Ar fi Pleașcă pentru Ucraina de la Comisia Europeană

Comisia Europeană (CE) ”analizează cu atenţie” subvenţionarea transportării cerealelor ucrainene prin statele membre UE, după ce câteva ţări au interzis importurile, a anunţat sâmbătă postul public de radio din Polonia, fără a preciza sursa informaţiei, transmite Bloomberg.

Problema sprijinirii costurilor pentru tranzitarea cerealelor din Ucraina este discutată la întâlnirea reprezentanţilor Poloniei, Ungariei, Slovaciei, României şi Bulgariei, cu oficiali ai CE şi ai Ucrainei. Costul estimat al subvenţiilor s-ar putea situa la aproximativ 30 euro (32,62 dolari) per tona de cereale, susţine postul polonez de radio.

În 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricţii până pe 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe din floarea soarelui provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Aceste ţări s-au plâns că cerealele ieftine din Ucraina fac producţia locală neprofitabilă. Executivul comunitar a precizat că în această perioadă, grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele din floarea soarelui provenite din Ucraina vor putea fi vândute în orice altă ţară din blocul comunitar. Comisia Europeană a decis, pe 5 iunie, prelungirea interzicerii importurilor de cereale din Ucraina, pentru ţările din estul Europei, până la data de 15 septembrie 2023.

În ultimele săptămâni, infrastructura de export a Ucrainei a fost sever avariată de atacurile asupra porturilor sale, după retragerea Rusiei, în 17 iulie, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor via Marea Neagră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

 1. Pardon !…cerealele americane nu ukrainiene!…
  Ce fel se război e ăsta dacă ăștia treieră, transportă, cereale prin toată Ukraina?…
  Uite asta e înțelegerea intre Russia si america,..nu atacați agricultura americană din ukraina!…n-am auzit până acum că nici o combină de treierat n-a sărit în aer,nici un fermier ucis!…
  17 milioane de hectare de teren agricol au americanii în Ukraina!…
  Ce fel de război e ăsta?…

 2. Esenta „Costul estimat al subvenţiilor s-ar putea situa la aproximativ 30 euro (32,62 dolari) per tona de cereale…”. Dar pentru anul trecut, cat timp au busit soselele cu tirurile si platformele pline cu cereale, cat au alocat Romaniei? Acum toate mijloacele de transport greu circula pe strada principala a oraselor din zona moldovei romanesti, sunt deformate grav soselele, cat aloca ue pentru aceste deteriorari? Pebtru o tona de cereale se aloca in jur de 30 euro si masinile de transport greu depasesc 30 tone, si nu e doar un transport, cat ar trebui sa aloce ue pentru reparatiile soselelor? O sa pun in discutie si notiunea „prag” din toate punctele de vedere, sa vedeti cat de prosti sunt cei care conduc si in ce hal se vrea Romania.

 3. Comisia nu e europeană..E anti europeană cu o boarfă licheaua mafiilor mulținaționalelor, adorată de naziști și borfașii belicoși..

 4. Păi de aia subventionează că e al amerlocului recolta .Rusii vând la indieni cu 40 dolari tona si ăștea doar subventii iau mai mult că așa e porunca , dar cine plătește ca doar nu din banii Ursulei e subventia??…Hai Putin hai!!!

 5. Tipii din ComiSSie-si bat joc si de sanatatea, si de banii populatiei UE (din care sunt platiti si membrii ComiSSiei).

 6. Rammstein spune:
  19 august 2023 la 16:53 ———-Foarte corecta opinia D-vs.

 7. Comisia Europeană, sluga SUA. Ursula von der Leyen , președintele american al UE…???

 8. Europa trezeste-te !
  Pe americani ii doare la basc de UE.
  Cum a zis cu ceva ani in urmă V. Nuland? fuck you EU? AȘA respect,DA.
  Bravo America! EUROPA NU AI UN DRUM AL TĂU? INTALNITI-VĂ SI PUNETI–VĂ DE ACORD. Acum sunteti pe un drum greșit. Forțați oprirea războiului!

 9. Doamnele si domnii ziaristi mereu apeleaza la o formulare falsa in privinta celebrului accord privind cerealele ucrainiene. Citez:” după retragerea Rusiei, în 17 iulie, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor via Marea Neagră.” Ce ar trebui sa scrie este:” La expirarea acordului pentru exportul cerealelor via Marea Neagra, Rusia a refuzat prelungirea lui si a formulat conditii pentru reluare.” Nu inteleg de ce ONU si Turcia si occidentul colectiv nu vor sa poarte discutii pe aceasta tema. Pana acum nu au dat un raspuns Rusiei care spune ca vrea sa exporta si ea cereale in aceleasi conditii oferite Ucrainei.

 10. Dar UE nu inseamna ca tot gpymii platesc, indiferent cat este suma! Acum, mai la vale, Ukraina este UE? In loc sa faca tratate ca la Malta, ka khazarii chipurile impartzesc lumea, s-ar apuca totzi sa trateze politic pentru oamenii Planetei problema asta creata de rax belitzii khazari, tov.Zelea leul=Legionarul Verde vs. tov.Putin=Legionarul Roshu galbelitul.
  Ar trebui ca problema revolutziei=lovitura de stat khazara inceputa de la Pomponel Lenin, sa fie rezolvata prin recunoashterea frontierelor dupa WW1.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Vretzi sa cuceritzi lumea?=numai prin recunoashterea adevarului, altfel China o sa va zdrobeasca…

 11. Dar UE nu inseamna ca tot goymii platesc, indiferent cat este suma! Acum, mai la vale, Ukraina este UE? In loc sa faca tratate ca la Malta, ka khazarii chipurile impartzesc lumea, s-ar apuca totzi sa trateze politic pentru oamenii Planetei problema asta creata de rax belitzii khazari, tov.Zelea leul=Legionarul Verde vs. tov.Putin=Legionarul Roshu galbelitul.
  Ar trebui ca problema revolutziei mondiale cominterniste=lovitura de stat khazara inceputa de la Pomponel Lenin, sa fie rezolvata prin recunoashterea frontierelor dupa WW1.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Vretzi sa cuceritzi lumea?=numai prin recunoashterea adevarului, altfel China o sa va zdrobeasca…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.