Percheziţii în arestul Poliţiei Prahova. Tratament preferenţial pentru unele persoane încarcerate

O amplă anchetă a Poliţiei Prahova este aproape de a fi finalizată. Ieri au avut loc percheziţii în arestul Poliţiei Prahova, existând informaţii că mai multe cadre ale arestului favorizează persoanele încarcerate. Printre persoanele vizate se numără un şef de tură, Constantin Olteanu şi şeful arestului, Cristian Perţea.

Se pare că cei favorizaţi sunt Nicolae Onea, patronul SC Coni, Răzvan Alexe şi Marcel Păvăleanu, toţi cei trei fiind acuzaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Comisarul şef Gheorghe Parepa a coordonat acţiunea Poliţiei

Surse din Poliţia Prahova au precizat că ancheta este coordonată de comisarul şef Gheorghe Parepa, adjunctul şefului Poliţiei Prahova. Comisarul şef Parepa a sprijinit ancheta procurorului de caz, Mircea Negulescu, primind şi felicitări de la Ministerul de Interne pentru ajutorul acordat pe parcursul cercetărilor care vizau gruparea Păvăleanu-Alexe.

Este de notorietate faptul că există şefi din Poliţie care au fost plătiţi de membrii grupării Păvăleanu-Alexe pentru protecţie. Aceştia încearcă acum să-l dea jos din funcţie pe comisarul şef Parepa.

O saltea şi un radio introduse ilegal în arest

În cadrul acţiunii de ieri în arestul Poliţiei (Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Câmpina), a fost descoperită o saltea introdusă ilegal pe care dormea patronul SC Coni, Nicolae Onea. Săptămâna trecută Onea s-a plâns şefului arestului, Cristian Perţea, că nu poate dormi pe saltelele aflate în arest şi că ar vrea o saltea confortabilă. Anchetatorii vor să afle acum de ce şeful arestului a dispus introducerea saltelei deşi Onea nu solicitase acest lucru în scris, cum era legal.

În timpul percheziţiilor a fost descoperit şi un radio, introdus în arest pentru Răzvan Alexe. În mod normal aparatul radio trebuia întâi verificat de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI).

Aceste proceduri de protecţie sunt imperios necesare întrucât atât în saltea cât şi în aparatul radio puteau fi ascunse obiecte interzise la deţinere de către deţinuţi, cum ar fi telefoane mobile.

Vă reamintim că Florian Ioniţă, liderul SNPPC, a acceptat o sponsorizare cu şase televizoare de la sora lui Marcel Păvăleanu, televizoare care urmau să ajungă în arest, în camerele celor încarceraţi. În timp ce aparatura era la SIPI, pentru verificări, conducerea IPJ Prahova a respins solicitarea SNPPC.

Cine îl protejează pe Cristian Perţea?

Se zvoneşte că şeful arestului, Cristian Perţea, ar fi protejat de câţiva şefi din Poliţie pe care îi are la mână de pe vremea când era şeful ”filajului” din cadrul Poliţiei Prahova. (SSOI-Serviciul de Supraveghere Operativă şi Investigaţii, în prezent denumit SOS- Serviciul de Operaţiuni Speciale).

La sfârşitul anului trecut publicaţia noastră a scris despre un caz al unui cetăţean turc, diagnosticat cu probleme de sănătate grave la inimă, care a fost introdus în arest fără aviz medical şi a murit câteva zile mai târziu, pentru că pe perioada detenţiei nu a primit tratamentul prescris de medici.

Cu şeful arestului nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, Poliţia Prahova nu a făcut niciun comentariu legat de acest incident, ceea ce întâreşte zvonurile potrivit cărora Perţea are la mână şefi din cadrul IPJ Prahova.

Vom reveni pe marginea acestui subiect.

incomod.ph

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.