(VIDEO) Parada de la Arcul de Triumf

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au participat, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Dispozitivul de defilare al tehnicii militare a fost alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă au defilat și aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

 

Avioane şi elicoptere care să survoleze Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie au fost în program.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14,00.

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare. Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14,00, la Monumentul ‘Marii Uniri’ vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 15,00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Din dispozitivul de defilare vor face parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

29 de Comentarii

 1. …La multi ani, Romania!… La multi ani, romani!…

 2. vai de Romania noastra… haaai neamuleeee la steguletzeeeee, mici si beeeere, maaaah!

 3. Normal. Asa e in colonii, defileaza si ocupantul. In tarile independente, defileaza numai armata nationala.

 4. Armata rusa a facut sacrificii umane pentru Romania la 1877, 1918 mai mari decat oricare alta armata, mai multe chiar decat Armata romana….In razboiul de independenta de la 1877 si la batalia de la Masasesti au murit mai multi soldati rusi decat romani….De aceea zic ca e greu de trait intr – o tara fara rusine, fara bun simt…

 5. Pentru cine defilează coaliția crimei organizate?…În orice caz pe români nu!…
  Deja motoarele jetului sunt pornite și voi va uitați la mizeria asta politică?…
  Știți care e ziua națională a româniei?…e ziua când nu vor mai exista corupți în politică, când nivelul de trai va fi unul decent, când nu vor mai muri românii în spitale, când toți copiii vor avea ce mânca, când seniorii nu vor fi tratați ca niște asistați sociali, când nu vom mai avea stăpâni și când vor reveni acasă românii !…
  Atunci va fi ziua națională!…

 6. …pt cei gica contra: incercati si voi sa va bucurati de aceasta zi, daca sunteti romani…daca nu, in semn de respect pt adevaratii romani, ar tre sa va abtineti!…daca sunteti romani, sunteti datorita evenimentului de acum 105 ani, probabil multi dintre inaintasii vostri au facut ca starea voastra actuala- nu ma refer la cea economica sau politica ci la cea a existentei patriei ai carei cetateni sunteti-sa fie posibila, chiar prin sacrificiul suprem!…La multi ani, Romania!…La multi ani, romani!…toti, cu gandul la Alba Iulia, poate nu intamplator ales-orasul-, denumirea acestuia fiind o dubla rostire a puritatii-pt cei care cunosc semnificatia numelui iulian, iulia…pt carcotasi:da, am facut rezervare la carciuma, vom servi fasole cu ciolan si ce mai trebuie, da, sa-i lasam sa defileze si pe altii, este o onoare si o recunoastere a importantei tarii noastre pe plan international…zic sa nu politizam aceasta zi!…La multi ani, Romania!…La multi ani, romani, de la Alba Iulia!…

 7. La multi ani tuturor romanilor si neromanilor ! Tin sa va amintesc ca toti suntem in ciorba transhumanista care fierbe la foc tot mai mare. Se sterg toate liniile de demarcatie intre rase, sex, religii. In curand orice vis de autodeterminare sau separare pe aceste criterii va fi imposibil. La ce crezi ca iti va folosi sa fii ungur sau roman daca esti un robotoid cu un program unic de control?

 8. …că mulți se mai adunară pe aici dintre cei cărora le stă în gât 1 Decembrie…nu-i nimic,bucurați-vă de ziua liberă și mângâiați-vă citind operele favorite:Marx,Lenin etc-deși s-ar putea să dați și pe acolo peste pasaje care nu vă plac;păcat că Bela Kun nu a scris…precis v-ar fi uns la suflet…iar noi,opincarii, să ne bucurăm pentru că o căruță de țărani ce stătură dârji sute de ani între imperii nemiloase și rapace,își împliniră visul:să aibă țara lor…și că,în ciuda tuturor și a toate,își poate sărbători ziua!LA MULȚI ANI!

 9. „250 de străini defilează de ziua naţională!”
  Ce dovadă cea mai clară de sfidare, batjocoră şi arogantă din partea iudeomasonilor paraziţi alogeni că sântem o țară sub ocupaţie straină!
  Şi atunci:
  – ne mai miram că de ce nu avem autostrăzi, infrastructură, scoli,spitale educatie sanatate pensii salarii?
  – ne mai miram de ce nu mai avem economie resurse aur petrol gaze paduri, pamantul agricol?
  – ne mai miram de ce am fost alungati din tara noastră 5 milioane dintre noi?
  – ne mai miram de cresterea preturilor la utilitati, gaze, curent electric apa?
  – ne mai miram de tinerii fara valori, repere, spalati pe creier indobitociti cu desfrau,lgbt, droguri?
  – ne mai miram ca avem salarii mai mici, preturi mai mari ca-n occidentul nelegiuit imperialist iudeomason si produse de proasta calitate decat la ei?
  – ne mai miram ca nu mai putem creste porcul nostru in ograda si ne da sa mancam gandaci si viermi?
  – ne mai miram cand ne vor inchide din nou in case, sa iesim cu bilet de voie, „pasaport verde”, că ne vor intepa iarasi obligati cu alte otravuri, inchisi in orase de 15 minute, in lagarul lor digital, dependenti total de minciuna „banilor” lor digitali din bancile lor, dependenti de sistemul lor antihristic, antinational, antiuman!

  TREZESTE-TE!Ridica-te impotriva alogenilor paraziti iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc si ne gonesc din tara noastra aducand in loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul tarii, prin lgbt, desfrau, droguri! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital!Arunca-l la gunoi, foloseste numai banii numerar si cere urgent revenirea la moneda fizica din aur !Trezeste-te!Ridica-te!

 10. Unde erau orificiile de intrare în soldații ruși? În față sau în spate? Oricum, armata țaristă nu lupta pentru altcineva. Las-o jos că măcăne.

 11. Lipseste Marian Ceausescu cu poza lui Iohannis pe piept si cu goarna !

 12. Tarile cu armate adevarate nu organizeaza defilari militare – o manifestare oricum anacronica . In SUA nu exista parade militare de ziua nationala. Americanii civili defileaza cu care alegorice. In Marea Britanie defileaza doar niste scotieni care canta din cimpoaie. Iar in Israel ultima parada militara a avut loc in anii 1970, dupa care defilarile militare au fost interzise acolo.

  Paradele militare dau falsa impresie ca toata istoria si toate realizarile unui popor ar fi doar ale armatei. De fapt, prin defilarile militare popoarul se pune umil in slujba armatei, cetatenii fiind pusi sa admire „bravura” soldatilor, si nu armata se pune in slujba poporului, pentru ca punerea armatei cu adevarat in slujba poporului se face doar in mod real, cu efecte practice, in timp de necesitate.

  Uitati-va la suplul sef al statului major al armatei israeliene, care este inca activ si se duce pe front, cu pusca mitralieră in spate. Acest general israelian are exact aceeasi varsta cu voluminosul general agramat dr. Nicolae Ciucă, fost sef al statului major al armatei romane, pensionat deja de multi ani si nu pe caz de boala, Ciucă care pe atunci a declarat textual intr-un interviu ca onoarea de a fi seful statului major al armatei romane este atat de mare, ca nu va accepta nicio alta functie publica, sa-i sară ochii din cap nu altceva. Aceasta-i adevarata imagine a armatei romane: Ciucă.

 13. Sa scape de ocara si de oprobiul publicului taman de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, Presedintele Romaniei o sterge pe gerrmaneste hat in Dubai, la COP28 .

 14. (editat) Din cauza lor peste 5 milioane de romani si-au parasit tara.Cinci milioane de tragedii.

 15. Guvernul Ciolacu este national de sarbaroare, multinational in zilele lucratoare.

  Fondul Monetar Internațional are, în general o atitudine pozitivă față de creșterile de taxe anunțate de guvernul României, însă crede că ar trebui făcute mai multe modificări legislative pentru creșterea veniturilor statului din taxarea economiei. În ultimul raport disponibil, instituția financiară internațională a venit cu unele sugestii din care reiese că statul român n-a taxat îndeajuns pentru strângerea deficitului bugetar. Tunul pe microîntreprinderi FMI își scrie nemulțumirile într-un raport, după modificările fiscale anunțate de guvern. În text, instituția apreciază creșterea impozitului pentru microîntreprinderi. Însă adaugă că pentru a închide cu adevărat posibilitatea speculării fiscale a regimului micro , limita pentru încadrare ca microîntreprindere “ar trebui să fie încă și mai redusă”.

  https://www.digi24.ro/digieconomic/financiar/sfatul-fmi-pentru-romania-taxati-mai-mult-pe-cei-mici-nu-mai-taxati-bancile-atentie-la-salarii-si-la-cati-munciti-337

 16. As prefera de 1 Decembrie sa mearga televiziunile la Memorialele eroilor romani, celor inchisi de regimul comunist impus de rusi cum ar fi I.G Bratianu, reportaje cu romanii care au ajuns sa fie recunoscuti la nivel mondial. Sa ne aducem aminte de adevaratii romani care au facut Romania posibila, nu sa-i bage pe ecrane pe Iohannis, Ciuca, Soșoacă ,Ciolacu si George Simion.

 17. Si tradatorul romanilor, turistul national e plecat in turneu! Hiuuooo javra ordinara care jignesti romanii!

 18. Editat sarbatoarea voastra! Ziua nationala a Romaniei e pe 10 Mai. Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta!

 19. Obositi bietii militari parca vin de la prasila de porumb.Vai mama ei parada.

 20. @dane! Noi suntem romani, dar asta nu e Romania noastra. Ne-a fost luata cu japca si ne-au decimat tradatorii. Trebuie sa o luam inapoi si sa ne cladim alta soarta.

 21. Defilează şi un pluton de judecători independenţi şi imparţiali cu uniformele pe sub robe?

 22. Miticii sunt cei mai tari la spectacol! La plăcinte înainte, la război înapoi! Unirea românilor s-a înfăptuit la Alba Iulia!

 23. Atunci când alții devin constienți de natura lor imbecilă subadiacentă, se vor prezenta public în mod arogant și agresiv. În cele mai multe cazuri, nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce vorbesc. Sunt doar cuvintele potrivite învațate anterior pentru a fi regurgitate către urechile credule vizate. Tulburarea inițială produsă de adevăr este direct proporțională cu cât de mult a fost crezută o minciună.

 24. @axon, ai dreptate, totuși ipocrizia televiziunilor a atins cote de neimaginat.
  Tot anul ai spus în stânga și dreapta despre pensiile militarilor de speciali, și azi toate comentează dotările armatei și a celorlalte structuri de securitate.
  Asta arata lipsa de respect față de militari în general, înviti la emisiuni diverse cadre militare și apoi spui că au pensii speciale, pensii care sunt de la Cuza, și că doar ale militarilor ar trebui sa existe.

 25. Mai erau tot așa pe la tv unii care ziceau de Arafat că sa plece in tara lui.
  Pai uite ca a accesat fonduri UE de 85% și a dotat ISU, de au rămas că la dentist grecii când au fost să le stingă incendiile.

 26. axon (9,12)!?….ai fost si ai ramas tot un pui de COMUNIST- Securist din epoca nenorocită a lui ceausescu!.
  Esti atat de IDIOT incat nu cunosti ca in anul 1918 armata țaristă-rusa a DEZERTAT si RETRAS de la Marasesti si Oituz pentru a face „revolutia bolșevică”,lasand armata romana descoperita pe front.
  Esti atat de IDIOT incat nu cunosti ca in anul 1877 armata romana a CUCERIT singura cetatile otomane Grivita,Plevna,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.