de magazine. Proprietarii acestor mici afaceri își păzesc avutul cu arme automate. Totul poate degenera.

”Am relatat de la multe proteste în perioada în care am activat în presă și pot spune că niciunul dintre ele (Charlottesville, Washington, Portland) nu se compară cu ce am văzut în Minneapolis”, spune jurnalistul Julio Rosas, de la Washington Examiner.

Regizorul Michael Moore toarnă gaz pe foc, salută alungarea polițiștilor și preluarea controlului în oraș de către protestatari. ”Cetățenii buni i-au alungat pe polițiștii răi. Toți polițiștii să plece acasa. Sediul poliției trebuie demolat mâine de către primărie, ca semn de căință față de America Neagră. Refaceți poliția cu oameni buni, adica oameni de culoare”, a scris Michael Moore pe Twitter.

Mai în sud, un șerif din statul Tennessee le-a trasnsmis subalternilor care ”nu au o problemă” cu arestarea lui George Floyd că pot să predea insignele și să plece din Poliție. ”Nu trebuie să mai vedem imaginile. Nu e necesar să stai cu genunchiul pe grumazul unui om vreme de nouă minute. Este necesar doar să facem ceva. Dacă porți insigna poliției și nu ai o problemă când vezi imaginile astea, atunci predă insigna”.

Președintele Trump a reacționat înaintea primarului din Minneapolis sau a guvernatorului din Minnesota. ”Mardeiașii ăștia pătează memoria lui George Floyd și nu voi lăsa să se întâmple asta. Am vorbit cu guvernatorul și i-am spus că armata va fi cu el tot timpul. La cea mai mică problema vom prelua controlul, dacă încep jafurile și împușcăturile”. ”O lipsă totală de leadership din partea primarului Stângii Radicale, Jacob Frey. Preluați controlul asupra orașului, altfel voi trimite Garda Națională să facă treaba”, a mai scris Trump pe Twitter. Ce a urmat? Twitter i-a cenzurat mesajele, argumentând că incită la violență. Asta la câteva ore după ce președintele a emis un decret pentru tragerea la răspundere a platformelor sociale care limitează libertatea de experesie.

Este an electoral, iar tema campaniei este un nou Razboi Rece, cu China. Este și criză economică și o tensiune mare provocată de izolarea la domiciliu – și în Minneapolis, și în economia ologită, și în politica ce așteaptă alegerile prezidențiale, și în presă și pe platformele sociale.

”Doream ca președintele să ia o poziție dură în fața violențelor, însă asta ar spori riscurile și ar duce la o confruntare sângeroasă. Gândiți-vă unde suntem acum ca țară: 40 de milioane de șomeri; o economie fragilizată de pandemie, care e departe de a se fi încheiat; am îndurat 10 săptămâni de izolare; mulți oameni – nu doar cei de culoare – sunt înfuriați și frustrați și speriați și abia așteaptă ceva pentru a răbufni. Iar vara e abia la început”, scrie American Conservative.

 

Răzmerițe precum cea din Minneapolis nu sunt ceva nou, iar statul și municipalitățile au arătat că pot să le stingă. Însă ele arată mereu că există mai multe Americi și nu toate sunt solidare precum cea de la 11 septembrie 2011. Cum s-a ajuns aici poate explica, în rândurile de mai jos, Paul Craig Roberts, 81 de ani, fost adjunct al secretarului Trezoreriei SUA în timpul președintelui Ronald Reagan.

 

Simt că țara mi-a fost furată

Îmi amintesc de vremurile când nu erau ambalaje antifalsificare sau pentru siguranța copiilor. Asta era înainte de multiculturalism și de politicile identitare, când încă puteam avea încredere unii în alții, iar părinții își asumau responsabilitatea copiilor, fără să sa o paseze unor companii.

Îmi aduc aminte de vremurile când nu existau venituri minime și nici taxe pentru vânzări. Statele își putea îndeplini responsabilitățile fara toate astea.

Un timbru poștal costa un cent. O casă pentru clasa de mijloc era 11.000 de dolari, iar una mai bună era 20.000 de dolari. Un milion de dolari erau o avere. Nu existau miliardari.

M-am gândit la toate astea acum, când am primit bonul de la un supermarket: o pâine de 3,89 ddolari, 12 ouă bio de 4.95 dolari, 6 hot dog de 5.49 dolari, opt roșii mici de 5.19 dolari, un pachet de spanac de 4.19 dolari, doi litri de lapte de 4.59 dolari. Când avean 5-6 ani, mama mă trimitea la brutărie cu zece cenți ca să iau pâine sau cu 11 cenți pentru un litru de lapte. Cheltuiala pentru o seară la film în doi era de 10 cenți. 24 de sticle de Coca-Cola erau un dolar. Copii căutau sticle de de Pepsi Cola pe șantiere. Atunci o sticlă returnată era 2 cenți. Cu cinci sitcle returnate puteai merge împreună cu  prietena la film.

 

Monedele de 10 cenți, de 25 și de 50 de cenți erau din argint. Cea de 5 cenți era de nichel, iar cea de un cent era de cupru. Roosevelt a eliminat aurul în 1933. Monedele de argint au dispărut în 1965. Ultima, cea de cupru, a dispărut in 1983. Acum vor sa scape de moneda de un cent de tot.

Mulți dintre noi am crescut ducând ziarele, ca să facem rost de bani de buzunar. În liceu, într-o vacanță de vară am lucrat într-o filatură în schimbul unu, pentru un dolar pe oră. Și a fost muncă. După taxe, banii pe o săptămână de munca erau 33 de dolari.

Când aveam cinci ani puteam veni în siguranță pe jos de la școală, 2 kilometri, fără ca părinții să fie penalizați de Serviciul pentru Siguranta Copilului pentru că m-au neglijat și m-au pus în pericol lăsându-mă singur.

La școală puteam desena avioane de luptă, nave de război, arme, toate astea fără să fim priviți ca un pericol pentru colegii de clasă și trimiși la evaluare psihiatrică. Încăierările între băieți făceau parte din procesul de creștere. Nu era chemată poliția, nu erai încătușat și dus la închisoare. Acum, copiii care se joaca de-a hoții și vardiștii sau de-a cowboy-ii și indienii și se prefac că trag cu arma ajung în arestul poliției. O bătaie între copii înseamnă acuzații și poate chiar dosar penal.

Libertatea pe care am avut-o în copilărie nu mai există decât în cele mai izolate regiuni. Când mă gândesc la asta, mă întreb dacă copiii de azi își dau seama. Trăiesc într-o lume virtuală a monitorului și nu știu cum e lumea reală. Să prinzi pește într-un râu, să te joci împreună cu ceilalți în spații de sute de metri, să organizezi meciuri între vecini. Toate astea sunt acum niște plăceri necunoscute.

Când ploua, citeam. Copiii de 12 mai ani mai citesc acum? Oare literatura SF poate să mai concureze cu jocurile video?

 

Îmi amintesc de vremurile în care un acord era pecetluit cu o strângere de mână. Azi, avocații îmi spun că nici contractele beton nu se mai respectă.

Am fost învățați să ne purtăm cum trebuie, ca ”să te poți privi în oglinda”. Astăzi, nu te poți privi în oglindă decât dacă ai înșelat sau ai profitat de cineva. Caracterul e de domeniul trecutului, la fel și comportamentul care azi e socotit inadecvat. Ca să se facă mai bine înțeles, un om mai în vârstă punea până pe brațul celui mai tânăr. Fă asta azi, și te vei alege cu acuzație de agresiune sexuală. Ambele mele bunici ar fi astăzi acuzate de agresiune sexuală.

Înainte era descurajat comportamentul de informator, de ciripitor. Acum acest comportament este încurajat. Auzi asta de zeci de ori la aeroport. Vecinii vor chema Protecția Copilului ca să-i pârască pe alții pentru că și-au lăsat odraslă nesupravegheată la joacă.

Îmi amintesc de vremea când afroamericanii spuneau că nu vor decât să fie tratați ca restul lumii. Asta era înainte de procentele rasiale din contractele guvernamentale de care beneficiaza doar companiile deținute de oameni de culoare. Odată ce obții niște privilegii, nu mai vrei să fii ca ceilalți.

Dacă părinții și bunicii mei ar învia acum, ar avea nevoie de un an de pregătire până sa iasă în siguranță în lume fără să fie arestați. Ar trebui să fie învățați să uite de comportamentul lor obișnuit, să uite de de expresii ce azi sunt nepermise. Le-ar fi greu să înțeleaga că acum sunt zone din oraș în care nu poți intra. Îmi amintesc cum puteam merge pe cheiurile de lângă Washington fără să pățesc nimic, când aveam 12 ani.

 

Proprietarii locuinței în care stau mi-au trimis ieri noile lor condiții. Sunt 89 de pagini de avertismente, definiții, explicații. Nimeni nu mai poate spune dacă ești sau nu asigurat.

Am un Jaguar de 47 de ani, fabricat în urma cu 54 de ani. Manualul de utilizare îți spune cum să folosești și să repari mașina. Un prieten mi-a arătat manualul unui Porsche vechi de doar 21 de ani. Are mai multe pagini de avertismente care să-l apere pe producător de orice decât are Jaguarul pagini legate de utilizarea mașinii. Astăzi, orice unealtă sau dispozitiv îți cumperi are mai multe pagini de avertismente decât de instrucțiuni.

Mi-a sosit o scrisoare de la asigurările medicale plină cu explicații despre asigurarea mea modestă și scumpă. Scria acolo că serviciile sunt explicate în spaniola, vietnameză, tagalog, rusă, arabă, haitiană, franceză, poloneză, portugheză, italiană, germană, japoneză, hmong, llocano, somaleză, greacă și că nu se face discriminare de sex, rasă, culoarea pielii, dizabilități, naționalitate. Era precizat și cui să te adresezi dacă te simți discriminat. Există și un număr de telefon unde să suni și să depui plângere pentru discriminare.

 

Eu mă simt discriminat. Însa nu e o discriminare acoperită de aceste asigurări. Simt că țara mi-a fost furată sau că eu am fost răpit și dus într-un loc necunoscut unde nu mă simt acasă.

Simt același lucru când primesc câte un apel pentru strângere de fonduri de la Georgia Tech și de Oxford University. Georgia Tech era o școală de băieți unde învățau în primul rând cei din Georgia. Facultățile de la Oxford erau împărțite în cele de fete și cele de băieți, iar marea majoritate a studenților erau britanici. Acum, în materialele care-mi sunt trimise de la Oxford și Georgia Tech apar foarte rar bărbați albi. Văd multe femei și multă diversitate rasială și mă întreb ce facultate este asta. Indiferent ca este o îmbunătățire sau nu, ele nu mai sunt școlile din amintirile mele. Școlile pe care le știam au dispărut. Acum, acolo este altceva.

Poate că așa a fost dintotdeauna, însă astăzi, daca ești mai longeviv, ajungi să asiști la moartea lumii tale. Prietenii mor și nu mai are cine să-și amintească, în timp ce tu privești cum lumea ta dispare în niște răstălmaciri care să slujească noilor agende politice”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14

32 de Comentarii

 1. Ups! A inceput balamucu’… cel planificat de voi, bai, comunistilor de pe peste tot!
  Voua, comunistilor, intotdeauna, v-a convenit balamucu’, pentru ca sunteti scapati din balamuc. Comunistii (prin cei chinezi) au provocat aceasta criza, pentru ca, e stiut, comunistii intotdeauna au crescut in urma crizelor. Si in Europa va fi la fel, din nefericire.

  Dumnezeu cu mila!

 2. încotro se îndreaptă lumea?

  Unde trebuie. Spre istorie

 3. Cine seamana vant, culege furtuna! Cei 100.000 de morti planificati de Soros sunt pagube colaterale fata de cate vieti se vor pierde in America tuturor posibilitatilor, inclusiv a mortii prin asfixiere cu genunchiul pe gat! Soros/Obama a fost lasat liber sa faca ce vrea cu banii lui si uite unde s-a ajuns! America va fi in flacari cel putin vreo 30 de zile. Pierderile vor fi imense, este vorba de lupta negrilor comunisti impotriva albilor capitalisti! Oricum, virusul a fost fitilul! Succesuri Johannis cu sapca cadou si milioanele de euro platite in avans la americani pe armament!

 4. asta-i inceputul. sa vedeti cand s-o termina titeiul. si nu mai e departe ziua, poate 20 de ani, poate 40, dar va veni ziua aia. marii conducatori,trump,putin,merkel,macron,johnson, cei din china si japonia se gandesc ce va fi atunci?

 5. Imparatul Lumii Donald Trump a aranjat cu Marele Normal sa repopuleze perimetrul mioritic cu Blonzi Americani.

 6. Am vazut pe Youtube, filmat dintr-un alt unghi, ca victima, inafara de politistul care ii apasa gatul circa 9 minute, avea pe spinare doi politisti…

 7. Am mai spus-o, o mai repet: SUA vor ajunge o simpla putere locala.
  Locul lasat liber de Imperiul american va fi luat pe rand de Imperiul rus, Imperiul chinez si Imperiul sionist, cel mai criminal dintre toate.
  Nu puteti intelege lumea si prevedea viitorul, daca va lipseste dimensiunea duhovniceasca!

 8. Articolul domnului Roberts e interesant si bine scris. Singura problema e ca, din functia pe care a ocupat-o ani de zile in administratia Reagan (adjunct al secretarului Trezoreriei), si el a fost o rotita in angrenajul care a dus USA in starea actuala.

 9. SUA e coapta pentru 50-100 de ani de comunism!Au tot ce le trebuie,au media, au rabini,il studiaza pe Marx in universitati,au o multitudine de rase de toate culorile,inclusiv odraslele cominternistilor rusi,cu cetatenii americane proaspete,nu mai vechi de 20 -25 de ani!
  CUm ar suna Üniunea Republicilor Socialiste Americane?Foarte michteaux!

 10. Acum stim ca victima a fost presata PE SPINARE la pamant timp de noua minute de un politist in timp ce partenerul sau(asa
  actioneaza patrulele de Politie americane, IN DOI, nu cum au impresia credulii! Nu exista o justificare pentru presarea la podea atat de indelungata decat daca suspectul se zbate si nu i se pot pune catusele! Odata incatusat, de obicei operatia
  se executa PE CAPOTA masinii suspectului sau a Politiei, suspectul de o infractiune e urcat in masina Politiei. Pana nu se
  lamuresc aceste aspecte nu facem decat sa fantazam, adica sa picam in plasa manipulatorilor si reactia violenta concertata
  a „plebei revolutionare”, care fie vorba-ntre noi, seamana leit cu rebeliunea securista din 13-15 iunie 1990 din patria noastra kgb-ista, indica interconditionarea! „Revoltele”, tot de culoare, din suburbiile pariziene din frumoasele vremuri
  cand la Interne trona feciorul de cominternist maghiar Sarkokozy au tinut saptamani si l-au profilat pe bolsevic devenind
  presedinte. Spargerile de vitrine si incendierile fac parte din tehnica leninista de inscenare a „revolutiilor”, la lucru
  fiind „cetateni de elita” care sunt perfect organizati, instruiti si dotati logistic, actionand in valuri pt a impiedica
  identificarea… Intotdeauna se incepe cu o crima! Sa credem ca politistii criminali au devenit politisti de cand e Trump
  la Casa Alba? Sau ca Trump le-a ordonat sa comita crima? Repet, fara un rechizitoriu e loc de dogmatisme si manipulari…
  Dovada „regizorul” care precis stie cine sunt regizorii acestei noi provocari anti-Trump… Statul Bolsevic Profund…

 11. Roberts, un fel de ultim mohican, isi poate plange de mila pe umarul indienilor exterminati de invadatorii europeni.
  Ai uitat sa mentioneze mafia.Toate mafiile etnice…

 12. Polițaii ăștia parcă l-au ascultat pe Iohannis când a zis la forță se răspunde cu forță. În loc să zică de respectarea legii, impunerea legii de către poliție, în limitele legii, se înțelege că smardoiala e prima opțiune. Întotdeauna. În loc să fie ultima. Mai întâi îi tragi vreo 2-3gloanțe și după îi citești drepturile cum face poliția americană, câteodată. Sau strâns de gât până moare.

 13. Cum Capitalismul a murit, fiind inlocuit de un Mega-Oligarhism (1 % detine majoritatea averii in SUA) totul se indreapta spre o dictatura fascista cu….”fata umana”. Restrangerea libertatiilor se face cu mutari marunte si continue . Aceasta masa adormita , spalata la creier ca nici o alta natiune nu poate sesiza nimic. Clasa mijlocie piere si asta va aprinde fitilul Revolutiei. Va fi rau de tot. Daca se aprinde revolutia, politia va fi depasita; atunci vor baga armata- unitati formate din ne-Americani, originari din insulele Pacificului sau de aiurea si va fi un MASACRU.

 14. Pentru generatia „mileniala”, din pacate, Craig e un batran patriarh nostalgic, incapabil sa mai inteleaga „civilizatia” lor post-post-moderna, post-adevar, total dependenta de „realitatea” virtuala.
  In alta ordine, daca nu ati vizionat acest serial vreodata (ReGeneris”) merita s-o faceti avand in vedere similaritatile, fie si numai din curiozitatea de a avea o imagine a vietii in laboaratoarele de cercetare in biotehnologie si ramificatiile unei epidemii. Episodul 1 explica intrucatva ipoteza ingineriei unui virus hibrid, asemanator covidului zilelor noastre. Serialul a fost lansat in 2005. De atunci, cercetarile/tehnologiile ne-au adus unde suntem…
  Aici pe YouTube showul (canadian la origine) e in franceza, dar se poate accesa gratuit in engleza daca aveti Amazon Prime.
  Presupun ca pot fi si alte surse.
  https://m.youtube.com/watch?v=CDnVpyBmpRU&list=PLdfGpBSJmhkTkARFd-Mx2Tqd4AruPX7SO

 15. Curios și pentru noi de neînțeles este că copii noștrii pe care i-am educat cum am învățat de la părinți cu cei 7 ani de-acasă, cu respect față de oamenii mai în vârstă, față de profesori, față de prietenii de familie, cu care la 4, 5 ani puteam merge în vizită la oricine și oriunde și nu ne faceau de râs, cred în noile metode de educație de viață. Deși cu pregatire și cultură mult superioară psihologului la care merg, că așa se poartă, cred toate prostiile ce crează dependență și neputință ale acesteia. Afli că l-ai dat o educație rigidă! Ei la un an și jumătate erau la olița , copii lor spre 5 ani. Cine vinde pemperși plătește teorii multe. La 3 ani mâncau singuri, la 6 ani faceau un bazin și știau mai multe stiluri de înot, inclusiv întoarcerile, și luau lecții de engleză. Fata la 6 ani fost singură la mare, 12 zile atât era atunci o tabără. Trenul din Baia Mare pânâ la Constanța făcea 18 ore. Plecarea la ora 12 ziua dogorit în soare, sisire la 6 dimineața a doua zi. Singură cu valijoara mâncare și apă. Ce teorii am aflat când erau copii ei mici mici despre dezvoltarea personalității copilului citite din cărți americane, jalnic. Dacă parcurgi aceste cârți periculoase observi, dacă vrei, că copilul tău nu mai este un copil la care-i vorbești ca de la părinte la copil la care și când te răstești este tot dragoste, de care răspunzi, ci este un roboțel ce trebuie programat. Cartea e pe multiple capitole cu titluri imbecile și fiecare capitol este zeci de mesaje ca de calculator. Copilul ca orice copil face ceva ce nu-i voie; nu-i spui asta nu-i voie că strici, s-au poți păți ceva, sau superi pe mama, nu! Emiți 6,8 mesaje din carte sterile, seci, fărâ legatură cu fapta. Te tot întrebi vorbește un părinte copilului său sau este instructaj la angajare? Etc…

 16. Horia Cornescu
  De acord.
  Uzura morala este la cote maxime.
  Activismul militar din Aganistan,Irak, Siria este o diversiune menita sa distraga atentia de la atomizarea societatii si instalarea unui fascism „soft” mediatico-tehnocratic in slujba celor „1%”. Acestia adora sa faca business cu China si sunt fascinati de controlul statului asupra populatiei de acolo.Restul sunt palavre.

 17. „Corector”, la tine functioneaza un mecanism de franare in plina viteza. Si doar v-am explicat tuturor cum marxistii si cominternistii de-a lungul ultimilor 170 de ani dupa ce si-au facut mana in Europa au fost legendati in SUA,universitatile
  cu celebritate, anterior, fiind preluate sub control, noii „universitari” facad invatamant politic marxist pe banii si la
  „clienti” acasa!!! S-a inceput cu „marii istorici” care au credibilizat falsificarea marxist-europeana a istoriei, acestia
  fiind cotati drept istorici „burghezi”, nu „Roller”-i din Lagarul de Concentrare bolsevic! Apoi sociologi, politologi etc.
  „spitfire”, de ce cand folosesti alte pseudonime nu judeci la fel, altfel nu m-as simti atat de singur aici? Si de ce nu ai dezvoltat? De ce nu ai enumerat „crizele bancare si economice”, crahurile si macelurile bolsevice mondiale si locale?
  „Horia Cornescu”, esti de fapt Lilly Marcou zisa „Ileana Rollason” in chiloti de ti se vad suncile ideologice marxiste…

 18. „Neos”, vezi de ce omul trebuie sa fie prudent cu tine? Esti pe-o vorba cu specimene gen „Cornescu/Rollason/Marcou”!!! De unde ati scos tampenia cu 1%? E stiut superbogatii nu prea platesc taxe si atunci cum aduna Bugetul SUA miile de miliarde
  ce o situeaza pe primul loc in Lume? Cumva de la restul de „99%” sarantoci?OLIGARHII sunt kgb-istii sovietici rasputinisti
  si acolo, in noul/vechiul Imperiu rus e situatia pe care o descrieti cu satisfactie ideologica!!! Acolo nu exista clasa de mijloc pentru ca nu a fost lasata sa apara fiind NECONTROLABILA, pe cand miliardarii Securitatilor bolsevice mai patesc cate un pocinog mortal cand o iau razna crezand ca sunt „genii capitaliste”, ei fiind capitalizati de Comintern!
  Cand o sa aflati cine sunt OLIGARHII americani atunci mai stam de vorba, mai precis atunci intrati in vorba…

 19. Eu nu înțeleg de ce de vina pentru ce se întâmplă în lume de vina sunt Rusia și China? Nu cumva majoritatea dintre noi nu suntem în stare să mai judecăm și luăm de bune toate inepțiile debitate de așa ziși ziariști și de mari politruci care conduc lumea.?Fiți sinceri cu voi și cei care au trăit și în comunism săracă o comparație intre ce a fost și ce este și veți vedea ca avem mult mai puține drepturi acum.Nu a fost miere nici atunci,dar acum e sare în ochii și sare din acea mare amestecată cu nisip.Părerea mea e ca am sărit din păcate din lac în putea iar puțul e foarte adânc.

 20. @Ykul Esti aproape singurul cu mintea limpede de pe aici .Majoritatea vorbesc de comunism in necunostinta de cauza .Comunismul a murit la inceputul secolului azi nu este decit o lupta pentru suprematie intr-e doua gasti de `borfasi` , una muribunda si alta inca la gradinita , cu dinti de lapte . Azi este razboi pentru putere in lume . Cele doua gasti , nu au culoare politica , au doar foame de putere si implicit bani . Vitelul de aur este la mare cinste azi si ambele tabere se inchina la el . Fiecare pe limba sa .De metisarea popolatiei , au nevoie toate taberele , pentru ca au acelasi tel . Wuhan , laboratoare ( ca sint cel putin doua in locatie ) sponsorizare `si nu numai , internationala`, Alianta de moment in doi contra coltosului , mare dar care nu acheseaza la plan . Gresala de tipar in alianta . Virusul scapa , sau este scapat pentru slabirea partenerului de alianta . Refractarul , cu pistoalele la briu si baraj de mine in jurul casei ( ca doar a gustat si el Afganistanul ) si odata a fost impunator , asteapta finalul `prieteniei` dintr-e cei doi aliati care au agitat mapamondul si stau cu ochii pe el , ca pe butelie si-si planifica riposta . La fel si noi , restul prostimii Terei , incremeniti , fara nici-o putere .Indiferent care dintr-e cei doi aliati cistiga , `recalcitrantul` , daca nu poate cadea la pace cu invingatorul si va fi in pericol , va riposta cu tot ce are . In final , se va alege : Ori Apocalipsa , ori Pacea de 1 000 de ani . La nivelul la care a ajuns armamentul azi , cele zise mai sus asta va fi finalul .

 21. In 2050, in lume va exista o singura tara, Uniunea Sovietica, cu capitala la Washington, condusa de doi chinezi: Itzic si Strul.

 22. Superb, multumim Calin. Din pacate modelul Romaniei este aceasta america (cu a mic) hipercorupta (dar la nivel inalt unde se numeste business performant) . Modelul ne este impus de SRI , institutie unde intreaga conducere este recrutata de CIA…PACAT, AR FI FOST MAI BUNA GERMANIA CA MODEL !Si Iohanis este al CIA.

 23. De ce ati sters postarea mea, raspunsul adresat lui Charlie,de la ora 15:00?!

 24. Lumea se va indrepta spre normalitate!
  Aceasta domnie a prostilor in intreaga lume va fi in curind ‘o istorie nefericita”!

 25. Tare ma tem ca poliția este pregatita, nu pentru apărarea noastra ci pentru strangularea noastra Si ca, normalitatea este marea nebunie in care înaintăm fortat pas cu pas dar repezi pasi

 26. Au organizat revolutii la alții, acuma mâncați revolutie pe pâine. Vorba aia – cine seamana vint, va culege furtună.

 27. Cine a organizat primavara araba, protestele in Hong-Kong, a stimulat maidanul si multe multe altele.

 28. Prietene, engleza ta e de rahat sau faci intentionat propaganda. Poate esti mai bun la rusa..

 29. „Neos”, asa patesc eu in mod regulat! Puteai acum in reclamatie sa indici concentrat cam ce continea raspunsul. Eu folosesc metoda repetarii comentariului, inclusiv postandu-l la alt articol sau cum am spus deja, concentrand comentariul in cadrul reclamatiei…Sper ca ai fost Domn cu mine…

 30. „Ion…Acatrinei”, de cate ori sa iti repet, lasa-te de panseuri istorice cand iti exprimi ANTIAMERICANISMUL BOLSEVIC, nu
  de alta, dar il faci de rusine pe Prof Marga care chiar daca are nostalgii…confucianiste, nu sufera de antiamericanism!
  Sa-ti intre definitiv in cap, „revolutii” insceneaza numai marxistii/bolsevicii, iar Maidanul trebuia sa te lumineze macar
  pe ultima ta suta de metrii! Lunetistii pe case si blocuri fac parte din tactica diversionista bolsevica de a culpabiliza
  organele de ordine!!! Chiar ai uitat ce au facut lunetistii kgb-isti in 1989 in timp ce tu poate faceai galerie in strada sau in fata televizorului? A intrat Ucraina dupa „revolutie” in UE? Nu flacau, s-a trezit cu o conducere bolsevica curata
  ca lacrima, nu ca aia anterioara compromisa prin demascare(ai uitat unde a fugit Ianukovici, in Rusia lui Rasputin, nu in SUA la „organizatorii revolutiei”!)cu o „republica” pro-sovietica in Est si fara Crimeea istorica…Hidos antiamericanism!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.