Pariul Bran, Cojocaru și Trif

Guvernul Dăncilă pariază pe mai mulți miniștri tineri, cu legături bine stabilite în partid.

Bogdan Cojocaru (foto), propus ministru la Comunicaţii în Guvernul Dăncilă, este lider al TSD Iaşi, iar din 2016 ocupă un post de consilier judeţean. Are 34 de ani.

A absolvit Facultatea de Informatică din Iaşi.

La alegerile parlamentare din 2016, el a candidat pe listele de deputaţi ale PSD Iaşi, pe loc neeligibil.

Este considerat un apropiat al președintelui PSD Iaşi, Maricel Popa.

Ioana Bran (foto 1), în vârstă de 31 ani, actuala secretară a Camerei Deputatilor, deputat PSD de Satu Mare, este propusă ministrul Tineretului și Sporturilor.

Ioana Bran este fiica milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, conform presei locale.

Este absolventă a Facultății de Știinte Economice de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca și are un masterat în audit și expertiză contabilă.

„Voi fi un ministru care se va dedica în mod constant cauzei nobile de a uni, (şi nu de a dezbina) de a aduce oamenii lângă oameni! Nu am să mă las până nu am să redau sportului românesc demnitatea pe care o merită, să promovez respectul faţă de valorile incontestabile ale celor care prin performanţa lor în acest domeniu, fac onoare României! Pentru că, fără un respect reciproc şi o comunicare deschisă şi sinceră, proiectele pe care le voi iniţia ca ministru nu se vor putea concretiza cu rapiditatea pe care mi-o propun”, a transmis Ioana Bran.

Aceasta consideră că prioritatea zero în acest moment este implementarea măsurilor din programul de guvernare al PSD.

„Este o responsabilitate uriaşă! Cuvintele mele nu contează (sunt prea puţin importante), ceea ce contează este că PSD a reuşit să demonstreze încă o dată că îşi poate rezolva luările de poziţii diferite, printr-o analiză lucidă şi deschisă. PSD a reconfirmat că este un partid democratic, iar prioritate zero o reprezintă în acest moment implementarea cât mai rapidă a măsurilor şi proiectelor din programul de guvernare. Rămân acelaşi om devotat oamenilor care îndrăznesc să creadă în România! Acelaşi om devotat tinerilor din această ţară şi aspiraţiilor lor”, a mai afirmat Ioana Bran, în mesajul său.

Bogdan Trif (foto), propus ministru al Turismului, a fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, iar din martie 2016 deţine funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Este preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu. A urmat cursurile Facultăţii TTPA din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, dar şi pe cele ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ”Alma Mater” Sibiu. Are la activ un master.

Bogdan Trif are 41 de ani.

Natalia Intotero, deputat PSD, propusă ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă, este deputat PSD și are 42 de ani. Și-a făcut debutul în politică în 2009, când a deţinut funcţia de secretar de stat la MAE, ocupând ulterior acelaşi post la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Mai în vârstă decât viitorii săi colegi, Nicolae Burnete, 58 de ani, propus de PSD pentru funcția de ministru al Cercetării, este președintele Senatului Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) și director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi din cadrul Facultății de Mecanică.

Burnete a absolvit în 1985 Institutul Politehnic Cluj-Napoca, specializarea Mecanică Agricolă, ca șef de promoție, iar din anul 2001 este profesor universitar la UTCN.

În anul 2012, a făcut parte din Consiliul Naţional de Etică al Ministerului Educației care a analizat un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8518 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Bun, m-am lamurit ca tinara din imagine e Miss Teleorman 2017 si candidata la Miss Universe, da’ cine e baiatu’ care ne face semn, cu mîna pe buze, sa nu punem prea multe intrebari indiscrete ?

  2. „Guvernul Dăncilă pariază pe mai mulți miniștri tineri …” Pai sa stiti ca pariuri de genul asta ma intereseaza si pe mine, uite de exemplu as paria un capac de sticla de bere contra un ambalaj de napolitana expirata ca copiii astia vor fi cea mai buna masa de manevra … (ps : cum dracu’ sa „keep calm”, vorba lu’ domnu’ cu cana, cind vezi ce experiente face nea Livache pe noi, ca pe cobai ?)

  3. Cred ca domnii Trif si Burnete prezinta ceva credit prin varsta, studii experienta.

    • Mai ales ca-l are pe churchil pe perete ,care stim ca a fost mare iubitor de Romania (5% pe servetel ) .Despre trif este vorba , care apara mediul .

  4. mama-mia: „am sa redau sportului romanesc demnitatea pe care o merita”. poate cineva sa traduca aceasta propozitie?

  5. “E lung pământul, ba e lat, / Dar ca Săgeată de bogat / Nici astăzi domn pe lume nu-i / Și-avea o fată-fata lui-…” (G. Coșbuc Nunta Zamfirei) Ministră la turism s-o pui. Băimărenii care nu sunt nici Maramureș nici Oaș dar se fălesc cu țuica de Turț îi doresc succes. Din Sătmar până-n Videle, doar horincă cu mărgele! Am o eroare nedorită de dactilografiere la cuvântul “fata”

  6. Cum apare un nume vechi la propunere de ministru: “iar ăla” ca mai batjocorim la el că am epuizat mizeriile. Cum apare un nume nou ce frenezie cuprinde media, în sfârșit avem ce diseca : frați, surori, părinți cumnați, nimeni nu scapă cât au fost de inculpați, câți metrii pătrați au intravilan și extravilan, credite, amoruri, poze deșiuchiate, filmări la petreceri, tot și toate tocate, răstocate și reluate. Drama este ca în lipsă de alceva lumea se uită la orice, prostindu-se “zi de zi și în proporție de masă”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.