România are, alături de Polonia, cele mai mici prețuri la carne din Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Eurostat.
Oficiul de statistică al Uniunii prezintă un grafic în care România apare cu 37 procente sub media UE. Alte state membre cu preţuri scăzute la carne sunt Bulgaria (36% sub media UE), Lituania (29%) şi Ungaria (25%).
Atunci când nivelurile prețurilor din țări sunt comparate cu indicele mediu al nivelului prețurilor din UE, 100, rezultatele arată că în 2018, prețul cărnii a fost cel mai ridicat în Austria (nivel de preț de 146), Luxemburg (142), Franța (131) și Belgia (126).
Categoriile de carne reglementate de aceste statistici includ carnea de vită, porc, miel, capră, păsări de curte, alte tipuri de carne și organe comestibile, delicatese și alte preparate din carne.
Ce mai „statistici”.. 🙂 Tinand cont de raportul venituri/cheltuieli, in realitate romanii platesc mai mult sau acelasi pret pentru produsele de consum comun, fata de un cetatean european. De calitatea produselor nu mai discutam, ca nu are rost. In Romania este japca si specula pe fata. Pentru cei care au ceva cu „diasporenii”, doar intrati pe kaufland.de, inchipuiti-va ca aveti un venit de minim 4.000 Euro/familie si o sa vedeti ce bine traim noi aici :))))))