Plafonarea adaosului comercial la alimente ar putea fi extinsă

Măsura de plafonare a adaosului comercial la alimente ar putea fi prelungită cu încă trei luni. Guvernul vrea să actualizeze lista alimentelor pentru care adaosul comercial este plafonat.  

Ordonanța de Urgență ce limitează adaosul comercial la 5% a intrat în vigoare în luna august 2023.

Măsura fost mai fost prelungită,  înaintea  sărbătorilor, când pe lista alimentelor vizate au intrat cozonacul și alte produse de sezon.

Guvernul  vrea să înlocuiască aceste produse și să extindă plafonarea până la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Observator News.

Săptămâna viitoare, guvernul ar urma să cheme la discuţii retailerii şi procesatorii. Ei vor trebui să se pună de acord pentru prelungirea măsurii.

Guvernanții insistă că măsura a produs efecte în prețurile de la raft, în timp ce comercianții susțin că plafonarea prețurilor la alimente înseamnăscumpiri la alte produse.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Cum ar putea, mai degrabă, să stea treaba:
    Plănuim o scumpire ca să-i sărăcim pe oameni. Ca să-i păcălim zicem că vine o scumpire (claimăt cengi, război în Lesoto, gripă aviară, bursă etc) și noi vrem să-i ajutăm plafonînd prețul mâine mult mau sus decît e azi. Destui vor zice; dacă nu era plafonarea (scumpirea la urma urmei) era vai ș-amar, mulțumim!

  2. Alta „stire” cu „ar putea”. Bre, traim in capitalism, voi ati vrut-o, cum sa limitezi ceva ?

  3. Daca producatorii ies in pierdere ce sens mai are sa mai produca, fortand pretul jos, guvernul mareste accizele pe combustibil, euro si dolarul cresc, preturile la materii prime si in general o iau in sus.
    Preturi arbitrare doar in economia socialista planificata de la centru de guvern, asa ceva nu prea mai exista, pe bune, in Europa.

    In contextul in care guvernul se imprumuta in nestire si fara limite, cumpara scump ce armamente mai abandoeaza unii, dar tin mortis preturile la alimente jos parca le-ar produce ei. Sa vada dr ce socialismul a dat FALIMENT.

  4. Mai ghini ar subvenționa…. Covrigaru, in guanâ dupe voturi să subventioneză pretur’li la mușchiul di hită, caviar șî piește Saghie! Ca să mânce șî gura lu’ votantu’ PiSiDe…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.