Poziția Sf. Munte Athos privind hotărârea istorică aprobată de Papa Francisc

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos a publicat un Comunicat oficial cu privire la intenția guvernului de a legifera căsătoria între persoane de același sex, potrivit stiripesurse.ro.

Vaticanul a anunţat luni, într-o hotărâre istorică aprobată de Papa Francisc, că preoţii romano-catolici pot oficia binecuvântări ale cuplurilor de acelaşi sex.

 Comunicatului Oficial

”Cu ocazia declarațiilor recente privind intenția guvernului grec de a legifera căsătoria „cuplurilor de același sex”, precum și adopția copiilor de către aceștia, Sfânta noastră Chinotită exprimă profunda îngrijorare și neliniște a tuturor Sfinților Părinți Athoniți.

Sfântul Munte, ca loc al rugăciunii și ascezei se roagă cu smerenie pentru toți oamenii, ca și chipuri ale lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, ne exprimăm îngrijorarea și adânca tristețe provocate de proiectele de lege despre care vorbim.

Prin prezentul Comunicat Oficial suntem datori să declarăm cu claritate că orice formă de căsătorie sau adopție care se opune învățăturii Evanghelice precum și îndelungatei tradiții evlaviosului nostru neam, tradiție legată de sfânta instituție a familiei, ne găsește total împotrivă.

Adresăm o intensă rugăminte către Guvernul Elen să nu înainteze cu legea antievanghelică anunțată, rugându-ne ca Protectoarea țării noastre și Stăpâna Sfântului Munte, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să mijlocească către Domnul nostru Iisus Hristos să conducă pe toți la pocăință și viață în conformitate cu lumina Evangheliei și a învățăturii Sale”.

Sursă: Romfea.gr

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

8 Comentarii

 1. Biseica romano-catolică este plină de preoţi homosexuali pedofili.

 2. Oare ce va Zice Bănescu și trupa de „teoOLOGI” Baconschi, Papahagi șamd ?
  Dar „progreseii” uSE🌈ici de pe forum ?
  Hai, 🌈ajoșilor!
  măRog…😜

 3. Pana la urma cine sunt Papii popo astia ? Atata s-a incantat Romania la cate o vizita de-a Papilor de parca venisera cu cateva tone de alifie Nivea !

 4. pana la urma ortodoXia inseamna Crestinism si papa catolica, catolicismul,inseamna Luciferianism

 5. Uite ce aberatie: adica preotii lor au intredictie sa se casatoreasca normal, dar homosesxualilor le da binecuvantarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!……[Rumburak]

 6. Decizia de a putea oficia binecuvântări ale cuplurilor de homosexuali este ultimul cui pe care Vaticanul în frunte cu papa Francisc îl bat în coșciugul Bisericii Romano-Catolice,iar slujitorii ei n-au decât să se numească de acum încolo preoți, dar nu ai lui Iisus Hristos.

 7. Guvernul mondial, inca in umbra, este anticrestin. Clar ca buna ziua.

 8. Monahii Sfântului Munte Athos sunt loiali trup şi suflet credinței creştine aşa cum a fost aceasta transmisă direct de la Iisus Hristos prin Sfinții Părinți. Nu poți să susții altceva dacă nu ai fost măcar odată în viață acolo. Papalitatea s-a amestecat de mulți ani şi de prea multe ori cu politica astfel încât este dificil de înțeles acum dacă susține preceptele religioase autentice sau curentele politice ale vremilor înțesate de interese materiale sau materialiste din ce în ce mai numeroase, mai controversate, greu de identificat şi acceptat. Dacă suntem adevărați creştini avem datoria să apreciem şi să susținem poziția exprimată de slujitorii credinței creştine autentice din Sfântul Munte, adevărații ostaşi ai Mântuitorului Iisus.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.