O cântăreaţă apreciată pe vremea lui Ceauşescu a murit

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română, dar si în lumea muzicii.
Măicuța Anastasia, cunoscută anterior sub numele de Puica Igiroșanu, artistă iubită din perioada regimului lui Nicolae Ceaușescu, a murit.

„Maica Anastasia, cunoscută de publicul larg drept Puica lgiroșanu, a trecut la Domnul. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. Înmormântarea va avea loc joi la Mănăstirea Nera. Dumnezeu s-o odihnească in pace!”, a anuntat jurnalistul Ștefan Ruxanda pe Facebook.

Puica Igiroșanu a fost plecată din tara, iar la întoarcere  s-a regăsit în viața monahală, devenind Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera din Banat.

A lasat în urma sa melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” și „Când ai plecat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. credeam ca Dalida…..

    Născută: 17 ianuarie 1933, Shubra, Cairo, Egipt
    Data morții: 3 mai 1987, Paris, Franța
    -clar,
    a murit!

  2. @marin
    -e troc cu cadavre,raposata e pe ultimul loc,
    cotidianu s-a folosit cat sa pomeneasca de satan ceausescu,
    e apologia comunismului comandata din China!

    29 aprilie
    1429: Ioana d’Arc ajunge pentru a ajuta la Asediul Orléans-ului.
    1624: Cardinalul Richelieu devine ministru al regelui Ludovic al XIII-lea.
    1945: Holocaust: Lagărul de concentrare de la Dachau este eliberat de trupele americane
    1945: X și Y al Germaniei, A, se căsătorește cu B.

    30 aprilie
    1844: Alexandru Ioan Cuza s-a căsătorit cu Elena Rosetti-Solescu
    1945: A, împreună cu soția lui, B, se sinucid.

  3. Ce muzică frumoasă, ce fete frumoase, ce clară, curată, și armonioasă era limba română cântată și vorbită la radio și televizor. În ce lume decentă, demnă, elegantă la posibilitățile sărăciei țării după război și plină de speranță, de mai bine, de românism de înțelegere intre pământenii români, maghiari, germani ne-au crescut și ne-au lăsat părinții noștri pensionați spre mijlocul anilor 70. Și cum am putut distruge tot, noi cei care am preluat atunci de la ei țara, pană la dezastru l-a care s-a ajuns.

  4. @Emile…frumos spus. O altfel de lume! Frumos, frumos, frumos! Un lucru ce mi-a ramas in memorie: zambetele oamnilor din vremea aceea. Oriunde mergeai vedeai oameni zambind, dialogand. Astazi cand urc in metrou, tren sau autobus, vad o lume trista si apasata, tacere si nepasare. O lume fara valori si fara speranta.

  5. Piesa mai cunoscuta era ,,Inima-i un telefon”, dar nu prea ne dadea pe spate. In rest melodii de adormit pisicile, un fel de melopee. Nu era asa de nemaipomenit de cunoscuta. Aveam alti cantareti si cantarete bune si cunoscute, plus muzica straina adusa pe sestake, pe banda de magnetofon si care apoi se dadea la copiat din mana in mana. Erau si multe discuri Electrecord cu interpreti straini si formatii straine bune.
    Nu eram chiar ca-n Coreea de Nord.
    Cu magnetofoanele eram la zi cu formatiile cele mai tari din lume si cu interpretii cei mai buni. La balurile studentesti se dansa pe ruptelea dupa cele mai extravagante genuri de muzica. Era epoca minifustei. Nu ne deranja nicio Militie sau Securitate, dupa cum mint unii……[Rumburak]

  6. Waw,ce tragedie,a murit un nimeni.Ce plus valoare a adus lumii civilizate,Romaniei incat sa fie amintita? Era mai politicos sa o lasati in liniste pe drumul spre eternitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.