Pericolul din „baia de Crăciun“

O tendință TikTok numită „baia de Crăciun” este mai probabil să vă dăuneze sănătății decât să creeze o stare de spirit festivă, afirmă medicul obstetrician-ginecolog Kiara King citat de presa britanică. Ea a detaliat în presa britanică pericolele noului hobby al utilizatorilor rețelelor sociale 

 

Potrivit lui King, videoclipurile cu femei care fac baie într-un lichid care amintește de vinul fiert câștigă popularitate. Pentru a obține acest efect, ele aruncă în apă bobițe de culoare roșie (cireșe sau rodii), lămâi, portocale, mere la care adaugă vin sau suc de merișoare.

 Medicul a avertizat că astfel de experimente după rețetele bloggerilor vor duce cel mai probabil nu la relaxare, ci la candidoza vaginală. King a clarificat că, în general, ciuperca numită Candida este de obicei complet inofensivă, dar când zahărul este ingerat, aceasta începe să se înmulțească rapid, provocând mâncărime, arsuri și umflarea organelor genitale, secreții vaginale anormale și urinare dureroasă.

  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

2 Comentarii

  1. Deci zaharul ingerat de unde? Din baia cu bobite rosii, lamai si suc de merisoare? Sau zaharul din cozonac si tort? Se cam amesteca organele care ingereaza cu sursele de zahar!!

  2. Mult mai sanatoasa o baie in singe de fecioara (vreo 650 de victime !), pe modelul utilizat de catre contesa unguroaica Erzsebet Báthory ! (Marele Urs cred ca va poate da amanunte despre strabunica … asta pentru ca tot ii musca el de cur, cu orice ocazie, pe romani …)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.