Pericol în Marea Neagră. DSP nu recomandă îmbăierea

E alertă pe litoral. Probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli, avertizează DSP. În consecință, specialiștii recomandă evitarea îmbăierii până la normalizarea situaţiei.

”În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va face probe de control care vor fi comunicate publicului.

 

Imagine arhiva

Recomanda

11 Comentarii

  1. Vezi și câte viloaie și hoteluri de multe etaje au apărut numai în ultimii 10 ani în Techirghiol unele la câțiva metrii de lac. Nu cred că au stație de apă potabilă nouă și sigur nici de nepurare ape. De hotelurile monștru cu jde etaje de pe fosta tabără de elevi Năvodari și foste zone de plajă din toate stațiunile litoralului românesc cu mașini 4X4 rulând pe plajă pe lângă afișe cere scriu mare că este interzis ce să mai vorbim. Funcționarea Staților de epurare este costisitoare și în România se poate funcționa făra aviz de construire dacă ești barosan și fără aviz sanitar.

  2. Dar chiar nu pot sa i educe pe turiști să nu-si mai facă nevoile in Marea Neagra??
    Sa strige in vuvuzele persoane autorizate, macar sa-i facă să le fie rușine?
    Nu pot amenaja un număr mare de toalete?

  3. De cînd au fost scufundat vasul cu zeci de mii de ovine și incă e la mică adîncime in portul constanța, evident nu am mai fost la mare.. Litoralul mării negre e și radioactiv, apa e lipicios de poluată, o spun toții care au fost acolo,.Nu mai povestesc că se devarsă apele uzate din mai multe localități unde se construiește masiv..Ergo, du-te romîne la litoralul romînesc,. Ai fete pe gratis și droguri la discreție.. Altfel,. e jale..

  4. Totuși, apa marii negre e despărțită de ziduri si de e-coli e doar in zona celor două stațiuni unde nu e amenajate? Bă, voi chiar ne credeți naivi? Ce se urmărește, cumva intrări afaceriști bugetari de stat că proprietari pentru orice?

  5. E. Coli este intrinsec toxic. Învelișul exterior (lipopolizaharidă) este toxic, dar cheia nivelului de toxicitate este viteza cu care se poate multiplica, în condițiile potrivite. Acești factori includ hrănirea cu biberon (care are ca rezultat mai multe bacterii gram negative și un nivel de proteine ​​​​și alcalin care favorizează E Coli), stresul, supraîncălzirea, deficiențele de vitamine si acțiunile supresoare ale vaccinurilor asupra sistemului reticuloendotelial.

  6. O rezolvaram si cu Marea Neagra. Sa nu-mi zica cineva ca bacteria E-coli nu este prezenta si in zonele de scaldat super-aglomerate, unde apa marii este confundata cu WC-ul public fara plata si unde se scalda toate satrele……[Rumburak]

  7. Și pe alea amenajate la hoteluri de lux luați probe în fiecare zi, nu-i așa? Pentru litoral Bucureștiul cere taxă de favorizare și când dă prognoza meteo. Am verificat deseori.

  8. Nu stiu cum sa-i sperie pe cei care vor intimitate pe plajele de acolo, care nu suporta manelistii si ragaitorii de bere la PET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.