Ponta: Anumiți jurnaliști să vorbească în numele serviciilor și nu al presei

Premierul Victor Ponta lansează un nou atac la adresa jurnaliștilor, conform b1TV. Șeful Executivului spune că o parte dintre aceștia ar trebui să vorbească „in numele serviciilor și nu al presei”.

Totodată, șeful Executivului este de părere că partidele ar trebuie să analizeze și să dezbată în mod serios ceeea ce se întâmplă în justiția românească luând exemplu de la Germania.

De asemenea, Ponta recomandă CSM să inițieze dezbateri despre indepedenta Justiției.

„Azi nu este „Economy” dragi penelisti/pedelisti (ca oricum e clar ca nu invatati nimic).

Mi-as dori ca in Romania sa putem analiza si dezbate serios ceea ce se intampla acum in Germania, ca sa invatam de la altii si sa evitam propriile greseli.

Pe fff scurt: Serviciul de informatii german constitutie un departament special / documente secrete despre acesta apar pe un site media / Serviciul depune plangere penala contra jurnalistilor / Procurorul General declanseaza investigatia / dupa mai multe luni situatia devine publica si obiect de disputa politica / Ministrul Justitiei ii cere Procurorului General sa opreasca tot cazul / acesta refuza si acuza presiuni si interventii politice / Ministrul Justitiei il demite pe Procurorul General / scandalul si dezbaterea continua! (detalii in articolul de mai jos – http://www.dw.com/…/how-the-world-misunderstood-…/a-18630649)

Teme fundamentale – libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica!! Nu credeti ca e important?? Eu cred ca da!

Sigur, pentru a trata serios aceste teme, ar trebui ca politica sa nu se faca azi in Romania doar cu Mita Baston si Vasile Vamesul / jurnalistii de genul „Turcescu / Tapalaga” ar trebui sa vorbeasca deschis in numele serviciilor si nu al presei, iar CSM ar trebui sa fie cel care initiaza dezbateri despre independenta Justitiei, nu cel care le blocheaza constant!! Credeti ca se poate si in tara noastra?”, scrie Ponta pe Facebook.

Harald Range, procurorul general al Germaniei, a fost demis în urma unui scandal după ce un site-ul Netzpolitik a publicat câteva documente care prezentau planurile autorităților de a supraveghea comunicațiile pe internet.

Cererea demiterii a venit din partea ministrului Justiției Heiko Maas, după o discuție cu Angela Merkel.

Range l-a acuzat pe Maas de „un atac intolerabil la adresa justiției”.

„Libertatea presei şi libertatea de exprimare sunt valori fundamentale, dar această libertate, inclusiv pe Internet, nu este nelimitată. Acest lucru nu exonerează jurnaliştii de obligaţia de a respecta legea. Este responsabilitatea justiţiei ca legea să fie aplicată, iar această sarcină nu poate fi îndeplinită decât în afara influenţei politice”, a declarat Range.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.