Sistemul de justiție din România, în colaps privind legalitatea

Pe când excluderi masive din magistratură?

Persoane care își exercită o funcție precum aceea de magistrat au pus în pericol legalitatea și organizarea constituțională, au atentat la ordinea publică. Protocoalele din justiție au paralizat statul cetățenilor, funcționarea instituțiilor și aplicarea dispozitivului legislativ al României.

Numai la o singură judecătorie din București numărul ilegalităților cu consecințe în devalizarea bugetului public este literă de lege. Aceste absurdități ale traficului de influență, ale manipulării dovedite a justiției sunt în măsură a produce consecințe imediate, care pot merge până la suspendarea și reorganizarea activității acestei circumscripții jurisprudențiale. Excluderea din magistratură a celor implicați, șefi de judecătorii și tribunale, judecători și procurori reprezintă un aspect minim, cu deja imperativa autosesizare a CSM și a Inspecției Judiciare.

Sistemul de justiție din România, în colaps privind legalitatea

Un alt aspect, la fel de important și necesar, ține de autosesizarea Parchetului și anularea tuturor hotărârilor luate de acești magistrați și îndeplinirea condițiilor legale pentru rejudecarea din oficiu a tuturor cauzelor care au fost gestionate de aceștia, unde există suspiciuni rezonabil dovedite de încălcare a cadrului procesual.

Sistemul de justiție din România, asupra căruia s-au făcut observații morale cu probatorii supuse relativizărilor grotești, este în acest moment în colaps privind legalitatea. Structurile de reglementare, ele însele penetrate, sunt obligate să revină cu obstinație la fundamentele absolute ale legii, fără a se axa pe eludante eseuri juridice – copy-paste după tratate – și speculații prin ele însele incriminante la adresa celor care au terfelit actul de justiție. Legea nu poate fi consolidată prin încălcarea Constituției, iar aplicarea ei nu se poate realiza prin aceeași procedură mortală.

Carta-cheie a României, în tot spectrul juridic și constituțional, nu a fost aplicată decât în cazuri de excepție, când acest fapt ar trebui să fie o normă curentă și de admisibilitate a cadrului legislativ.

Citește articolul complet în ziarul Cotidianul ediția digitală din 17 iulie.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Vieru 1339 Articole
Author

2 Comentarii

 1. Se pare ca dupa debarcarea Infractoarei nationale Kövesi, Coalitia a recazut in letargia obisnuita! Obstructionistul
  principal al desavarsirii operatiunii de deratizare, nu e altul decat Tariceanu, cel care a contribuit la clonarea
  lui Basescu si l-a ajutat pe parcurs sa se mentina!!! Ieri a declarat descreierat ca, daca Alogenul o sa mai incalce
  Constitutia, ca in trecut, se poate eventual reactualiza ideea suspendarii Alogenului!? Si ca sa adoarma banuielile
  partenerilor, a mentionat sibilinic un alt posibil motiv, suspendarea Premierului de catre Alogen!? A auzit cineva de
  o reactie concreta, nu declarativ-neangajanta, a acestui nimfoman cand Tractoristul General a luat-o sub pulpana sa pe
  Infractoarea nationala? I-a cerut lui Tudorel sa treaca la masuri? Nu voi inceta sa-l banui de colaborare cu Ioha in
  detronarea Infractoarei,teatrul Alogenului cu apararea ei pana-n panzele albe servind aburirii detinatoarei de secrete
  bulversante pentru libertatea celor doi si nu numai a lor. Kövesi trebuie sa treaca la represalii, Alogenul nefacand
  decat sa joace un teatru absurd in fata unei tari care-l vedea santajat pe fata…

 2. Foarte bună întrebare…și legitimă! Din păcate, n-are cine să răspundă!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.