Parchetul General explică pe unde s-a plimbat Lazăr

Parchetul General a transmis, miercuri, după ce procurorul general Augustin Lazăr a fost întrebat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre suma de 500.000 de euro pe care ar fi cheltuit-o pe delasări externe, că s-a plătit puţin peste 20.000 de euro pe deplasările respective. În perioada 2016 – 2019, procurorul general a avut peste 20 de vizite în străinătate. Anterior, Tudorel Toader a anunţat că va face o verificare.

”Deplasările externe efectuate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la preluarea mandatului, în anul 2016, până în prezent, au totalizat suma de 96.373,51 lei (reprezentând 20.241,86 euro la cursul actual)”, a transmis, miercuri, Parchetul General.

De la preluarea mandatului, potrivit Parchetului General, Augustin Lazăr a avut 22 de deplasări în străinătate, repreentanţii instituţiei anexând lista cu acestea şi comunicatele de presă în care s-a vorbit depsre acestea.

În cadrul interviului pentru ocuparea funcţiei de procuror general, Tudorel Toader l-a întrebat pe Augustin Lazăr despre suma de 500.000 de euro pe care ar fi cheltuit-o în deplasări externe.

Lazăr a spus că va solicita o verificare pentru a vedea dacă suma este reală sau a fost avansată de o televiziune care-l critică.

”Opriţi-vă, pentru că tocmai ce v–am spus că voi solicita eu oficial”, i-a răspuns Tudorel Toader.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Adica mai putin de 1000e/deplasare… probabil a avut bilet de avion dus/intors in cala, la low-cost, si cazare numai la hostel de 2 margarete.

  2. Explica pe unde s-a plimbat Lazar,probabil ai vrut sa spui.Adica se explica pe unde fuse Taica Lazar astfel incat ar rezulta ca,aproximativ cu 1000 de euro, si-a platit avionul dus-intors,a baut un suc,a tinut cura de slabire si a dormit pe plaja.

  3. Exista sponsori generoși,de exemplu a3 a platit transportul,iar rtv cazarea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.