PDL, lovit pe toate flancurile

Democrat-liberalii încasează în ultima vreme lovitură după lovitură, atât din partea Opoziţiei cât şi din partea partenerilor de guvernare, UDMR şi UNPR, dar şi a propriilor parlamentari, scriu jurnaliştii de la Puterea.

UDMR se opune pe faţă planurilor electorale ale PDL, democrat liberalii nereuşind să-i convingă pe partenerii de la UDMR să accepte reducerea numărului de parlamentari şi schimbarea sistemului de vot. „Negocierile nu au avansat deloc. O să vedem ce se întâmplă la viitoarea şedinţă a Coaliţiei”, a declarat pentru „Puterea” liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras.

În ceea ce priveşte reorganizarea administrativă, Kelemen Hunor a declarat ieri la Arad că ea nu va avea loc până în 2012, iar „dacă se va face, se va face fără UDMR”, pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral, consemnează Gândul.  Kelemen Hunor nu este de acord nici cu „transformarea judeţelor în megajudeţe sau transformarea regiunilor de dezvoltare în judeţe”.

„Atragerea de fonduri europene este un argument slab, nu din cauza judeţelor actuale, nu din cauza problemelor din administraţia judeţeană nu am atras fonduri sau am atras foarte puţine fonduri. Propunerea mea este să facem dezbaterile, să pregătim actele normative, dar decizia să fie luată abia după alegeri, pentru că, dacă am ajunge la un consens, nu am avea timp să punem în aplicare şi am crea un haos administrativ foarte mare, de care nu au nevoie cetăţenii”, a mai spus Kelemen Hunor.

De asemenea, Kelemen Hunor a mai precizat că „şansele amendării Constituţiei sunt zero”, deoarece nu s-au demarat negocierile între partidele parlamentare pentru a asigura o majoritate de două treimi   pentru a putea fi adoptate modificările propuse. „Dezbatererile au început, dar colegii încă nu au intrat în subiect, doar despre procedură au discutat. Dar experienţa mea în Parlament, în politica românească, este că în acest an, acest ciclu electoral, nu se conturează două treimi pentru niciun articol, nicio frază sau propoziţie din Constituţie. Dar asta nu înseamnă că dezbaterile nu trebuie începute şi că nu trebuie încercată o dezbatere pe fiecare articol. Constituţia actuală trebuie amendată pentru că sunt multe disfuncţionalităţi care pot fi şi trebuie corectate”, a spus liderul UDMR.

Şi relaţia cu UNPR pare tensionată, mai scrie Puterea, având în vedere replicile acide ale lui Cristian Diaconescu referitoare la Mişcarea Populară, care i-a atenţionat pe democrat- liberali că UNPR va rămâne de centru-stânga şi nu se pune problema „topirii” în Mişcarea Populară. “M-a şi deranjat faptul că anumiţi politicieni din PDL au afirmat, la un moment dat, că ar urma să ne topească şi pe noi în această mişcare. Le spun să-şi vadă de treabă, pentru că nu se va întâmpla niciodată aşa ceva”, a subliniat Diaconescu.

O lovitură a venit şi din partea propriilor senatori, care lipsesc masiv în ultima vreme, Puterea nereuşind să-şi treacă legile. Exemplul cel mai recent este acela că în şedinţa de miercuri circa 30 de senatori ai Puterii au lipsit şi legea asistenţei sociale a fost amânată pentru a patra oară.

De asemenea, proiectul de lege iniţiat de Guvern privind impunerea unor criterii mai stricte de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost respins.

http://www.puterea.ro/articol/pdl_lovit_pe_toate_flancurile

http://www.gandul.info/politica/kelemen-reorganizarea-administrativa-nu-se-face-pana-in-2012-sau-daca-se-face-va-fi-fara-udmr-8843695

http://www.gandul.info/politica/kelemen-hunor-sansele-amendarii-constitutiei-sunt-zero-8843769

Anchetă pe piaţa gazelor: 17 firme în vizor

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la 17 companii participante la licitaţiile organizate de Transgaz şi Romgaz pentru atribuirea a opt contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor în perioada 2009-2011,în valoare de 98,8 milioane de lei, notează Adevărul.

Cele 17 companii sunt suspectate că s-au înţeles asupra „asupra conţinutului ofertelor pe care urmau să le prezinte la licitaţii, cât şi asupra modului în care îşi susţineau aceste oferte, astfel încât contractele să fie adjudecate prin rotaţie”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Dacă rezultatele investigaţiei vor arăta că au fost încălcate regulile de concurenţă, companiile în cauză riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. „Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, au mai spus oficialii Concurenţei.

http://www.adevarul.ro/financiar/Ancheta_pe_piata_gazelor-_17_firme_in_vizor_0_567543853.html

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.