Pentru diplomaţia egipteană, brutalizarea femeilor este o „afacere internă”

„Egiptul nu va accepta nici o imixtiune in afacerile sale interne”, a declarat ministrul egiptean de Externe, Mohammed Amr, adaugand ca va cere „clarificari cu privire la orice declaratii ale oficialilor straini fata de problemele interne ale egiptului”, scrie The Telegraph.

Declaratia ministrului vibe dupa comentariile facute de Secretarul de Stat Hillary Clinton pe marginea imaginilor socante prezentand o femeie batuta bestial de fortele guvernamentale egiptene.

„Aceasta degradare sistematica a femeilor dezonoreaza revolutia, statul si uniforma sa si nu este demna de niste oameni adevarati. Femeile care protestau au fost victimele unor abuzuri oribile. Jurnalistele au fost agresate sexual si acum femeile sunt atacate, dezbracate si batute pe strazi. A bate femeile nu tine de aspecte culturale, este un act criminal si trebuie tratat astfel”, a declarat Clinton.

Ministrul Mohammed Amr a fost reprezentantul regimului Mubarak la Washington, ONU şi la Banca Mondială. Acum este membru al unui guvern condus de un septuagenar fost ministru în timpul regimului Mubarak. Funcţia prezidenţială în Egipt îi revine acum mareşalului Hussein Tantawi, şi el ministru în timpul preşedinţiei lui Hosni Mubarak. Pe de altă parte, armata egipteană este garantuil respectării tratatului de pace cu Israelul, încheiat in 1979, iar rezultatele preliminare ale alegerilor aflate în desfăşurare anunţă un parlament dominat de islamişti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.