Percheziții în mai multe județe

Poliţiştii efectuează miercuri 47 de percheziţii, dintre care 22 la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile au loc în judeţele Argeş, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2013 şi până în prezent, 19 persoane, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi achiziţionat, comercializat şi procesat produse de morărit, panificaţie şi patiserie, fără a înregistra în evidenţele contabile toate aceste operaţiuni, cât şi veniturile realizate.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi a T.V.A. este estimat la 2.500.000 de lei.

La percheziţii participă 165 de poliţişti de la I.P.J. Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, B.C.C.O. Piteşti, precum şi 50 de jandarmi, potrivit unui comunicat transmis de IGPR.

Tot miercuri dimineață au loc un număr de 21 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad şi Hunedoara, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în fraude bancare pe teritoriul SUA, prin clonarea de carduri bancare.

14 percheziții se desfăşoară în Drobeta Turnu Severin şi satul Dedoviţa din Comuna Cerneţi, din judeţul Mehedinţi, celelalte şapte fiind în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, liderii grupării din Drobeta Turnu Severin ar fi condus operaţiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ şase mii de carduri bancare din Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unui soft special. Membrii grupării identificau cu ajutorul softului respectiv POS-urile vulnerabile de la diferite restaurante şi benzinării din SUA, au precizat sursele citate.

Ulterior, cu ajutorul unui program informatic, membrii grupării furau datele cardurilor care erau folosite în POS-urile respective, iar informaţiile care ajungeau pe mail erau vândute altor membri care clonau carduri şi scoteau banii.

Potrivit surselor citate, cei care mergeau la bancomate să scoată banii de pe cardurile falsificate primeau un comision de 40% din suma extrasă, care de cele mai multe ori nu depăşea o mie de euro.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.