Politicienii sunt chiar tâmpiți sau se prefac?

Un cititor înfuriat pe gestul ministrului Finanțelor de a coborî între angajați însoțit de bodyguarzi îmi trimite cîteva păreri despre funcționarii din sistemul public. Între aceștia, cei de la Finanțe nu-s nici mai buni, nici mai răi decît ceilalți. Sunt boala și frînele statului român.

La fel de mult l-a revoltat de asigurarea ministrului de Finanțe cu promisiunea ”că nimeni nu va da la examen pentru a-și păstra postul”. Adică rămîne cum am stabilit! Cei care sunt pace și leafă vor avea. Este cel mai clar semn că statul român nu se mișcă din încremenirea mediocrității sale și că promisiunile lui Ciolacu sunt doar vorbe în vînt pentru a cîștiga timp și pentru a ieși din încurcătură. Actuala putere cîrpită și împănată de sfertodocți nu va reforma nimic. Nu vrea, nu știe, nu poate, nu are cu cine.
Iată ce-mi scrie un cititor Cotidianul, formulînd un foarte clar și simplu program de reformă a statului român:

„Prioritară este reforma resursei umane. Concurență, competență, calitatea trebuie să fie reperul în toate domeniile. Fără examene/concursuri de atestare pe post, nu se va îmbunătăți nimic, niciodată.
De ce nu vor să fie examinați funcționarii de la Finanțe?
Ca pe vremea lui Ceașcă: PCR, pile, cunoștințe, relații. Să fim toți egali, adică incompetenți
Peste tot pe unde am fost, angajații bugetari sunt evaluați obligatoriu anual și sunt avansați/retrogradați/demiși în funcție de ce produc, de postul ocupat și de gradul de pregătire dovedită, nu de poveștile cu care încearcă să se promoveze. Probabil „absolvenții” de la Spiru Haret , Bioterra și celelalte fabrici de hârtii sunt geniali și nu vor să ne sperie…
Politicienii sunt chiar tâmpiți sau se prefac?
Nu salariile sunt motivul principal pentru care specialiștii de vârf emigrează, ci lipsa perspectivei profesionale, lipsa recunoașterii performanței și calitatea scăzută a vieții. Toate se leagă. La noi toată lumea vrea salarii și pensii ca afară, câteva categorii socio-profesionale primesc chiar mai mult. Dar ce livrează în schimb?
De ce să se întoarcă oamenii recunoscuți și apreciați internațional? Să fie conduși și batjocoriți de analfabeți? Fiindcă ăia au o singură grijă: celor mai răsăriți să le dea la cap, să nu le primejduiască scaununele
Managementul resursei umane nu există în România. Doar o încrengătură de interese și rudenii.
De asta suntem în prăpastie, de aici vine prognoza bugetară SF, datoriile uriașe, exodul creierelor, pierderea bogățiilor naturale etc.
Uitasem! Tot din vremurile acelea, pe care le repetăm acum, vine și ideea care ne ține pe loc: avansarea trebuie să se facă în funcție de vârstă, adică nu ești la curent, nu poți și nici măcar nu încerci să înțelegi ce fac subordonații, dar ești șef. De aceea tinerii merg la privat, iar administrația, care ar trebui să susțină buna guvernare, este pe dric. Rămân doar fosilele ca să cumuleze pensia cu salariul, în timp ce plimbă maculatura între birouri.
Vai, cei de la Finanțe nu au pixuri, de asta nu sunt în stare să colecteze impozitele!
Avem cea mai mare densitate de doctori raportat la populație, cel mei mare nnumăr de plagiatori conducători de doctoranzi. Nu am auzit de un subiect de doctorat din Romania care să fie cu adevărat o temă de cercetare și să fie recunoscută internațional. Tot cu sinteze din cercetările altora, de preferat din afară și pe care nu-i cităm, mergem înainte. Așa dăm din plagiat în plagiat, dar ce contează! Dă bine la CV și la încadrare, sporuri, prime etc.
Politicieni, miniștri, șefi, funcționari, majoritatea fără să aibă habar de domeniul în care activează, umflă organigramele. Când nu știi ce păstorești, aduci un director general, încă unul executiv, 2 adjuncți, unul economic, unul administrativ, fiecare cu adjunctul lui, director juridic etc. Și gata,conduci!
Dedesubt sunt puzderie de șefi și șefuleți. Ca să ai încredere în ei și să nu te sape, ți-i aduci dintre rude, prieteni, amante. Ce dacă nu se pricep? Important este să scrie ceva în fișa postului și banii, secretarele, șoferii, salariile grase vin de la sine.
Lasă evaluările, că intră-n grevă!
M-a întristat că Marius Tucă nu v-a lăsat să abordați tema examenelor/concursurilor pentru toată lumea, cu comisii  alcătuite din personalități obiective, din afară, cu un statut internațional incontestabil.
Evident, asta nu va fi acceptată niciodată, fiindcă s-ar vedea nivelul la care aparatul birocratic este cu adevărat și cauza reală a dezastrului. Aud că se vor face cursuri de perfecționare pentru funcționari, bineînțeles tot cu „oamenii noștri”.
Avem nevoie de constructori, muncitori calificați, dar nu vrea nimeni să aducă din afară, prin concurs, un om pe un post de conducere într-un minister, chiar dacă UE permite mișcarea și, în astfel de situații, se poate lucra și on line”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 50

54 de Comentarii

 1. stati linistiti ..! nu , politicienii , de data asta , nu se prefac ! totul este autentic , in spiritul romanesc ..

 2. Ok, asta e practica din timpul „recomandat” de secu pentru scoala Stefan Gheorghiu unde intrau toti analfabetii sau cei cu maximum 6-8 clase, si nu e bascalie! Exemplu demn de rasul curcilor e madam Sahlean care, cu 8 clase absolvite si muncitor in fabrica de confectii, a fost recomandata la stefan gheorghiu si dupa, direct primarita in Husi-vaslui, la fel e si la ora actuala, tot prin recomandare si haos. Eu pun o alta problema cu care se manipuleaza oribil, e vorba de folosirea expresiilor ‘ca si’, astea arata certitudinea in a nu fi finalizate actiunile sau pozitia dubioasa intro afacere, intro institutie europeana si oriunde! Citez din plavanul imbibat de lux si confort „Romania CA SI membru nato, CA SI membru u.e.,…”. Asta inseamna ca nu exista formula activa, cu drepturi depline: Romania membra in toate entitatile europene, e doar minciuni pentru prostit si mintit cetatenii din tara! Chiar va rog sa fiti atenti la ‘recitalul’ membru ca si, sa vedeti ca este realitate manipularea pe zero fapte si actiuni, actiunile fiind pe linia ca Romania are europarlamentari de pe care u.e. se folosesc in diferite scopuri contra cost si functii, dar nu Romania membra cu drepturi depline real al acestor entitati. Au trecut 33-34 ani de prosteala si minciuni, si continua pe aceeasi linie politicienii in frunte cu plavanul mincinos..

  • Domnule parere, si -ul la care va referiti dvs se pune pentru a evita cacofoniile: ca si contabil, ca si comisar . Sunt permise doar trei cacofonii. Biserica catolica, Ion Luca Caragiale si… care este a treia ati invatat la scoala daca ati fost pe acolo. Dar dupa cum puneti semnele de punctuatie se vede ca pe la orele de limba romana nu ati prea trecut. Luati o gramatica a limbii romane si studiati-o. Cu multa prietenie M.Grancea

 3. nicio problema nu isi are rezolvarea la nivelul la care aceasta a aparut. ca sa poti gasi solutia trebuie sa transcenzi nivelul problemei. asta inseamna ca in paradigma actuala, oricit de mult ati incerca sa coafati din vorbe ceea ce este, va fi batutul pasului pe loc. deci, mentinerea in acest registru nu numai ca nu rezolva nimic insa adinceste problema pentru ca insiruirea permanenta ca conotatiilor si consecintelor nefaste va determina pastrarea si consolidarea vechii paradigme. asta faceti in presa de ani de zile fara macar sa intelegeti ca asta faceti. ori vom avea ceea ce ne dorim sa avem, ori motivele pentru care nu vom avea ceea ce ne dorim. voi, presa, pedalati mereu si contant pe motive. si asta avem pentru ca asta induceti. vreti altceva? transcendenti actuala paradigma si cautati rezolvarea acolo! actuala paradigma economica-sociala-policita-militara distruge umanitatea!

 4. comunism ‘chinezesc’ , in care cadrele din aparatul de stat se fac ca muncesc,clasa de mijloc dispare,iar restu’ sclaveti

 5. Nea Cornel jubileaza…Cititorii sunt pe aceeasi lungime de unda…Societatea pseudocapitalista multisekukurist dezvoltata devine
  „prostocrata” cu politicieni tampiti-tampiti si tampiti care se prefac…Pe Nea Cornel nu-l intereseaza decat primii, tampitii din nascatoare pe care Partidul si Sekukuritatea care au evoluat in 34 de ani i-au cautat intens pana au dat de ei…Boala societatii sekukuriste romanesti se datoreaza functionarilor publici care „pun frane”!? Dar noi stim ca frane se pot pune doar vehiculelor ce se afla in miscare, de aceea se pune intrebarea, cine pune SOCIETATEA SEKUKURISTA in miscare…Daca ceva in toata parodia asta reformatoare ma intristeaza este faptul ca Nea Cornel inghite galusca toxica cu „programul foarte clar si simplu de reformare a statului roman”…Cica, „resursa umana” e Cauza…O fi chiar tampit acest cititor sau se face ca sa-l pacaleasca pe Nea Cornel??

 6. …comisii alcătuite din personalități obiective, din afară, cu un statut internațional incontestabil.

  Cititorul nostru este mai tâmpit decât definește dicționarul. Are impresia că cei „din afară” ne vor binele. D-aia au pus-o pe „slujirea pură” șefă la Parchetul European! De competentă ce este!

  Auzi, …dar nu vrea nimeni să aducă din afară, prin concurs, un om pe un post de conducere într-un minister…

  Măi geniule, ăia de afară nu se vor implica niciodată direct ci doar prin interpuși. Au interesul ca administrația să fie slabă, proastă, incompetentă, coruptă ca să poată jefui în voie. Dacă s-ar implica direct atunci ar vedea mulți români adevăratele intenții ale celor „din afară” și ar înflori xenofobia și odată cu ea și dorința de eliberare din lanțurile coloniale. Administrarea prin intermediul vătafilor autohtoni este idealul celor „din afară”. Și astfel majoritatea românilor își înjură conaționalii trădători fără să vadă cine trage de fapt sforile și cu ce scop.
  Legat la ochi este și cititorul buclucaș care vede mântuirea în „occidentul colectiv”. Mai isteți decât mulți români sunt africanii din vestul Africii care s-au săturat de binefacerile celor „din afară” și au pus mâna pe arme, singura modalitate de a rupe lanțurile coloniale.

 7. Se potrivește ‘pe ici, pe colo’, finanțiști știu că este nevoie de ei, au o vârstă și întotdeuna se uită în sus acolo unde văd că există beneficii financiare, ca întotdeauna ‘banii vorbesc’, tinerii școliți au plecat deja sau lucrează pentru multinaționale. In topic : în istituțiile centrale mulți cu mapa (pile,cunoștințe,relații( puțini cu munca. Pe Lipscani colț cu Smârdan se află ‘sanctuarul elefanților’ din finanțe. Off-topic : președinții ‘pe viață’ din sindicate își vâră și ei din când în când ‘coada’, doar Rădoi și Luca au plecat și nu de bunăvoie.

 8. De ani de zile, aceiasi gargara penibila in media :de ce nu nu,de ce nu da,ca si cum la Hollywood daca nu esti macar dupa tata evreu,poti sa ai talent cu carul,sau daca nu esti negru,handicapat sau obez morbid,nu ai sanse la roluri..Nimic nu e pe merit pe lumea asta
  Suntem in plina schimbare a lumii, Impotenta Guvernarii(vedeti vesnica problema cu imigratia ilegala)la nivel mondial se accelereaza,
  Cand ai anul si ministrul intr-un sector sau altul,mai mult decat sa bei cafele nu ai ce face,reforma sau masuri de imbunatatire a activitatii,nici vorba
  Axioma lui Cole ne spune ‘Cantitatea de inteligenţă este constantă pe Terra; populaţia este în continuă creştere”
  Este dovedită scăderea inteligenței umane, astfel încât dacă în 1950, la o populație de 2,55 miliarde, IQ-ul mediu era de 91,64, în 2000, la 6,07 miliarde, era de 89,2, urmând ca în 2050 să ajungă la 86,32 pentru o populație estimată de 9,06 miliarde oameni.
  Scaderea inteligentei constatata la nivel mondial merge mana in mana cu guvenanti idioti,suntem in plin Idiocen
  PS Cu cat suntem mai multi, cu atat suntem mai prosti (pierdem timpul la televizor in loc sa citim o carte, ne plimbam prin mall in locul unei drumetii prin padure, muncim cu disperare ca sa putem cumpara toate prostiile de pe piata, ne cheltuim sanatatea ca sa facem bani, multi bani etc.

 9. Aparatul de stat, de la ultima Primărie din inima Deltei și până la Palatul Victoria, e o mlaștină stătută de cumetrii, fii, fiice, neveste, amante etc.
  Întregul MECANISM fiind tras la edec (și la eșec) de Acoliții lu’ Tanți Varvara.
  Rezultatul ? Colonie Marginală Eșuată cu 150 miliarde coco datorie externă.?

 10. *Nu salariile sunt motivul principal pentru care specialiștii de vârf emigrează, ci lipsa perspectivei profesionale, lipsa recunoașterii performanței și calitatea scăzută a vieții.NU! este vorba despre lipsa de perspectiva intr-o Tara Frumoasa si Bogata fara popor sau prea putin. o masa de indivizi avizi dupa mici si bere, fara verticalitate, fara onestitate. indivizi care accepta de 33 de ani sa fie inselati si furati de politrucii plimbati la putoare. ce poti face in aceasta Tara SUPERBA (ajung la concluzia: PACAT CA ESTE LOCUITA!)? Vorbiti din punctul de vedere al sclavului la buget, da? Ia vorbiti despre FIRME SI MICILE AFACEWRI, CARE CHIAR SE CHINUIESC SA FACA CEVA? CONTROALE SI ABUZURI! ESTE INRADACINATA CU REA-CREDINTA DIN 1989 CA FIRMELE „FURA” DOM’LE! firmele fura, dar angajatii paraziti la statul criminal si talhr nu! eh de asta pleaca romanii masiv din Romania. de 33 de ani! am o cunostinta plecata in anglia de vreo 15 ani cred. a deschis MACELARIE! NU A VENIT NIMENI NICIODATA IN CONTROL! NIMENI! femeia isi vede de treaba, are grija sa faca bani. mai am o cunostinta tot in anglia: atelier de mecanica auto. la fel. mai stiu pe cineva : firma de instalat geamuri si usi. la fel. TRAIESC DECENT. SUNT LASATI SA MUNCEASCA SI SA TRAIASCA. LEGEA ESTE SIMPLA. PRODUCI – PLATESTI IMPOZIT. NU DECLARATII PESTE DECLARATII, DIGITALIZARE SI ALTE ABSURDITATI IMPLEMENTATE SA D O BI TO CUL CARE NU PRICEPE NIMIC. ASA I S-A SPUS SA FACA, ASA FACE. EL NU GANDESHTE CI „DECAT” „MUCESHTE”. IN DAUNA NOASTRA!

 11. Politica autohtonă s-a făcut întotdeauna ținând cont ‘de îndrumările’ unor ‘Înalte Porți’, unii spun că acum strict în interesul imediat al acestora

 12. Păi clar nu se prefac..Clar sunt români autentici patrioți. Astfel de specimene sunt pe placul turmei ortodoxe..Un maghiar nu intră la socoteală căci e altfel..e inteligent gospodar cu viziune și e eficient.. Apropó ortodoxu… Ți-a zis o vorbuliță Dănilă cu ocazia sărbătorii ?? N-am auzit..
  .

 13. ….raspuns scurt:din pacate, nu se prefac, ei chiar sunt tampiti!…

 14. Cat de naiv poate fi Nea Cornel incat sa pice cu atata usurinta intr-o capcana asa de rudimentara numai pentru ca este vopsita
  „prostocratic”…Am putut sa inteleg cand l-au tricotat PROFI cu conceptul rupt de realitatea sekukurista romaneasca, doar isi
  merita titulatura de PROFI, dar „cititorul in stele” e de recunoscut dintr-o privire…Sa fim intelesi, statul sekukurist s-ar
  fi prabusit total demult daca in ministere nu existau SPECIALISTI care sa mai reduca franele sekukuriste…Cititorul e si el un
  PROFI, dar mai marunt, fara anvergura cunoscutilor PROFI, altfel NU FACEA CONFUZIA intre FUNCTIONARI si persoanele aduse din afara. din afara ministerelor, nu din afara tarii, dupa ce ACOPERITII legendati la sefia ministerelor UMFLA ORGANIGRAMELE!!!
  Daca unii m-au considerat prea dur cu Nea Cornel poate-si revizuiesc perceptia dupa ce le explic ca „cititorul” e GLOBALIST si noi toti stim ca Nea Cornel e un antiglobalist convins, de aceea am vorbit de capcana in care a picat…

 15. În fond ce competențe astrale îi trebuiesc ministerului cu pricina? Câteva calculatoare care să calculeze procente și câțiva absolvenți de , cel mult, liceu care sa bage datele. N-ai nevoie de un vrachier de băbaciuni care să interfereze cu poliția economică care, oricum, nu face aproape nimic, ca si ceilalți confrați ai lor, carora daca le dai ceva de lucru, se apucă să-ți caute nod în papură și dau amenzi dupa felul in care e îmbracat „clientul”. Tineretul pleacă, Punjabul vine iar funcționarii sunt zâmbitori și prosperi.Asa e in România. Totul se va termina în 20,30 de ani când cei rămași vor întreba:care România?

 16. Uite un caz real de analfabetism functional – TU.
  Oare chiar nu intelegi ce citesti ?
  Te repezi sa etichetezi pe altii, dar nu te uiti in oglinda ?
  Se vede ca tu esti mai presus decat prevede dictionarul.

 17. PS.
  Parca era una Viorica Balteanu pe la Timsoara, unde se imbarligase cu un snapan din Italia la Catedra de Italienistica. Tu esti ? Daca e asa, tu cum aplici ce ai scris mai sus pentru cazul tau, privind aducerea unora din afara ?

 18. Societatea romaneasca este opera gazetarilor care au facut avere din nenorocirea oamenilor. Culmea, dupa ce le-au facut reclama la toti prostocratii, acum se mira ce trebuie facut. Nistorescu continua sa faca reclama profesorilor „toarna tot” dovediti si coruptilor cu puscaria facuta la zi. Ipocrizie ? Nu, bataie de joc, pentru ca li s-a permis ! Daca-i scrie cineva, cenzureaza, ce nu e scris, nu exista !

 19. Doar unul cu mintea inghesuita (o fi userist?) nu este in stare sa gaseasca explicatiile reale impiedicandu-se strict de ceea ce-l caracterizeaza pe el. Aia nu sunt nici tampiti si nici nu se prefac mai ales cand vorbim de cei de la finante. A spus-o si profesorul Cosea care cunoaste foarte bine sectorul si care a afirmat ca acei functionari sunt pregatiti si chiar muncesc. Exceptia este seful lor Bolos care a dovedit ca nu are cunostinte in domeniu nici macar cat ale acelor baieti care poarta corespondenta. El si duduia secu care ii face temele au scos acea ordonanta celebra. Cea mai la indemana intelegere pentru prosti este insa aceea sa-i creada si pe ceilalti prosti ca ei. Iar acest forum geme din pacate cu astfel de exemplare. Teoria diversionista cu ‘prostologia’ se aplica perfect in cazul lor. Parere,Margelatu,Eduard Motz,Marin, Marele Urs, vanatorul de troli, toti astia pana la acest moment o confirma cu brio.

 20. Nepotismul este plaga Romaniei ! A patruns pina in sira spinarii Romaniei !Chiar in acest moment , undeva in tara , sunt numiti sau detasati nepoti pe niste functii ! Parintii acestei boli terbile , sunt cele 2 partide conduse de oameni putrezi , stricati , PSD-PNL ! Nu se pot opri , nu se vor opri pina nu se alege praful si pulberea ! Chiar si de ei !

 21. Si chiar credeti ca lucrurile stau altfel in tarile cu „democratie consolidata”? Nu fiti naivi. Meritocratia se aplica numai acolo unde este o perspectiva de bani. Nici o diferenta intre stat si privat. Am vazut cu ochii mei exemple de nepotism, cumetrii etc in cele mai diverse locuri. Mai adaug si apartenenta la o minoritate rasiala care poate fi hotaratoare la angajare, promovare, concediere. Ce se intampla in Romania este doar o extensie, poate amplificata, a situatiei din toata lumea.

 22. Dupa ce ca am fost prosti de mici ne-am mai bagat si capul in latul UE. Pai cine mama ma-sii a mai vazut metropola care sa vrea propasirea coloniei? Istoria are prostul obicei sa se repete dar nici noi nu ne agitam sa invatam nimic din ea. Sa traiti bine!

 23. Iar se amesteca politicienii cu functionarii publici.Functionarii au si evaluari anuale pe baza activitatii avute.E o impresie gresita ca un functionar de rand nu segpoate face performante ,el trebuind sa faca ce i s-a dat ni posye face lucrari de capul lui.el avanseaza in csroera ca si un milotsr sau politist,si nu poti sa il retrogradezi ca asa vrei tu sau azi il dai afara si maine cauti alyii noi care si srie direct ce au de facit.Desi nu psre trebuie o experienta .ex.in functionar poate face ce face in reporter dar un reporter nu poate face imediat ce face functionarul.Nu sunt toti pilosi si care plimba hsrtii+, a la stat salaroul declarat e real,la firme e maacat in asa fel sa para mic si se ofeda alte avantaje mascate.De ce nu vrea nici un corporatist sa mearga la stat ,din morala sau e prea bun?Sunt multe de sous dar daca propaganda zice ca sla e gras degeaba vorbim aici.Au msi dat afara in 2012 30% din functionari si nu mai exista nivi o evidenta tot ce se lucra se arunca gramada.Nu poti sa „livrezi” doar cu cativa sau cu muste la arat.E ca o masina ,are 4 roti dar sa mearga si cu doua sa nu msi cheltuim.p.s.aici ma refer la cei adevarati nu la agentii si vompamii favite pt sinecuri.

 24. Bine, nu-i da afara, da’ macar sa le instaleze ultimele variante de „Free Cell” si „Solitaire”, fotolii mai confortabile si difuzarea, intre orele 13 si 15 si in surdina, de cintece de leagan in birouri !

 25. Revolutia din 1989 nu a adus la reforme ci doar la o cosmetizare a socualismului care este in toate si va mai fi. UE si NATO ne au acceptat asa ca aveau interese economice si militare. Si ke si acum. Toate ministerele sunt pline de loaze si doar 25% muncesc. Toate facultatile private mai mari sau mici au produs
  multi idioti functionali. Acum cativa ani unul de la fiscul de sector mi a spus ca mi am vandut apartamentul si sa platesc impozit pe tranzactie dar era o mare eroare. Devenisem homeless fara sa stiu. Asa ca poate peste 3-4 generatii sa se schimbe ceva in bine.

 26. …pt aiurea: cu siguranta faci parte dintre functionali, in cazul in care ai citit articolul…nu era vba despre functionari ci despre politicieni…chiar si titlul iti dadea o idee…probabil esti un functionar mic si cretinel, angajat pe pile, altfel nu se poate explica postarea ta…

 27. Voi nu înțelegeți că în statul asta eșuat nu se poate face nimic,că cei mulți suntem prizonieri aici,suntem într-o capcană fără ieșire,că statul este ocupat de gâscă lui Băsescu care s-a unit cu gâscă lui Johanniss și nu se poate mișca nimic oricât ar vrea Ciolacul. Bătălia s-a dat atunci pe zece august și am pierdut.Am pierdut!
  Mai avem putin și ne dăm duhul ,noi,lor o să le meargă tot bine ,chiar mai bine pentru că atunci când toată lumea e dezorientată ei știu ce au de făcut,ca în pandemie,noi stăteam închiși în casă iar ei trăgeau cu tunul in buget!
  Problema la noi e președintele ,dar ziariștii se fac că se uită la cai verzi pe pereți.Omul asta e de o nesimțire de mangalița bătrână și obeza,el e singurul care poate schimba situația,dar e preocupat sa se pupe zilnic in oglinda e preocupat până peste cap să dea bine la UE,la Casa alba la Slava Ukraina și folosește statul și bugetul că rampa de lansare către o noua funcție mult visata.Orice ar vrea să facă guvernul,el se opune fățiș,ori prin subterane unde se pricepe forte bine și e la el acasă.

 28. S-a găsit un securist să mă pună la punct. Evident, fără niciun argument. Înseamnă că stăpânul a șters cu el pe jos. E reconfortant.

 29. Excepțională postarea cititorului! Excepțional gestul „meu” de a-l difuza! Nimic nou în Univers! Examene pe funcții publice, extirparea pensiilor bazate pe „necontributivitate”. Cu adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea faci radicali, integrale triple, logaritmi, cunoști Universul! Cu examene pe funcții, 97% dintre „păduchii politici” dispar în mlaștină șomajului, a saraciei crunte! Atât de simplu și atât de greu! Aptsolvent de Zoo în CA la Nuclear Electrica? Un redus intelectual, General cu 4 stele? Susții România sau Complexul Militar Industrial American? Aud? Poate o celula hepatică bilobara „ca” să excrete Insulină? Poate un neuron ca să fie celulă excretoare de Insulină? Nu! Cum poate un „Idiot politic” cu Ecologica la FF, la Curtea de Conturi? O celulă care nu este distrusă prin Apoptoza Celulară și face ceea ce nu trebuie și se dezvolta haotic înseamnă Cancer! Câte cancere sociale dezvolta Partidele politice din România? Sute de mii, milioane??? Examene pe funcții e DDT-ul!

 30. Azi este 16.08. , 14.08. nimic , nimic ? Era unul nostradvanga , pardon mistreauX , care propovaduia , tragea din pipa , se trezea din euforie …

 31. Sinteza cititorului este exceptionala. Urmaresc podcastul lui tucashow, intotdeauna cand invitatii sunt adevarate personalitati in domeniile lor dar Tuca precum Cristache are prostul obicei de a-si puncta propriile idei, tocmai cand interlocutorul se afla in plina dezvoltare a unei fraze interesante. Dar acesta are meritul de a vorbi despre multe subiecte taboo, pe la altii.
  De undeva sau cu cineva trebuie inceputa reforma in administratie in Romania, cel mai probabil cu viitorul presedinte.
  Desigur , daca vom avea unul implicat si aplecat asupra problemelor tarii.

 32. Consideram potrivita melodia „MAMA LOR LA TOTI” :
  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Bat-o vina, bat-o strechea
  Trage-aicea cu urechea.
  Mai romane, om sarac
  Iara ti-au venit de hac.

  Ne promit marea cu sarea
  Si conduc aiurea tara.
  Opozanti si potentati
  V-ati batut iar joc frati.
  Avem 1.300.000 de angajati la stat la o populatie de … 18.000.000 de CETATENI! Asta inseamna ca avem un „functionar” la … 15(cinsprezece) CETATENI ROMANI de RAND! Este inacceptabil! In POLONIA, o tara cu numar de cetateni dublu, exista numai 700.000 de „functionari”!!!!! Am vazut ca se plang „specialii” de numarul mic si … volumul mare de lucru! Dar niciodata, niciuna dintre institutiile cu responsabilitati in domeniu, nici chiar vestitele ONG uri care-i reprezinta, nu au pus problema celor care solutioneaza cauze la comanda! Totdeauna institutiile care-i reprezinta au urmarit sa-i „spele” pe abuzivi! Asa s-a intamplat in cazul „ONEA”, „PORTOCALA”, „MAN”, „DECA”, „CALIN NISTOR”, „PISTOL”, „EPURE”, etc! Recent, a iesit la pensie „speciala” SCUTEA, mama vestitelor „protocoale”! Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, statul ii va plati doameni „speciale” pensie de peste 200.000.000 lei/lunar! Asa se va intampla maine/poimane si cu ceilalti tratati/deratizati cu „DERO”(unii citati mai sus) de catre MJ, CSM, CCR, AMR, etc!!!! Asa ca :
  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Politrucii-si fac concedii
  Pe la Cannes, Hawai, ca regii
  Pensionarii, pedagogii
  Au ajuns precum milogii.

  Venetici fac pretul painii

  Iar la cozi stam noi, romanii
  Muncitorii n-au salarii,
  Curvele pupa dolarii.

 33. Cucoană, stai că te lămuresc eu, ca să nu te facă unul sau altul analfabetă funcţional pe degeaba:
  1. Comisiile alea „din afară” nu înseamnă „din afara tarii”, ci din afara instituţiei în cauză.
  2. În ultimul paragraf se aduce în discuţie politica proastă de angajări de muncitori din Pakistan sau de oriunde, coroborat cu ceea ce scrie mai sus, despre românii care pleacă din ţară, fiindcă nu găsesc de lucru conform pregătirii şi experienţei lor.
  Ai priceput ?
  Cleo

 34. Și cum rămâne geniule Cleo cu … cu un statut internațional incontestabil… și …chiar dacă UE permite mișcarea! Îți trebuie aprobare de la UE ca să faci comisii din afara instituției în cauză! Bubui de inteligență!

 35. „concursurilor pentru toată lumea,
  cu comisii alcătuite din personalități obiective,
  din afară, cu un statut internațional incontestabil.”

  -reamintim ca VOI v-ati dat concursul
  pe teste PCR venite din afară de la Partidul Comunist Chinez….

  ” Așa dăm din plagiat în plagiat, dar ce contează! ”
  -nu credem ca vreunul dintre VOI
  nu a dat shpaga pt. permis auto….

  in rest tot textu nu e decat incitare(na!) la
  „sa moara si capra vecinului”
  (pt. ca e bugetata bine,are timp liber de stat capra
  si la vecinu si la vecinu)

 36. Nu ai cum sa iei in serios clasa politica romaneasca, in marea majoritate sint niste gunoaie…hoti, excroci, impostori, spagagii, analfabeti functionali sau proshti gramada…de asemenea Democratia e o timpenie…marea masa de idioti, care nu inteleg nimic, decide la vot si pt cei care mai gindesc ceva…absolut un cretinism…intr-o societate raportul dintre intelectualitate si restul lumii e max de 1:5…daca societatea mai e si corupta, voturi furate, chestii…go figure…

 37. America (adica deep state USA) apără Democrația pe glob – wow…deci aceasta organizatie mafiota numita US Administration, trimite trupe si face razboaie pe glob in numele apararii Democratiei…de sute de ani..inainte mai pastrau aparentele, cu un presedinte mai acatarii, gen Reagan sau Bush Sr, apoi cu bufleiul Clinton sau redneck-ul aspergian Bush Jr iar lately cu dementul Biden…in numele Democratiei acesti nenorociti ucid jefuiesc, fura, la nivel de state tot ce intilnesc in cale…si lumea se intreaba: pai daca nu e bună Democratia, atunci ce punem in loc?…am un raspuns, dar e pornografic…

 38. Hiroshima , Nagasaki, Vietnam, Cambodgia, Afganistan, Iraq, Siria, Ucraina, etc – victorii ale apararii democratiei pe glob marca USA…hahahaha…ONU, NATO, OMS, IMF, Banca mondială, etc – instrumente de lupta pt apararea democratiei
  …hahahaha…

 39. Charles Schwab – buldogul ideolog WEF cel fara dinti si falci lasate de batrînețe, un psihopat pt care camasa de forta e indispensabila, a devenit trimbita org mafiote USA Admin…te uiti cu mila cum se prosteste lumea la batrinete…ii cauta moartea pe acasa si ei se tin de bancuri…hahahaha…mare e gradina lui Dzeu…

 40. UE – organizatie criminala, terorista in Europa…pai se putea Europa sa nu tina pasul cu tatucu american?…acesti impostori, o mina de oameni, aduna bani de la Statele ” membre”, bat monedă ( euro) si hotarasc politici fiscale, economice, sociale, etc) pt toate statele ” membre”…daca „aderi” la aceasta Mafie trebuie sa te „aliniezi” si sa fii de acord cu toate excrocheriile astora…UK a iesit prin Brexit..mai e ceva de spus aici?…bubuie lumea de proshti…

 41. Tot dezastrul in care se afla ROMÂNIA are o cauza fundamentală, CORUPȚIA!
  Angajarea pe pile, relații e tot corupție. Promovarea si tolerarea incompetentilor e tot CORUPȚIE!
  TOLERAREA MULTINATIONALELOR care incheie bilanturi cu pierderi sau profit insignifiant e tot corupție.
  Mai ramane un 10% de cauze fara coruptie care fac RĂU, neglijenta, lene, prostie , ignorantă, etc.

 42. [N.B.] A doua trimitere, comentariul ‘moderat’ OK, nu ‘aprobat’: cenzurati continut?

  Iar un alt cititor a scris: ” Meritocratia. Adevarat ca problema, fals ca solutie. Meritocratia nu se obtine prin comisii ‘evaluative’, selectie la virf, un presedinte-filozof care are monopol asupra discernamintului. Meritocratia este o functie a _puterii de responsabilizare politica_ de catre cetateni (accountability), iar aceasta este functie de _descentralizare_. Responsabilitatea politica este cu atit mai mare cu cit e la scara mica, locala.” (tiny.cc/4ay9vz)
  Tot ca pe ‘vremea lui Ceasca’, unii se simt OK dind examene pina la adinci batrineti, linistiti astfel in banuiala ca nu ar valora nimic. Mintea lor nu vede ridicolul _absolut_ in situatii precum cea in care Nicu Covaci, fondatorul de faima al formatiei Phoenix, este respins de ‘Uniunea Muzicologilor’ pentru ca ‘nu are studii superioare’ si a ‘obtinut nota pe lucrare’ de 7.60! La 75 de ani dai ‘examene’ ca si cind _realizarea_, performanta _reala_ nu inseamna nimic! Tot ce e in neregula aici, pentru mintea ceausist-etatista, e ‘eroarea birocratica’, nu absurdul kafkian al inversarii scarii de valori!
  Cine ii evalueaza pe evaluatori? Cine ii controleaza pe controlatori? Competenta ‘evaluativa’ a statului a putut fi vazuta in cazul covid: nimic altceva decit formarea de groupthink (gindire gregara), cenzurarea si criminalizarea oponentilor, politici totalitare.
  Nu de ‘managementul resursei umane’ umane are nevoie Romania, ci de cititori, editori si politicieni care sa inceteze sa ii vada pe oameni ca _septel_.
  ‘Cauza reala a dezastrului’ este reflexul de gindire etatista. Lucrul despre care vorbeste cititorul nu este ‘meritocratie’ ci elitism cu obladuirea statului. El se crede mai cu mot decit cei de la Spiru-Haret si vrea in locul lui – asta e tot. Ca nu ar fi treaba statului sa il infaseze, alapteze si tina in brate pina la moarte – asta nu ii trece prin cap.

  CC anon.to/Bn6sFY

 43. pana in 2020 intrebarea asta era legitima… dupa 2020 cu plantdemia, carantina, „vaccinarea” si dupa startul Operatiunii Militare Speciale e evident ca am ramas doar cu tampiti.

 44. Încet, încet, România se disipează ca popor, ca țară, ca destin. Se pare că istoria și tradițiile noastre sunt mai slabe decât ale altora, de exemplu ale rușilor, sau ale evreilor. S-ar putea , văzând și emigrarea tineretului nostru către alte zări, oriunde, să constatăm că nu suntem demni de istoria noastră, modestă de altfel, nici ieri, nici astăzi!

 45. Până ne vom dumiri noi de unde ne vine tot răul, s-ar putea să rezolve alții problema ! 😎
  Cât despre cei care au preferat să plece din Țară , aceștia deja au început să se dumirească că nu mai au zile multe prin cele străinătățuri, dar mai ales multe zile bune pe afară, deoarece străinii după ce s-au folosit de ei, de unii chiar zeci de ani, vor face tot ce le stă legal în putință( chiar răsplătindu-i omenește, că de unde regi ? 😉 ) de a-și ocupa acele locuri de muncă cu cetățeni de-ai lor care încep să priceapă că se joacă nu numai o piesă proastă, dar și cu soarta lor, a germanilor, francezilor, spaniolilor, italienilor și i-am lăsat la urmă pe americani deoarece acolo vor fi cele mai multe schimbări, și nu calme, ci s-ar putea să renască din nou ceea ce prevedea istețul pomenit acum cu acel 14 august, care , din fericire, încă nu s-a adeverit. Dar e pe vine. Adică vine. Și tot de peste baltă…. 😎

 46. P.S.
  Mă uit la Ciolacu și mă apucă mila ! Și de al, dar și de noi : Cum să reușească în ceea ce curajos și-a propus, dacă până și unii dintre români sunt sceptici și nu-i acordă din start, nici o șansă, când tot ce a propus până acum ar fi în folosul/interesul nostru ? Vă dați seama ce vor face cei care se simt amenințați , mai bine zis își simt amenințate interesele globaliste ? Mai ales când văd că au de partea courului lor și mare parte dintre români, la care trebuie să le faci binele cu forța, că ei nu se sinchisesc de nimic până nu le ajunge cuțitul la os și rahatul până peste cap !
  DA! Va/vor eșua în firava lui/lor tentativă de a încerca să facă și ceva bun pentru România, ciupind foarte puțin din câștigurile exorbitante, cu adevărat nesimțite ale globaliștilor realizate pe seama spolierii avutului național și se va alătura probabil celor puțini care au mai încercat astfel de aventuri naționale !
  Nu-i plâng pe ei, ci-i compătimesc pe cei care nu înțeleg nimic din ce li se întâmplă și mai ales din cauza cui pentru că încă mai au, nu știu pentru cât timp, posibilitatea de a se mai informa de planurile oculte, eu le zic nebunești, ca să nu sară vreun do bitoc din baie, cu clă bucii pe el ca să murdărească și aceste puține locuri, oarecum sfinte, prin natura lor vădit mai umană !

 47. din respect pentru domnia voastra voi atinge acest subiect (care este mult mai „adanc” decat pare la prima vedere) si voi incepe prin a spune ca cititorul revoltat este fie un naiv entuziast, fie un ipocrit manipulator fie pur si simplu un ignorant (unii au folosit etichetari chiar mai contondente!)…eu il tratez ca fiind naiv si entuziast (si pe toti care marsaza in aceasta directie!)…credeti ca sintagma „economie de piata” este panaceul universal pentru „cea mai buna” organizare socio-economica? eu cred ca este doar specula, escrocherie, sarlatanie si maxima ipocrizie…credeti ca este vreo diferenta vechea „politica de cadre” si noul „management al resursei umane”…poate doar de denumire ! credeti ca relevanta concursurile „pe bune”? poate doar pentru „negri” (na ca am sfeclit-o, trebuia sa scriu „palmasi”!)…daca toate alegerile „corecte” (clamate ipocrit peste tot!) ne-ar guverna existenta politicienii si politica ar mai fi etichetati „curve” ? tineti minte : participa cine vrea castiga cine trebuie (cum, de ce este doar o alta discutie!) si ,mult mai important, voteaza multi si este ales tot cine trebuie ca altfel monumentul de subcultura basescu-petrov nu ar mai fi ramas presedinte dupa referendum (doar ca un exemplu privind moralitatea si corectitudinea noii oranduiri socio-economice)…asa ca naivul nostru revoltat sa fie atent la detalii si ,mai ales, la CONFUZII!

 48. Iar a aparut *editat* de Balteanu ?
  Sa stii ca Romania nu a uitat ce ai scris despre mortii de la Colectiv !
  Du-te cu scufia aia rosie de baie si lasa-ne …

 49. Nu cred ca politicienii romani sint asa de timpiti. Nimeni, absolut nimeni, in lume nici in istoria, poate sa fie mai criminal timpit decit ala Borrell si dirigentia majora UE. Pe de alta parte, nu este de loc o intimplare nefericita ca politicieni intradevar timpiti sint in toate tarile lumii. Cel mai negativ resultat produs de actiunile lor sint efectele presentei lor asupra populatiei. Produc in ea o scirba care duce la situatii absurde, un exemplu clar de asta s-a intimplat in Argentina, unde a cistigat alegerile un tip care are colectia completa de patologile mintale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.