Predicțiile lui Orban despre AUR: „Ei sunt numai maşinărie”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă că există „fără discuţie” o ascensiune a AUR, o „maşinărie de lansat tot felul de teme”, dar a menţionat că această formaţiune politică „nu va putea guverna, niciodată”.

„La cum arată spectrul politic astăzi, cu PSD la putere, hai să fim cinstiţi, se profilează ca alternativă tot un PSD, care este mai comunist, mai naţionalist, mai antidemocratic, mai antieuropean decât PSD, dacă e posibil aşa ceva. Dar asta este opoziţia pe care au construit-o băieţii ăştia. Să fie o opoziţie care să facă PSD şi vasalul PSD, PNL, să-l facă mai digerabil, mai frecventabil. Ăsta este scopul. (…) E o ascensiune a AUR, fără discuţie. Dar niciodată AUR nu va putea guverna, niciodată nu va putea să reprezinte interesele oamenilor care îi votează, pentru că nu va fi parte din nicio guvernare, nimeni nu va guverna niciodată cu AUR. Pentru că ei nu pot să guverneze. Ei sunt numai maşinărie de lansat tot felul de teme”, a spus Orban la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP, organizată în perioada 1-3 septembrie la Mamaia.

Ludovic Orban a susţinut că în actualul spectru politic românesc „la putere este partidul dominant, PSD, de fapt fostul FDSN, FSN, iar în opoziţie este ceva şi mai comunist şi mai nedigerabil şi mai nedemocratic şi mai nefrecventabil, care chiar riscă să ne scoată din sistemul de alianţe euroatlantice în care suntem noi astăzi”.

Totodată, liderul partidului Forţa Dreptei a criticat introducerea de către PSD a impozitului pe cifra de afaceri.

„PSD tot încearcă să bage impozit pe cifra de afaceri. De altfel au şi introdus impozit pe cifra de afaceri la Ordonanţa 114, pe care am abrogat-o noi când am guvernat. Dar ei au introdus impozitul pe cifra de afaceri de 2% pe firmele din comunicaţii, pe firmele din energie, pentru finanţarea autorităţilor respective”, a mai spus Ludovic Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. Din cauza sponsorizarii „masinariei” de stors bani de la bucuresteni, denumita Nicu/PMB, in 2024 Orban va disparea din viata politica.
  Cu „forta dreptei” prinsa in „masinaria” descrisa mai sus.

 2. Ma întreb cine îl va vota pe el și cine și l-ar mai dori la guvernare

 3. Deci se profilează tot un PSD, mai comunist și mai antieuropean decât PSD?!! Ce-a băut ăsta iară, de nu mai vorbește nici coerent nici pe simplul înțeles? I s-o fi stricat Lagavulinul afumat, l-o fi ținut în soare până a făcut insolație săracul whiskan!

 4. Buna ziua!
  Orban Ludovic,eu am votat PNL vreo 20 de ani si ce ati făcut voi la guvernare? Un r…si un pieptene,pofta buna prietene!
  Ati fost ZERO! ORBAN i-a spune tu de ce nu ati marit redeventele la OMV, de ce nu ati impozitat multinationalele si băncile de la care ati luat mai nimic , aproape de zero? De ce ati liberalizat prostește
  pretul la energie si gaze?
  De ce nu ati abrogat articolele din legile cate permit pensionare de tineri si calculul pensiei la magistrati ca 80% din veniturile din ultima luna de activitate ?
  Legea 303/ 2004 pe care ati votat-o putin COSMETIZATA ca legea 303/16,11 2022. Vedeti art.211 cu pensionarea la 25 de ani de activitste si calculul pensiei magistratilor ca 80% din venitil realizat in ultima luna de activitate .
  De ce ati votat MAGARIA ASTA UNICĂ IN EUROPA ? RĂSPUNDE LUDOVIC !
  Sunteți santajabili cu dosare! Stiti de frica binomului magistrati-servicii ! Ati distrus țara!
  Toti sunteti la fel,răi si corupți !

 5. Nu-i este ruşine tocmai lui, acestui trădător, să vorbească despre guvernare? El, care a condus unul dintre cele mai nefaste guverne din istoria României, care ne-a îndatorat într-un an cât ne îndatoraseră toate celelalte guverne în ultimii 25 de ani, el care a predat țara intereselor străine, ca un slugoi ce este, el care-l ridica în slăvi pe Johanis în congresul sinistrului PNL iar după ce a fost dat jos a început să-l înjure, el care plânge şi acum de mila multinaționalelor care ar putea fi nevoite să plătească nişte impozite în România şi lista poate continua?

  Iar amenințarea lui Sică cum
  că AUR cel comunist şi nefrecventabil „riscă să ne scoată din sistemul de alianţe euroatlantice în care suntem noi astăzi” este marota ridicolă fâlfâită de toți prostovanii care vor să-i prostească pe alți proşti. Unde nu dă norocul ăsta peste noi, să scăpăm de aceste alianțe toxice şi distructive!

  Hai, caricatură, cântă la altă masă că mă faci să vomit!

  O întrebare am, totuşi: cu ce te au la mână? Nu-mi spune că te şantajează cu povestea aia cu accidentul din Cotroceni, cu oglinda, că nu cred. Trebuie să fie ceva mai serios. Ce ai făcut, nebunaticule?

 6. I-a pus cineva fiola inainte de discursul plin de ura violenta? Daca da, Orban, sufla in prezervativ, fixeaza-ti-l la bot dar nu-l sparge cu scuipatul scos pe gaura gurii si deschide umbrela ca imprastii virusi prin vocaliza gurista, sa nu imbolnavesti oamenii iremediabil! Vise, vise betivane.

 7. Sistemul il are la mana .In 2005 a calcat o persoana pe trecerea de pietoni ,a fost filmat dar niciodata nu a fost tras la raspundere.Saracul de el e sluga pe viata F.ie-va mila de el.

 8. sictir, derbedeu batran. ca sa vezi unde era mintea limpede si analiza riguroasa…un betiv sinistru, nul din orice parte l-ai privi. halal liberali, o sa luati calea pnț-ului, la gunoi cu voi.

 9. Reciclati gunoaie si le dati iar la vedere?Dupa cate a facut ,mai are tupeu.Probabil ca memoria este dusa cand sunt aburii..intensi.Se da ca nou.

 10. Mandolina apare din nou la microfon la ordinul superiorilor. Ungurul asta acoperit s-a deconspirat cat a fost premierul lui Iohanis. Amandoi au guvernat pentru altii si nu pentru tara si romani.

 11. Ca vulpea cu strugurii. Sica, voi nici nu figurati in sondaje! Latri la luna.

 12. Sondajele ce pot arata cit de cit realitatea la zi devin credibile doar dupa ce actuala guvernare pune in practica toate intelegerile deja cunoscute de toata lumea .,Pina atunci criticile nu fac altceva decit sa arate ca aceste intelegeri inca nu sunt aplicate si de aici procentele oferite opozitiei .In realitate , o data cu aplicarea si punerea in valoare a tuturor obligatiilor partidele aflate la guvernare vor creste spectaculos AUR si USR neavind ce sa mai ofere .Nici un partid ce doreste a-si respecta electoratul nu poate guverna impreuna cu AUR indiferent cit „material de curatare ” doresc unii sa foloseasca spre a oferi AUR o minima credibilitate .Vectorii de imagine ai partidelor , cu exceptia PNL , nu pot trece sticla pe masura ce imaginea devine usor imbatrinita . Din pacate greutatile politicii romanesti si viitorul imbatrinesc politic sefii de partide .PNL va arunca in lupta un trio politic ce nu are concurenta .

 13. Deci in viziunea „liberalilor”, a fi nationalist inseamna a fi antieuropean.
  Este exact cum am spus: cozile de matura ale Bruxellesului cauta sa puna EGAL intre patriot si comunist, nationalist si extremist/antieuropean.
  De asta trebuie sa scapam cat mai repede de USR si PDL, aceste partide tradatoare!

 14. E putin 2% pe cifra de afaceri. Trebuie 3%, la toate firmele nu numai la anumite domenii de activitate. Iar banii sa nu mai fie furati, ci cheltuiti judicios pentru cresterea nivelului de trai al romanilor.

 15. Sforarul care a pupat fundul lui „cine este generalul”. Si generalul l-a lasat cu buzele in aer! Tocmai cand micutul sforar devenise prim ministru si se minuna si el cat de important ajunsese!

 16. „De altfel au şi introdus impozit pe cifra de afaceri la Ordonanţa 114,”

  Ordonanţa de urgenţă nr. 113/2022 privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, decontarea unor cheltuieli privind sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, precum şi acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate retehnologizării IMM-urilor

 17. …are dreptate lautarul, aur va guverna singur…iar cei care au distrus tara vor plati!…ei si familiile lor!…

 18. MĂI ȘICĂ.DACĂ TOT AI DAT MILIOANELE LA FRAȚII MICULA,ȚIO PREGĂTIT ȘI CEVA RACHIU??ĂĂ CUM I SE ZICE.,ĂĂ RIO FIO ÎN DRACI,SAU.,EUROPEN&DRINCS A LA FRAȚÎ MICULA(MASTICA PRIMA)TANITA DE RÂIENI??ȘICĂ AI O SCUZĂ .NU MA SĂ NU SUGHIȚI?DE VOTAT,,,,OARE CHIAR TE O M AI VRE CINEVA LA GOWERNARE.?POATE DACĂ M AI VINE VREO EPIDEMIE SĂ NE BAGI ÎN CASĂ,,,FORȚAT?CULCĂTE TREZEȘTETE,APOI.,TACI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.