Petiție pentru repornirea mineritului

Asociația Centrul pentru Politici Locale a lansat o petiție pentru repornirea mineritului și îi invită să o semneze pe toți cei care cred că România poate deveni o țară puternică prin exploatarea resurselor naturale.

Pentru anumite zone montane și mai sărace din România, în care locurile de muncă lipsesc cu desăvârșire, mineritul reprezintă o șansă la viață, spun inițiatorii demersului civic.

”România are urgentă nevoie de o ”economie civică”, o economie bazată pe adevăr și unitate națională. Transformarea unui HANDICAP în avantaj de nișă economică precum exploatatrea resurselor țării cu scopul final de a asigura o independență DE FACTO pe piața internațională a resurselor minerale. Ideea unei dezvoltări durabile a economiei actuale este incompatibilă cu ce s-a întâmplat în România în ultimii 32 de ani. Noi, Centrul Pentru Politici Locale, am avut în ultimii 3 ani sute de discuții cu analiști economici, profesori academicieni, investitori, oameni politici iar împreună am încercat să găsim soluții, avem strategii și ne asumăm o implicare directă în procesul de repornire a Industriei Extractive în România. Vă invit să fiți alături de noi în demersul inițiat . Acesta este un mesaj pentru toți oamenii care vor să muncească în țara aceasta, acasă ! Înainte de orice, în primul rând să fim mândri că avem o țară care poate hrăni, ea însăși, alte multe țări.” a precizat președintele Centrului Pentru Politici Locale, Radu Ciobotea.

Asociația Centrul pentru Politici Publice Locale cere și Parlamentului să revizuiască Legea Apelor, Legea Minelor și Legea Mediului, astfel încât acestea să nu intre în contradicție, iar mineritul să se poată realiza în bune condiții.

Petiția privind redeschiderea exploatărilor miniere se regăsește la adresa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

12 Comentarii

  1. Se va rerzolva: NU SE POATE.
    Minerii e periculosi. Ei se rascoala, fac greve si vin la Bucuresti sa-l deranjeze pe Prostannis.

  2. Niste retardati,dupa ce au pus umarul la distrugerea zonelor miniere,dupa ce s-au distrus si inundat galerii,acum vor sa se scoata,poate obtin si o finantare pe ONG de la stat!Mai bine studiaza Levantul cu parazitul alalalt

  3. Șanse minime spre zero! Și doar cu condiția că UE să se destrame…

  4. Și ce puii mei vrei să minerești bre ciumete ?? ce crezi că ar mai fi de scos, inafar de sare ? Ai cărbune de cea mai slabă calitate și puțină, Gazele pe care le ai și care mai sunt cam cinci ani, incă ies singure, Petrol ai nesemnificativ,.Ce minereu crezi că ai de ar merita investit durabil ??? Aur nu ai decât in politic, unge-te pe cap cu ei,.Alte minereuri sunt gătate, nu mai găsești decât urme,.Deci care minerit vrei bre ?? Ai de susținut o pătură care nu se descurcă altfel și vrei să-i lași să se mai vaite și să le dai compensații, șomaj și pensie ?? Ești prost bre ?? Chiar nu te duce capu de cum trebuie să procedezi ??

  5. Daca ,carbunele,gazul ,lemnul ,polueaza,atunci UE ,este de acord sa ardem deseurile lor toxice in fabrici de ciment,in termocentrale campuri.chiar au trimis directive de ardere a deseurilor periculoase,ca poate nu stim,Pentru ca ei tin la sanatatea noastra.Astea nu polueaza daca se ard.Populatia din cauza preturilor ridicate la gaze,lemne,curent,au importat din Germania centrale second ,in care baga,cauciucuri,incalt,ulei rezidual,ulei ars de masina,combustibil usor facut din uleiuri reziduale,pacurina.etc,Orasele,sa au devenit pline de fum si miros de cauciuc.Ei se sacrifica cu gazul si petrolul nostru.Germania si-a deschis noi cariere de carbune.Rusii importa de la chinezi carbune,noi o dam cu energia verde,asa ca incalziti-va cu eoliene,panuri voltaice

  6. Din cele ce ai scris mai sus se vede ca nu esti doar szar, ci si tehenet. Vorbesti fara sa cunosti.

  7. Cand e vorba de acceptul strainezor pentru Romania, imi apare in ochi imaginea „clanurilor mana in mana” la momentul Charlie e doux cand i-au omorat calaii pe journalisti=”atac la comanda”! Asa ca, fiecare cum se descurca in acest secol al mortii si uciderii in masa prin orice metode!

  8. Va ducetzi voi ashtia care atzi semnat petitzia sa scoatetzi carbuni din mina ? Evident nu va ducetzi shi de aceea nu se re-deschid minele.

  9. Energia obținută din combustibilii fosili ar trebui să fie complementară cu energiile regenerabile. Cand nu este disponibilă suficientă energie electrică hidro, solară, eoliană ar trebui să compenseze cu energia din termocentarle pe gaze sau cărbuni. Să existe întotdeauna un echilibru stabil în rețea electrică să fie redus pe cât posibil riscul de blackout. Un automobil care merge ocazional va polua evident mai puțin ca unul care face zilnic naveta.
    Eliminarea completă a termocentralelor fără a pune nimic în loc, sună a atentat la economia națională făcută cu bună știința chiar de guvernanți.

  10. SUBSCRIU! MINERITUL, FABRICI, UZINE, CU PARTICIPATIA STATULUI ROMAN, ASTFEL INCAT SA NU SE FURE! NATIONALIZAREA RESURSELOR NATURALE ACUM!

  11. Am semnat petitia pentru:
    1. Redresarea economica a Vaii Jiului si nu numai.
    2. Independenta energetica si renuntarea la importuri.
    3. Energie electrica si caldura mai ieftine pentru romani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.