Ferma Dacilor. Horia Constantinescu, președintele ANPC, prieten cu proprietarul

Cazul incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, este preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

S-a deschid un dosar în care sunt  cercetate infracţiuni de distrugere şi ucidere din culpă.

Șase victime carbonizate (cinci adulţi şi un copil) au fost găsite până la acest moment. De asemenea, două persoane au fost duse la spital cu arsuri.

Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, a luat foc în această dimineață. Cinci persoane au murit, alte victime sunt căutate.

În total, în pensiune erau cazați 22 de turiști. Persoanele aflate la parter s-au autoevacuat.

Așezământul turistic aparține controversatului Cornel Dinicu și a fost ridicat acum 11 ani, în zona unde și-a petrecut copilăria.

Cornel Dinicu  și-a dorit să producă mâncare sănătoasă pentru cei dragi, apoi s-a transformat în ceea ce avea să devină  Ferma Dacilor.

În octombrie 2023, Horia Constantinescu, președintele ANPC, lăuda Ferma 

„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați! (…)

Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine!

Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume! Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse!”, transmitea Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marţi dimineaţă, un incendiu de proporţii, soldat până la acest moment cu trei morţi şi doi răniţi, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, prieten cu proprietarul

„Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse”, scria Horia Constantinescu, președintele ANPC.

„Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie.”, mai scria Constantinescu.

În anul 2000, Cornel Dinicu a fost implicat în afacerea Portbagajul. Atunci, scandalul a cutremurat tot Ministerul de Interne !

În 2010, pubicația Prahova Online scria despre Dinicu, într-un articol intitulat „Fostul interlop Cornel Dinicu a făcut la Mizil o piscină de 700.000 de euro”: „Cornel Dinicu a fost unul dintre cei mai temuţi interlopi ai României, iar clanurile ţigăneşti din Mizil nu suflă în faţa lui”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. Horia Constantinescu, președintele ANPC, lăuda Ferma fiind un escroc bun de puscarie lauda afacerea unui alt infractor,nimic anormal
  „In ianuarie 2000 (…), Dinicu impreuna cu doi complici au furat 500.000 de dolari si un kilogram de aur in bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucurestene Regie si Giulesti. Cornel Dinicu si cei doi tovarasi ai sai erau capeteniile bodyguarzilor din Regie.

 2. cardasia evidenta dintre politai si interlopi este mai mult decat evidenta in acest caz,mostenire a lovilutiei glorioaser

 3. Crevedia,azilele de batrani,Ferma Dacilor,Colectiv,10 august,mineriadele. Toate apartin unui partid unic si criminal.

 4. Spitale care iau foc, poduri care cad,infractori fugari de la Gita la ipocritul din Baia Mare,Mazare .Si criminalul principal ,Iliescu.

 5. Oare numai golanul ăsta este prieten cu interlopul?…dar președintele consiliului județean?…dar șeful judecătoriei ploiești?…dar șeful miliției?…
  Am mai spus, acolo se stabileau multe contracte, multe procese,multe legaturi politice…
  Întrebați-l pe Ghiță ?…

 6. cardasia ascunsa dintre politai si interlopi este mai mult decat evidenta in acest caz,mostenire a lovilutiei glorioase

 7. Rammy, cum e turcul, si pistolul.Partidele dar, mai ales „statul profund” sunt împănate cu d-alde ăștia.

 8. Sa lauzi un individ care prin multe nereguli la firma lui a provocat moartea a 8 oameni înseamnă complicitate.Inseamna că și șeful ANPC poate fi tot un interlop platit de naivi de noi.Cine conduce statul român și ce urmărește?

 9. Sa vedeti in gazeta de mahala ” Observatorul de Prahova „, o tovarase gurnalista îi face apologia banditului. Pensiunea aia era de fapt cuib de derbedei si de trosnitori. Si se pare ca ticalosul are legaturi foarte sus. S-ar [utea ca nici covrigarul sa nu fie strain de afacere.

 10. Pe unde apare acest personaj în peisaj, iau foc acareturile. De data aceasta e mult mai grav…

 11. horia constantinescu ,nomenclaturistul, nepot al lui Miron constantinescu
  la vremuri noi,tot noi

 12. Colecti, Crevedia, Ferma Dacilor. Numitorul comun? Inspectorii ISU ai domnului Arafat care nu si-au facut datoria. Pmpierii n-au ni o vina, pompierii sunt cei care stau in campul ala de 36 de ore sa-si indeplineasca misiunea Plaga este la staful judeten, cei care au obligatia sa controleze si sa interzica functionare unor asemenea bombe ucigase, cei numiti de Arafat si apropiatii lui.

 13. Acest personaj, Horia Constantinescu, iti apara deci drepturile, cetatene. Ai incredere in el…

 14. Cacanaru asta de are grija de consumatori e preten cu toti pulemecii si golanii din romania. Sa ii dau….

 15. „Horia Constantinescu, președintele ANPC, prieten cu proprietarul”. Aici este cheia rezolvarii acestui gen de probleme!! EI, derbedeii acestia, rebuie „culesi” unul cate unul si dusi acolo unde le este, de fapt, locul!! Altminteri, ne pierdem vremea degeaba, nu se va schimba NIMC.

 16. Nene presedinte ANPC.
  Esti insarcinat cu promovarea la prietenii tai?du te la serviciu si te cutremura de reclamatiile cetatenilor la care nu raspundeti in conditiile si termenele prevazute de lege .Asta e treaba ta nu sa faci reclama la jumari si sa te vaicaresti si sa te lamentezi filozofic.
  Lasa legile penale si miorlaiala ca ai fi cumva victima . Esti nervos ca ti s au amintit prieteniile? Ti e rusine cu prietenii tai acum ?
  Branza si jumarile nu mai sunt bio ? Reclama a fost pe bani, foloase sau gratis ca e prietenii tai si tu ai grija de produsele locale? te a intrebat cineva de vorba ? Ai treaba pe facebuk sau la birou ca timp de trancaneala vad ca ai pe retele?Iti plac retelele?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.