(VIDEO) Primarul Botoșaniului, pus sub control judiciar

Percheziţii la sediul Primăriei Botoşani. Primarului Cosmin Andrei, (PSD), a fost plasat sub control judiciar de către DNA Suceava, după ce vineri dimineață au făcut percheziții la biroul acestuia din primărie. Primarul e acuzat că i-ar fi dat unei candidate la un post de consilier lista cu subiectele, iar aceasta a luat fraudulos concursul.

Comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 124/VIII/3 din 2 februarie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 02 februarie 2024, a inculpatului:

ANDREI COSMIN-IONUȚ, primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuț, în calitate de primar al municipiului Botoșani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituția pe care o conducea.
Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Inculpatului Andrei Cosmin-Ionuț i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Nimic nou sub soare! Toți conducătorii fraierilor de români din ultimii 34 de ani sunt hoți! Organele de informații ar trebui să-i monitorizeze non stop! Au hoția în sânge! Toți care vor să ajungă bastani urmăresc sa fure poporul român!

  2. Nu prea este paritate cu Iulian Dumitrescu ! Mita substantiala vs. o telenovela. Nu ca ar fi unul mai breaz decat altul, dar se pare ca DNA se face ca lucreaza. Au fost date tunuri de zeci de miliarde de euro si ei se impauneaza cu fleacuri. Cand vine vorba de majorari de salarii si pensii, incepe vaicareala promovata intens de mass media…vai nu sunt bani, deficitul bugetar este dat peste cap….bla….bla.

  3. Amanta te ridica, amânata te coboară! Era un primar de Iași care a însărcinat poliția locală să-i urmărească amanta! Se credea Eminescu! Avem o copie mai tare decât originalul! Pe langa plopii fara soț, adesea am trecut/ Ma cunoșteau vecinii toți,tu nu mai cunoscut! Succesuri scursuri ale societății moderne!

  4. Hai,hai/ hai la Botoșani/ Hai,hai,pe al nostru plai! Fetele din Botoșani!

  5. Parlamentul European – noul cuib al „penalilor”
    Unul din 4 deputaţi europeni este cercetat sau urmărit penal.
    Conform unei investigaţii efectuate de mass-media din Belgia, 163 din 704 deputaţi europeni sunt implicaţi în 253 de dosare penale.
    Parlamentul European se pare că a devenit un cuib al penalilor, atât timp cât potrivit unei investigaţii efectuată de cotidienele belgiene L’Echo şi De Tijd, preluată de site-ul belgian La Libre, arată că aproape unul din patru deputaţi europeni este cercetat sau urmărit penal. Investigaţia internaţională privind integritatea deputaţilor europeni a identificat în ultimii patru ani 253 de cazuri penale care îi vizează pe 163 de europarlamentari din cei 704 ai Legislativului UE.
    Potrivit surselor citate, aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, cum ar fi hărţuirea la locul de muncă, fraudă, nepotism şi corupţie. Din cele 253 de dosare penale, 45 sunt instrumentate pentru corupţie, iar din acestea 29 de speţe se referă la nepotism (infracţiune prin care deputatul îşi foloseşte influenţa în favoarea unei rude) şi 16 reprezintă luare de mită.
    Cel mai cunoscut caz de corupţie la nivelul Parlamentului European este Qatargate, scandal în care guvernele din Maroc şi Qatar ar fi plătit sume importante unor deputaţi europeni pentru a influenţa deciziile Parlamentului cu privire la relaţiile cu statele respective. Amintim că în 10 decembrie 2022, Eva Kaili, pe atunci vicepreşedintă a Parlamentului European, fostul deputat european Pier Antonio Panzeri şi alţi doi suspecţi au fost arestaţi de autorităţile belgiene, fiind suspectaţi de implicare într-o organizaţie criminală, spălare de bani şi corupţie.

  6. Un tampit care si-a montat singur dinamita sub fund. A muncit si are rezultate remarcabile. Este tanar, scolit si respectuos. A facut lucruri pentru oras pe care toti cei de dinainte nu le-au facut in 30 de ani. Pacat! Slabiciunile distrug oamenii si le anuleaza meritele reale. Un alt om asemenea acestuia, muncitor si onest, nu vor mai vedea botosanenii prea curand( adica in urmatorii 30 de ani).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.