Premierul Tudose, după adoptarea bugetului

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, că va aplica bugetul pe anul 2018 împreună cu Parlamentul şi că rezultatele nu vor întârzia să apară, mulţumindu-le colegilor care au depus amendamente la proiectul de buget pe anul 2018.

„O să mulțumesc tutror colegilor pentru eforturile depuse în aceste două săptămâni. Vreau să le mulțumesc și celor care au depus amendamente corecte, normale, de bun-simț. Le vom avea în vedere dacă, pe parcursul anului viitor, vom avea resurse suplimentare pentru a le implementa. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru votul de astăzi și pentru încrederea pe care ne-o acordați nouă, Guvernului, și pentru încrederea pe care o aveți în noi, în toți. Împreună cu Parlamentul vom aplica acest buget, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a susținut Tudose în plen, după adoptarea proiectului de buget și proiectului de buget al asigurărilor sociale pe 2018.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat proiectul de buget pentru anul 2018, acesta fiind construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat vineri proiectul privind bugetul asigurărilor sociale pe anul 2018, cu 255 de voturi „pentru” și 90 de voturi „împotrivă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

2 Comentarii

  1. E bineeeee!!

    Bugetul pe 2018 e construit pe un curs de 1 Euro=4,55 Lei !!
    Azi, BNR a cotat 1 Euro=4,6401 lei!

    Despre DEZASTRUL la Fondurile absorbite de la UE, nici un cuvant!

    „România este mult în urma Bulgariei la absorbția de fonduri UE.
    România a cheltuit doar 2% din banii europeni alocaţi programării 2014-2020, respectiv 936,3 milioane euro, în timp ce state precum Bulgaria şi Polonia au avut 9%, respectiv 8%, potrivit datelor CE.

    Cea mai mare parte a sumei cheltuite a fost prin Fondul de Coeziune, respectiv 469,6 milioane de euro, urmată Fondul European de Dezvoltare Regională cu 440,2 milioane euro, relatează Agerpres.

    Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, declara săptămâna trecută că România va termina anul cu o absorbţie de 5% a banilor europeni, reprezentând 1,23 miliarde euro.

    Bugetul pentru 2017 prevedea însă o rată de absorbție de 9% la final de 2017.”

    Bugetul pe 2017 a prevazut: „Absorbtia de fonduri europene pentru politica de coeziune in valoare de 4,441 mld. de euro.”

    Pentru Exerictiul financiar 2014-2020 Romania are la Dispozitie Fonduri de Coeziune in Suma de 43 Miliarde Euro, mi-amintesc cum PSD il critica pe Basescu ca a OBTINUT Doar atat la negocierea Bugetului UE!
    Azi, Romania NU a absorbit nici macar 1 Miliard Euro din Fondurile de Coeziune, desi au trecut 4 ani din Exercitiul 2017-2020!!!
    E bineeee!!!!!!!!!

  2. „Sa vina capital strain ” ! ” Sa vina banci straine „! strigam toti la TV , in ziare , pe strazi. Bancile sunt instrument de conducere. Au venit ! Suntem acum multumiti de ce au facut Bancile Straine ? Ne-au ajutat asa cum era „visul romanesc „? Domnul Tudose a incercat sa ia apararea amaratilor de romani. Bineinteles ca Bancile care au o putere deosebita in toata lumea l-au atacat si il ataca sub o multime de forme. Bizar este ca, chiar cei pe care a incercat sa-i apere de smecheriile Bancilor , sub influenta propagandei perfide , au inceput sa se intoarca impotriva domnului Prim Ministru.Stiti ce au facut Bancile, dupa ce au fost criticate ? Au introdus reguli si contracte noi , mult mai stufoase , mai interpretabile , mai incalcite. Un cetatean simplu poate fi mai usor de imbrobodit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.