Marcel Ciolacu spală pe jos cu detergenții

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că va exista un control al Consiliului Concurenţei privind creşterea „nejustificată” a preţurilor detergenţilor. El a precizat că a făcut un pas important în problema „practicilor înşelătoare” de reducere a gramajului produselor şi păstrării preţului acestora, după ce preşedintele ANPC a pus în transparenţă decizională ordinul în acest sens, menţionând şi

„Facem deja un pas important şi în problema reducerii gramajului, dar a păstrării preţului, acest tip de scumpire mascată, de fapt de înşelare a clienţilor. Preşedintele ANPC a pus în transparenţă decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice modificare a gramajului produselor cu toate detaliile necesare. Astfel protejăm, mai ales, puterea de cumpărare a celor cu venituri mici şi medii, cei mai afectaţi de aceste practici înşelătoare”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, un alt tip de intervenţie „la fel de necesară” este cea privind piaţa detergenţilor, „unde există creşteri de preţuri total nejustificate”, iar Consiliul Concurenţei urmează să facă un control.

„Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a preţului”, a spus prim-ministrul.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu există niciun fel de fundament economic pentru practicile în care produsele cărora li s-a micşorat cantitatea sunt vândute la acelaşi preţ.

„Urmează să vină şi Ministerul Economiei şi Ministerul Agriculturii cu modificare legislativă. Am vorbit asta şi cu domnul preşedinte de la Consiliul Concurenţei să vedem demersurile cu acele scumpiri, din punctul meu de vedere, care nu au niciun fundament economic, la detergenţi de aproape 26%. Dacă nu ar fi fost aceste scumpiri, am fi vorbit de o scădere şi mai mare a inflaţiei”, a afirmat şeful Guvernului.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin al preşedintelui ANPC, prin care stabileşte obligaţia operatorilor economici de a informa consumatorii complet, corect şi precis cu privire la modificarea cantităţilor de produs având prezentarea, ambalajul, forma identice, chiar în condiţiile menţinerii aceluiaşi preţ. A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. Ceva despre incercarea de lovitura de stat, preintampinata prin arestari, in Turcia…?

 2. Cand dracu’ n-are ce face isi cantareste coada.”Succesuri”ciolace.

 3. Inca o manevră jegoasa, se mai adaugă ceva la preț spre creștere că nu era deajuns de scump! Viitor de aur Romania are, la fel și cetățenii români cărora nu li se asigura traiul și igienă conform legii prin resursele financiare de care au strictă nevoie zilnic! Mă uit în jur prin strainezia și prețurile sunt foarte puțin crescute fata de 2019-2020 și suntem în 2024, te poți descurca cu 2000 franci pentru necesarul lunar in afara de taxele, impozitele și ce mai trebuie achitat. In Romania, totul creste precum ciupercile după ploaie, metoda de furt și înșelăciuni marca guvernul român rezultat din oricare tur de scrutin.

 4. Bai Ciolacule, tu de legea cererii si a ofertei ai auzit? Sau n-ai avut asa ceva la bac? In Romania nu se mai produc detergenti. S-au inchis toate fabricile. Se aduce din import, la pretul cerut de producatori si retaileri. Tu oricum nu te speli, asa ca ce te deranjaza?

 5. Asta se intampla cind am inchis si fabrica DERO de la Ploiesti si avem doar importuri si supermarketuri care controleaza pretul. Punga de 2 kg este acum de 1,5 kg, cea de 3 de 2,5 si asa mai departe. Nu mai gasesti detergent la cifre rorunde, chiar si ala lichid la peturi. Vai de tine popor roman.

 6. …. iar eu sunt un roman satul de tine, comantatorule „satul”, de prostie sau ce? Statul poate interveni cind economia de piata o ia razna, bre….

 7. Inițial ,citind titlu,am crezut că iar a lansat „Nea Cornel”un atac cu drone la Ciolacu,dar văd că azi ați fost lăsați voi sa va faceti”datoria”așa cum vrea șefu.
  Pe mine m-a cam interzis „șefu”,nu sunt pe gustul lui,sunt PSD-ist,chiar sunt!
  Și sunt mândru că sunt PSD-ist!!!
  Nu am citit tot că-i mult și plictisitor și am trecut la comentatori că sunt mai interesanți.

 8. Vezi ? Esti treaz ! I-n-i-t-i-a-t-i-v-a !!!
  Bravo ptr punctaj Ciolacu !!! (cand calci stramb tot eu te iau tare!)
  Totusi nu doar cu detergentii sunt probleme ci si garantii luate pe ambalaje (sticla/plastic) fara a le returna!
  Mai mult de ex „Salam sasesc” baton mediu sau mare sunt ok ,insa austriecii vand si la „varsat” felii (10-12? ) in ambalaje de plastic sigilate cu aparate interne mall : plasticul inainte de a fi ambalat produsul daca sta mai mult de 5 zile devine toxic ,mai pune alte 5 zile pana este vandut produsul => salamul se usuca si are gust mai bun decat cel „la intreg” , toate toxinele din plasticul „imbatranit” trec de la suprafata produsului in interiorul lui!!!!!!
  („Salam sasesc” e doar un exemplu ..vezi tu „la austrieci” cate alte tipuri de carne sau altceva sunt ambalate similar si pot produce morti inexplicabile!
  Urla la ei ca esti mare ..nu miorlai ca fatalaii ! 😀

 9. @Justinianus: dece l-ai impuscat ba pe nea Nicu? Ai gandire de activist si cred ca ai si fost. Adica statul nu intervine la pretul energiei si vrei ca tu sa-ti speli izmenele mai ieftin. Las-o jos ca macane!

 10. Pai mai bine sa reduca gramajul decat sa mareasca pretul, ca strica propaganda lui ciolacu si nu se mai incadreaza in suta de lei 🙂

  Ce nu spun economistii destepti, cu diplome in economie la ff, e ca dupa inflatie urmeaza criza de supraproductie, falimentul IMM si cresterea puterii „rechinilor” care ajung sa detina monopolul. Atunci sa va screme degeaba un guvern sa plafoneze preturi, ai bani – cumperi si mananci, nu ai bani – nu ti-e foame, te uiti si critici. Dar critica marfii nu scade pretul!

 11. Marcele, nu vrei tu sa spleli si niste veceee publice, ca tziar sta bine cu bidineaua in mana, iti trebuie ordin de sus, sa te executi nui asa

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.