Prea mici pentru un război aşa de mare

Am pierdut în faţa Germaniei. Am ratat 6 aruncări de la 7 metri. Principale cauze ale înfrângerii. Meciul cu Cehia devine capital dacă vrem să nu jucăm în optimi împotriva campioanei mondiale.

6 de 7 m ratate contra Germaniei

De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Echipa Germaniei a fost pre puternică pentru fetele noastre. Din primul minut şi până la fluierul final, echipa Germaniei a condus pe tabela de marcaj, fetele noastre făcând doar o cursă de urmărire. Au fost situaţii în care am remontat de la 3 sau 4 goluri diferenţă şi am venit la un singur gol în spatele adversarului. Nu a fost suficient. Câteva borne: 1-4 (min.7), 4-5 (min.10), 5-10 (min. 17), 12-13 (min. 30), 14-20 (min. 41), 21-23 (min. 53), 22-24 (min. 56). Dacă este ceva de reproşat fetelor noastre, atunci trebuie să vedem că s-a respectat „tradiţia” – primele 10 minute ale reprizei secunde au fost catastrofale – şi trebuie să mai vedem că principala golgheteră a nemţoaicelor, Susann Muller, nu a fost anihilată: ne-a dat 11 goluri din acţiune. Dar uriaşul reproş trebuie să-l facem lipsei de concentrare: am ratat 6 aruncări de la 7 metri din cele 10 pe care le-am obţinut. Neagu şi Marin au ratat câte 2 aruncări. Echipa României a aruncat de 50 de ori la poartă şi de 38 de ori pe spaţiul porţii, 15 mingi fiind reţinute de portăriţa Clara Woltering. De cealaltă parte, Germania a aruncat de 54 de ori la poartă, de 39 de ori pe spaţiul porţii, dar numai 13 mingi au fost apărate de portarii noştri, Paula Rădulescu şi Talida Tolnai.

Au înscris: Ada Nechita (6), Cristina Neagu (4), Gabriela Perianu (3), Luciana Marin (3), Georgiana Ciuculete (3), Aurelia Brădeanu (2), Valentina Elisei (1) şi Oana Manea (1).

Unde s-a pierdut de fapt meciul

Sunt situaţii în care un meci nu se pierde neapărat pe teren. Şi nu este vorba de cauze extrasportive. Un meci de la care există aşteptări se poate pierde dintr-o multitudine de cauze. Vă prezentăm câteva dintre ele.

  • Campionatul Germaniei este la ora actuală net superior campionatului României. În Germania avem 5 sau 6 echipe foarte puternice – Thuringe6 HC, SK Leipzig, HC Buxtehude, Oldenburg, Leverkusen – care oricând pot obţine rezultate pozitive în confruntările internaţionale. În Campionatul României, după „decesul” Oltchimului, avem echipe mai răsărite pe HCM Baia Bare, Corona Braşov şi cam atât, dar şi ele fără anvergură europeană. În Germania avem şi o ligă a II-a puternică, la noi nici măcar nu se ştie – în presă este inexistenă – cine face parte din eşalonul secund, care este acum sub valoarea unor campionate judeţene de acum 30 de ani.
  • În Liga Campionilor nu mai avem un cuvânt de spus. În prima fază a grupelor, România a avut o singură echipă, HCM Baia Mare, în timp ce Germania a avut două, pe SK Leipzig şi pe Thuringer HC. A doua s-a calificat în faza grupelor principale chiar la concurenţă cu HCM Baia Mare. În Cupa Cupelor, Germania o are în optimi pe Buxtehude, România nu mai are echipă. În Cupa EHF, Germania o are în optimile de finală pe Leverkusen, România nu mai are nicio reprezentantă.
  • Campionatul Germaniei are 27 de jucătoare prezente în Serbia la campionatele mondiale, dintre care 14 în propria naţională şi 13 în alte naţionale. Campionatul României „dă” 13 jucătoare, toate în componenţa naţionalei noastre. În 2011 au existat 7 sau 8 jucătoare de mare valoare din alte ţări care proveneau din campionatul României.
  • Thuringer are 7 jucătoare la mondiale, Leipzig – 6, VfL Oldenburg – 5, Leverkuse – 3. În lotul României regăsim jucătoare şi de la Dunărea Brăila, SCM Craiova sau Cetate Deva, echipe care nici nu ştim dacă ar face faţă rigorilor campionatului din Germania.
  • În prima ligă Germană avem 3 săli cu o capacitate de peste 10.000 de locuri, 4 cu o capacitate între 6.000 şi 9.000 şi 11 cu o capacitate între 2.300 şi 4.900. În Liga a II-a găsim 11 săli cu o capacite între 2.000 şi 7.500 de locuri. În România, ştim cu toţii ce săli avem, majoritatea cu o capacitate între 2 şi 3.000 de locuri şi una singură peste 5.000 de locuri.

Alte rezultate ale zilei

  • GrupaA: Coreea de Sud – DR Congo 34-20 (19-13)
  • GrupaB: Japonia – China 33-27 (16-12)
  • GrupaC: Polonia – Angola 32-23 (18-13)
  • GrupaD: Cehia-Tunia 28-24 (15-14)

Meciul cu Cehia este unul capital

România mai are de jucat cu Ungaria pe 12 decembrie şi ultimul meci în grupă, pe 13 decembrie, contra Cehiei. Nu ne facem speranţe în meciul cu Ungaria, vecinele noastre fiind chiar mai puternice decât Germania. Capital devine meciul cu Cehia. Un meci care trebue şi poate fi câştigat. O victorie asupra Cehiei ne ajută să scăpăm de campioana mondială şi olimpică, Norvegia, în optimile de finală. Nu vom avea adversar uşor dacă batem Cehia şi ocupăm locul 3 în grupă, 95% este sigur că va fi Spania, dar oricum nu se compară cu Norvegia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.