Comisarul european pentru piața comună, francezul Thierry Breton, l-a avertizat pe miliardarul Elon Musk să cenzureze interviul său cu Donald Trump. Breton a fost demis de președinta Ursula von der Leyen (francezul și-a prezentat în mod foarte acid demisia, însă îndepărtarea sa din noua Comisie fusese decisă înainte, iar președintele Macron nu a reușit să se opună – dovadă a pierderii de influență a Franței, după cum scrie Politico.eu) nu din cauza apelului său direct la cenzură (acțiunile lui von der Leyen arată că acesta era una dintre puținele politici în care era pe aceeași lungime de undă cu Breton), ci a disputelor personale pe care le aveau. Iritarea stârnită în SUA (unde avertismentul lui Breton a fost văzut ca o încercare de imixtiune externă în alegerile prezidențiale) a fost un pretext perfect pentru răzbunarea Ursulei von der Leyen.
În Marea Britanie, cetățenii sunt condamnați la închisoare pentru că și-au exprimat nemulțumirea față de guvern în mediul online. The Guardian anunță că elevii din Marea Britanie vor fi învățați să discearnă conținutul extremist și știrile false din mediul online, prin dezvoltarea gândirii critice. În timpul revoluției bolșevice și în fosta URSS, copii erau învățați să își denunțe părinții. Divide et impera a fost strategia aplicată de toate regimurile totalitare. În Franța, Adunarea Națională a adoptat legea care permite poliției să activeze de la distanță camera și microfonul telefoanelor cetățenilor, în scopul supravegherii lor.
Toate aceste evoluții sunt susținute de categorii de cetățeni foarte activi și influenți. Un articol publicat de InternationalMan.com îi consideră oameni suprasaturați de propriul confort și rupți de realitate.
”Bazele reale unei economii și ale unei societăți sunt industria, agricultura, transportul. Toate aceste ramuri au beneficiat mult de pe urma inovațiilor tehnologice. Rezultatul a fost că numărul oamenilor ocupați în agricultură continuă să scadă. Este bine! Asta înseamnă mai mult timp la dispoziție pentru alte lucruri – crearea unor lucruri care nu au mai existat vreodată (așa a evoluat omenirea), artă, muzică, literatură. În parte, arta își datorează existența reducerii timpului necesar pentru a obține cele necesare vieții. Acum, numărul celor angajați în „arta” a explodat.
Oamenilor le plac aceste meserii. Sunt mai relaxante, mai puțin dificile pentru trup, dar și pentru minte. Așa se explică de ce avem atât de mulți oameni cu mintea relaxată în zilele noastre. Adevărul este că ne înecăm în confort. Societatea este saturată de confort. Așa s-a ajuns ca universitățile să aibă facultăți de arte liberale și studii de gen”, scrie InternationalMan.
”În plus, grupurile acestea de oameni se comportă ca niște bande. Este ca în curtea școlii, când cei care joaca fotbal se gândesc că sunt mult mai buni decât cei care joaca șah. Ei bine, copiii de azi care se lăfăie în confort afla că ”valoarea” pe care o aduc nu este atât de mare. Din acest motiv, ei au început să oblige societatea să-i „valorizeze”. Astfel s-a ajuns să ni se spună că trebuie să-i acceptăm pe toți ”neprivilegiații”, oameni care, de fapt, au fost acceptați dintotdeauna, doar că nu au fost celebrați. Astăzi trebuie însă să-i ridicăm la statut de vedete pentru imperfecțiunile lor. Astăzi poți fi victimă dintr-o mulțime de motive. Gras? Nicio problemă, ești o victimă. Urât? Ești victimă. Prost? Ești victimă. Habar nu ai matematică? Patriarhatul sau supremația albilor e de vină. Sau rasismul. Ești o victimă”.
”Toți acești oameni votează. Votul lor este egal cu al celorlalți. Un țăran care produce mâncare pentru oameni are un vot egal cu al unui individ care reduce din valoare adăugată de fermier. Pe măsură ce tehnologia avansează, tot mai mulți oameni ajung în situația suprasaturării cu confort. Ei par să nu înțeleagă legătura dintre lumea lor liberala și lumea reală. Pentru ei, electricitatea pare să fie peste tot, ca aerul pe care îl respiri, și ar trebui să fie un drept. În același timp, ei sunt gata să distrugă picturi celebre, să se lege cu lanțuri de poduri pentru a protesta împotriva petrolului sau a cărbunilor. Nu înțeleg legătura dinte ceea ce consideră că este un drept (electricitatea) și ceea ce consideră ca este un rău (cărbunele, gazele naturale).
Pentru că sunt nefolositori, acești oameni ajung să apeleze la gesturi extreme pentru a cere societății să-i „valorizeze”. Comuniștii sunt toți la fel. Acum sunt o clasa parazită într-o fază incipientă, dar ciclurile istorice ne arată că, în cele din urmă, ajung la tiranie. Tirania este ușor de identificat, pentru că, inițial, spune că urmărește egalitatea și compasiunea. Drumul spre tiranie este presărat cu lași, escroci, birocrați corupți, taxe, depravare morală, monopolizarea informației, a presei, a mașinilor de război, a banilor. Iar acum există riscul să trecem de etapa în care ne puteam salva prin vot, pentru că politica începe să devină divizia de showbiz a complexului militaro-industrial.”
Aia de la CSAT si generalii…auziti ba cum va asculta ce vorbiti. Ba va vede si mecla.
„În timpul revoluției bolșevice și în fosta URSS, copii erau învățați să își denunțe părinții.”
-traditional e invers:
parca Prosper Mérimée are o nuvela
un Corsican a aflat ca fie-su a ciripit la potera,a turnat pe un vecin;
corsicanu a luat pusca,l-a luat pe fie-su si au plecat la plimabare….BUM!
Din câte știu, sper să nu greșesc, citatul din titlu îi aparține lui Frank Zappa.
nu exista economie in consecinta nu exista baze reale… exista iluzii intretinute , fix ca bibelourile din vitrina…
ce nu a inteles ziarist este ca nu te mai poti intelege cu un om de 70 de ani cati are Thierry Breton -varsta inaintata,cumulul de boli,etc -isi spun cuvantul
Iar murim de grija altora?? Dar ducem copiii la scoli acolo…pe bani grei
„…Tirania este ușor de identificat, pentru că, inițial, spune că urmărește egalitatea și compasiunea. Drumul spre tiranie este presărat cu lași, escroci, birocrați corupți, taxe, depravare morală, monopolizarea informației, a presei, a mașinilor de război, a banilor. Iar acum există riscul să trecem de etapa în care nu ne puteam salva prin vot, pentru că politica începe să devină divizia de showbiz a complexului militaro-industrial”
Exceptionala descriere a Rusiei de azi,a suveranismului de maine
@Dinu
Asta ar fi opinia unui tanar care nu stie pe ce lume traieste, nu cunoaste viata reala si nu realizeaza nimic creativ, doar se baga in seama. La 70 de ani vorbeste experienta vietii, aia nu o inveti in nicio scoala. Si nu te doare nimic cand gandesti. Pe unii da. Si cel mai bun exemplu – miile de tineri corporatisti manati ca oile sa protesteze impotriva a ceva de care nu aveau habar.
Nimic nou sub soare: În fiecare an aceeași problemă, prilej de răfuieli politice.
@John Steed:atunci de ce te-ai mai pensionat daca vorbeste in tine experienta vietii,stimabile si indispensabile ?
Exact bre.. Politicianul este bufonul de fațadă al clicii mondiale de industrie pharma și militară.. care de fapt aranjează toate șustele..Azi lumea are acești ”stat paralel” recunoscut și chiar cu nume și prenume rang grad,..și mai tot, dar impotriva cărora degeaba te duci la vot. Votezi un covrigar, un prostănac, un pește sau pe oricine, vor fi doar lichelele executante a ordinelor venite de la cei care au suveranitatea la indemînă..Romînia este exemplu perfect de stat vîndut, de colonie, de turmă de cobai sau prostănac de muls.. Nu știu ca devreme ce se cred șmecheri miștoo și extrem de patrioți, totuși stau căscați atunci cînd li se balegă in cap..
Valorile artistice si culturale, arta, pictura. muzica nu se dezvolta intr-un sistem economic dezindustrializat si care este in recesiune cronica.
Faptul ca exista surplus de forta de munca din cauza somajului in masa, asta nu inseamna ca oamenii se vor orienta catre cultura si ca valorile artistice vor ‘exploda’.
Dimpotriva, in saracie si razboi muzele intotdeauna mor.
Cand o sa priceapa Marchievici ca singurele revolutii din istoria societatii umane au fost/vor fi revolutiile stiintifice, industrial-
tehnologice si culturale? Oricat de imbacsit stefangheorghist ai fi e imposibil sa nu intelegi, cand ti se spune si ti se repeta, ca in 1917 in Rusia Tzarista au avut loc un PUCI MILITAR soldat cu ARESTAREA TZARULUI in TRENUL IMPERIAL, puci insotit de o mascarada politica
respectiv o „putere bicefala” dintr-un „guvern provizoriu” si un „Sowjet”, dupa opt luni Lenin organizand O REBELIUNE BOLSEVICA cu trupe paramilitare INTERNATIONALE care au dat jos „Guvernul si Sowjetul”, instaurand TEROAREA ROSIE?
Revin: de azi înainte debitul de Gelu, cel care jura că Putin va apasă pe butonul roșu pe 18 septembrie, nu mai are ce căuta pe forumul ăsta!
Să fim serioși, totuși!
Ba Marchievici, blochezi la greu argumentatiile elegante, care nu ti se adreseaza decat indirect, strict ideologice, dar care-ti darama
dogmatismul stefangheorghist revolut!!! Cine poseda cele mai puternice COMPLEXE MILITAR-INDUSTRIALE atat luate separat, cat si impreuna
altcineva decat URSS si China BOLSEVICA?
@Slava Putina, na ghilotina!/Jucati-va voi cu focul si Putin va apasa pe BR. Eu nu am jurat ca asa va fi, eu am spus ca acest razboi poate avea doar un invingator si un invins. Pacea intre cei doi combatanti nu mai e posibila. Pentru ca una dintre parti, cea mai slaba tot isi va gasi sfarsitul politic, economic, financiar, militar…. daca cade la pace cu adversarul ei. Mai incet dar tot va disparea de pe harta asa cum se prezinta astazi. Numai idiotii si cretinii rusofobi nu pot sa priceapa acest lucru. Esti viteaz, belzebutule ce bati campii pe forum? Du-te bai si lupta cu arma-n mana impotriva rusilor in Urcacanaia ingrasamant agricol sa ajungi ca un erou, numai freca menta imbecilitatii pe forum.
Tova Vova, a Rusiei de astăzi și a SUA imediat dup război, după spusele lui Eiseihower. Oare și pe asta o cenzurează tovarășii?