Pfizer schimbă regulile de stocare a vaccinurilor

Pfizer Inc și BioNTech SE au transmis Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA noi date pentru a sprijini o actualizare a etichetei actuale EUA, care ar permite păstrarea flacoanelor la minus 15 grade.

Pfizer Inc și BioNTech SE au transmis noi date autorității de reglementare din domeniul sănătății al SUA. Datele au fost transmise Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru a sprijini o actualizare a etichetei actuale EUA, care ar permite păstrarea flacoanelor de vaccin la minus 25 de grade până la minus 15 grade, timp de două săptămâni, scrie Reuters.

S-ar permite astfel ca vaccinul anti-Covid-19 să fie depozitat în congelatoare de farmacii, în locul congelatoarelor cu temperaturi foarte scăzute.

„Datele prezentate pot facilita manipularea vaccinului nostru în farmacii și pot oferi centrelor de vaccinare o flexibilitate mai mare”, a spus Ugur Sahin, director executiv al BioNTech.

Eticheta actuală a Pfizer / BioNTech spune că vaccinul trebuie depozitat în congelatoare cu temperaturi între minus 80º de grade și minus 60 de grade.

Noile date vor fi, de asemenea, transmise agențiilor de reglementare globale în următoarele câteva săptămâni, au spus cele două companii.

Un purtător de cuvânt a BioNTech a refuzat să ofere mai multe detalii privind calendarul și agențiile care vor fi contactate.

Pe de altă parte, au apărut informaţii potrivit cărora Pfizer şi grupul german BioNTech au vrut în vara anului trecut ca preţul pentru o doză a vaccinului anti-coronavirus să ajungă la 54 de dolari. La acea vreme, Uniunea Europeană urma să cumpere 500 de milioane de doze, potrivit Deutsche Welle.

În total, Pfizer şi BioNTech au cerut 27 de miliarde de euro pentru a furniza un număr de doze ce ar imuniza jumătate din populaţia blocului comunitar.

Însă cu un preţ de 54,08 euro, vaccinul Pfizer ar fi fost de 20 de ori mai scump decât o doză a anglo-suedezilor de la AstraZeneca.

„Cred că preţul este dubios şi a fost stabilit dintr-un motiv ce nu poate fi justificat în contextul actual”, spune Wolf Dieter Ludwig, preşedintele Comisiei Medicamentelor din Cadrul Asociaţiei Medicale a Germaniei.

Totuşi, UE a ajuns la un acord cu BioNTech şi Pfizer în noiembrie 2020, iar preţul este ţinut secret şi în ziua de astăzi, însă este estimat la 15,5 euro per doză.

Deşi Pfizer şi-a finanţat de unul singur cercetările şi procesele de testare, BioNTech a primit câteva milioane de euro din partea statului german.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Jenant! Si ce urlau ca trebuie la minus 95 grade?! Le-a tinut vrajeala de au cumparat lazi frigorifice de minus 95° cat si afacerea lor cu vaccinuri! Ba, da’ prosti mai sunt functionarii de lux ai oricaror state! La fel si cu aparatira, si cu spitalele neconforme pe bani grei, si cu mastile neconforme!

  2. În baza a ce au făcut această modificare, EMA a validat această propunere, ‘frecție la picior de lemn’ ?!

  3. Experimentele pe oamenii cobai continua cu scene de toata jena…pfuzer e de toata jena dar oms tace

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.