Politica e o nebună zăpăcită care-și face de cap pe strada ta

Politica e o nebună zăpăcită care-și face de cap pe strada ta, o, da! Economia virtuală se arată victorioasă dar războaiele şi complexităţile locale vor controla avântul sau declinul economic. Monitoarele vor deveni bun de folosinţă comun iar vulgarizarea virtualului nu va duce la măreţia democraţiei şi înflorirea ei ci la sfârşitul implacabil.

Desueţi acei gânditori care visează la votantul computerizat într-o lume în care eşti virusat prin e-mail sau cumpărat pe nimic. Mase întregi se vor descoperi în sclavie printr-un simplu click. Marxismul, liberalismul şi autoritarismul vor sucomba în faţa noii economii, fiind o economie a războiului, căci războiul e suculent şi profitabil. Organizaţiile antirăzboinice vor înflori fiind şi ele supuse profitului.

Serviciile secrete vor aştepta desecretizarea iminentă prin acte economice iar trocul virtual se va înscăuna ca şi rege. Trocul va fi Împăratul Lumii şi Anticristul în acelaşi timp. Distrugerea familiei prin monosexualism şi spectacol decadent al vulvei larg mediatizate nu face decât să distrugă bugetul cuplului tradiţional spre afluirea noii economii. Statele vor fi pulverizate de individualism şi comportament antimonopolist in timp ce marile corporaţii se vor înghiţi până când vor ajunge la gradul zero al entropiei în timp ce puţinătatea resurselor vor produce noi războaie. Dar nu războaiele în sine sunt subtilul înţeles al economiei viitoare ci stările războinice.

Virgil Popescu, curator la Muzeul de Istorie din Sinaia, a venit cu vestea bombă, i-au luat un interviu ziariștii de la Cotidianul, da, asta e, iarba asta ne-a influențat istoria de mii de ani încoace, iarba emite niște ultrasunete care înmoaie creierul uman, lichefiază sinapsele, moleșesc conștiința și putința, supunându-ne unui stres istoric, da, doamnelor și domnilor, zice Virgil Popescu dându-și ochii peste cap, oftând dramatic de parcă ar juca într-o piesă multimedia în regia lui Andrei Șerban, Burebista a sfeclit-o, istoricește vorbind din cauza acestui vegetal enigmatic pripășit pe meleagurile noastre încă înainte de Potop, Tudor Vladimirescu și el, Mihai Viteazul, ce să mai vorbim, e venită de pe Venus, zice cineva din sală, auditoriul vociferează, stai mă, jos și lasă balivernele, nu e loc de întors, știința are întotdeauna dreptate, să lăsăm speculațiile, s-o semănăm la graniță, zice un altul, să le dăm la cap bulgarilor și ungurilor și rușilor, rușine, rușine, rușine strigă un altul, fără fobii geostrategie, liniște, liniște, liniște, strigă o fantomă cu broboadă, ce e cu ăștia, Nicule, mai zice fantoma, tovarăși, să știți că în socialismul cu față umană nici un fel de iarbă extraterestră nu are sorți de izbândă pentru că poporul e stăpân pe destinele lui, jos Iliescu, strigă mulțimea din stradă, jos Guvernul Liberal, jos SRI, jos Parlamentul, huooo, se înfierbântă niște sticlari pe Luterană, Firea cere oamenilor de la Spații Verzi să facă o curățenie de primăvară exemplară și să scoată iarba de peste tot, niște călugări din Bucegi zic, dimpotrivă, că iarba e bună de leac, Oradea urlă, cei din Botoșani și ei, ieșenii calcă iarba cu buldozerul, o femeie din Tulcea se aruncă în fața tractoarelor și plugurilor, isterie națională, ridicolă și periculoasă, se aude că or să ne calce tătarii și vizigoții, născuți printr-o vrăjitorie din firele astea de iarbă, a mamii ei de iarbă, care-a greblat-o, și-a udat-o, și ne-a tot amendat c-am călcat spațiul verde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. „O poza cit o mie de cuvinte”! Si ce dreacu mai nea Bufnila -de aia au disparur marienii ,venusienii si ceilalti martafoi ? Din cauza ierbii asteia ? Si eu care credeam ca apa Dimbovitei ii face sa o ia razna …Poate trag si „iubitii nostri conducatori „un joit din iarba asta …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.