Premierul Ucrainei cere Patriot de la România

Premierul crainei, Denîs Anatoliovîci Şmîhal, a declarat că „avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie”.

„Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina’, a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum.

Potrivit oficialului, victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.

„De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri”, a susţinut Denîs Şmîhal.

Oficialul ucrainean a punctat că ţara sa are, în primul rând, nevoie de sprijin militar, prioritare fiind sistemele de apărare antiaeriană, muniţia pentru artilerie, rachetele cu rază lungă şi medie de acţiune.

La fel de importantă este, potrivit acestuia, confiscarea activelor ruseşti indisponibilizate, care „trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei”. De asemenea, în opinia premierului Ucrainei, regimul sancţiunilor împotriva economiei ruse trebuie întărit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

44 de Comentarii

 1. Si noi am avut nevoie la un moment dat sa masuram adincimea canalului Bistroe. Si nu v-ar fi costat nimic.
  Acum trebuie sa va intoarcem „amabilitatea” inapoi !!!

 2. ‘ Țigle lipsă ‘, Ucraina este în război dar el afirmă :’… acum ne reconstruim ţara …’, bla, bla, bla!

 3. CE FERICIRE PE AMERICANI ?RUȘII DIN REGIUNILE „CUCERITE DE RUȘI” CÂND ARMATELE RUSE VOR PLECA -VOR PLECA ȘI EI –PĂMÂNTUL RĂMÂNÂND PUSTIU IAR AMERICANI -MONSANTO,CARGIL,DUPONT VOR FACE O AGRICULTURĂ ÎNFLORITOARE” SLAVA VICTORIOȘILOR INAINTE DE ,.,/P.,/

 4. ROMANII AU DAT DEJA PREA MULT,PATRIOT ESTE PENTRU APARARE PROPRIE,NU SE DA!DACA VRETI SA LE CUMPATATO SAU AMERICANII VOR SA LE RASCUMPERE ATUNCI ,DA!POT FACE CU ELE CE VOR,Le pot da și rușilor 😉!

 5. Cumva e asumare politica de Plavanul de lux pentru o funcție înalta departe de Romania? Vom vedea în perioada următoare! Cat despre Patriot din Romania, după Patriot vor dori sa aloce și trupe terestre pentru apărarea ukrainei și Romania va rămâne prada invadatorilor ca în primul și al doilea război mondial, după care, la fel în 1944-1945. Romania va rămâne și frecata și mințită și cu banii luați, că asta e politica de după 1990 dictată din aprobată cu bună știință de cocalarii perindați in politica românească, guvern, parlament și cotroceni.

 6. Șmigăl…
  Nepotul ăluia care a pierdut Inelul pierde acum Urcaca, măR🤣g…
  ●●● RumburKK- StatMajoriZd Tulcean & Cititor de Clasici Ruși -RumburKK■■■

 7. Ați primit deja prea mult din partea României mah urkacilor, acest război nu are nimic a face cu România, puteați să recunoașteți drepturile minorității ruse(române, maghiare) să rămâneți neutri și astăzi în ucraina era pace

 8. Auzi la asta, „noi acum ne reconstruim tara”! Ei sunt intr-un proces tot mai avansat de demolare a tarii, departe de-a incepe vreo reconstructie. In alta ordine de idei, cred ca AURolacii dau slujbe ca sa ajunga sa anunte „liderii” romani ca dau acum, inainte de alegeri, vreun Patriot!

 9. Pana acum cam toate Sistemele Patriot au fpst spulberate de rusi. Acceasi soarta vor avea si cele ce vor ajunge din nou pe campul de lupta in Urcacania. Slava Z.

 10. Ne vom descurca, Neagule Mirceo, n-ai tu grijă. Avem soluții.
  O să te dăm pe tine ca baiaderă, să le cânți kazaciokul la flaut.
  La cât ești de fătălău, imposibil să nu te descurci tu să salvezi democrația și civilizația occțidentară.
  Să nu-i mai punem la socoteală pe ukranofilii de serviciu; pentru că ăia s-ar putea să fie deja la gradenă incurajându-te, din pură convingere, cu strigăte de putin și poporul rus…știi tu mai departe.
  Glumeam.
  Norocul vostru, al trepădușilor, e că ăia de care zici tu, n-au treabă cu trepă dușii cu capul.
  Hai noroc și multă sănătate. Mentală, zic.

 11. Nerecunoscătorilor!nu v-au lăsat ei o navă întreagă,încărcată ochi,pe brațul Sulina?nu v-au scutit de osânda unei insule pustii,luând-o la ei?și de câte alte daravele v-au scutit,ocupându-se de niște teritorii ce le-au fost băgate pe gât de călăii lui Stain,Molotov,Hrușciov etc,care i-au oropsit atâta
  …nu vreau să încep enumerările,le știți prea bine…iar voi,nici măcar cu niște „Patrioate” nu vreți să-i miluiți…zgârie-brânză ce sunteți!

 12. Astia raman fara tara,dar o reconstruiesc!Legat de cersetoria lor,eu zic sa nu le dam nimic,cu exceptia ajutorului umanitar.nu merita nimic mai mult acesti vecini aroganti si agresivi.remember bastoe,scandalul cu platoul continental,batjocura cu etnicii romani,barja scufundata intentionat pe bratul Sulina,etc,domnule premier!???hai,plimba ursu’!

 13. Patrihotzul este ca si dat cadou haholilor. Pe pariu ca nimeni nu va deschide pliscul in Romania! Pe toti votacii ii doare in partea dorsala de tara si ca sunt furati. Toti se ghideaza dupa ” capul plecat sabia nu-l taie”. Avem asta in ADN de la stapanirea hotzomana.

 14. Oricum singurul sistem patriot pe care îl avem nu e funcțional!…poate să-l dea la fier vechi…sistemul de ghidare, orientare și detecție nu sunt cuplate la niciun satelit!…😂…

 15. Axoane, Pauliene, Oligipio, ce faceti ma, dormiti?! Voi auziti ce vor astia, sa ne smulga patriotu’ ala platit, dar nefunctional, iar voi nu combateti deloc. V-au suprimat aia de la solda, sau ce?!

 16. De ce nu cere de la polonezi ca-s mai aproape si-n Lvov se chiar intalnesc istoric ?

  De ce sa raman Romanai descoperita rusilor, ungurilor, bulgarilor sau sarbilor … LA O ADICA ?
  Si mai grav :
  – De ce sa suporte o paguba de-un MILIARD de koko = costul PATRIOT-ului, ROMANIA care privindui sistemul de pensii si invidia intre pensionarii industriali, agricoli si MILITARI sau politici … mai saraca decat POLONIA cu pensiile ei !

  Tot razboiul asta e straniu ! E inexplicabil cum USA a slabit si-si slabeste economic premeditat aliatii din UE
  blocand NIRDSTREAM-ul ! Cum poate fi USA mondial-tare daca-si slabeste premeditat economic aliatii din MILIARDUL DE AUR ?

  Ceva e imbacil ilogic … cum poate fi USA si „aliatul” ei UE … pus talamb la regim inflatinar tare
  impotriva CHINEI daca … USA sugruma voit economia UE ?
  Unde-i logica ?

  Sa fie ce international vedem altceva decat pare ?
  (tinand cont de colossala datorie , 34 trilioane, a tiparnitei dollarului apasand desructiv pe dollar si „tezauritatea” lui)

  Nu era mai bine daca „cei la putere-n USA dupa 911 ” dimporiva intareau UE ca aliat impotriva CHINEZILOR
  in loc sa-i INFALTIONEZE si dezindustrializeze lasandu-i fara marfa ieftina si energia rusa !

  Poate o USA in razboiul urkan VIZIBIL acum vizibil
  cum aliat slabit dez-industrializat si macinat politic precum UE
  fi mai tare sau mai slaba in grupp …contra chinezilor … in bratele carora i-a impins pe rusi din cauza BREXIT-ului si urmarilor toxice pentru Londra ?

  Ca GENIU nu vad prostie ci … MEGA-PERFIDIE aici …insa … aste nu-s chestii de zis aici !
  SUNT chestii dezbatute-n cercuri subterane ! 🙁

  „NING PE FED!” … USA se duce buuuh ! 🙁

  MAGA ! …insa slbe sperante deöa frana cresterea DATRORIEI INETRNE AMERICANE care-si ucide prin asta
  „gasca ce le facea oua de aur” = DOLLARUL ! 🙁
  IQ=?
  😉

 17. Nu este prost cel care cere ,este prost cel care da .Sa incercam sa credem ca macar de data asta cei care conduc tara ,sa nu dea dovada inca o data de prostie .Daca prostia lor va continua cu trimiterea acestui sistem Patriot pe care il avem pt. noi ,platit cu bani foarte multi tot de noi ,sigur vor fi acuzati de tradare de tara si risca sa faca sigur si putina puscarie .

 18. spuneti-i lui smahal asta , ca nu-i dam nimiC, si daca-i nemultumit, sa vina la mine , i i dau eu ” PATRIOT”..!! PANA UNDE POATE MERGE NESIMTIREA NAZISTA ???

 19. Ha, ha! Poi, Plavanu’ i-o luat di mult timp fața urkanului! Deși cunoscându-l ar părea incredibil…

 20. Patriotul trebuie asigurat înainte să fie dat. Dacă bubuie, primim banii și luăm tractoare, sunt mai utile.

 21. Sa le dea polonezii … (ca-s vecini de etnie si diaspora … in Lvov)
  si atunci le vom da si noi ca REZERVA la PATRIOTUL polonez !

  In PLUS cei care ne cer a da ceva …sa ne prezinte si o rasplata pentru ce dam !

  In FOND si la urma urmei … daca dai ceva in viata …chiar si pentru CHRISTOS sau DUMNEZU
  astepti ca rasplata RAI-ul nu IAD-ul deci:

  – „frate ca frate branza-i pe bani , SE STIE!”

  si parafrazat zis, azi polonezilor care ne indeamna sa dam noi C-avem bani de pensii si noi PATRIOATE 😛 pentru ca suntem LA MAREA NEAGRA langa submarinele russsnace (asta se tace!) nu ca ei lejer in LVOV (sau langa) :

  – „Vecin ca vecin PATRIOTU-i pe bani , SE STIE ca din banii de pensii l-am deja platit !”

 22. Si platica cine o face , tot amaratul de roman ? Mai intai techinii , dupa caaaare mai vedem .
  Deja s-a ajuns la un foarte mare tupeu , obraznicie si milogeala inimaginabila .Costa peste 1 mlrd. de dolari , ti-o distrug rusii in cateva zile si plateste pu lea . Incercati la mos bidon , el promite mereu , fara sa stie ce vorbeste , ca asa-i la senectutie .

 23. KLAUS IOHANNIS a procedat nationa-correct !
  ROMANIA spre deosebire de polonezi
  are prin MAREA NEGARA plina de submarine russnace care ne poat ataca rapid cu rachete pentru a caror aparare, care ne-am rupto finaniciar bancare de la gura (vezi LEGEA PENSIILOR) de la gura cumaparand PATRIOT !

  In CSAT s-a discutat taman asta … cen ne facem „fara PATRIOT” atacti in viitor din Marea Neagra de submarinele russnace
  in timp ce POLONIA mai protejata relativ Romaniei NU DA PATRIOT desi se jura ca e mai pro-Urkania decat de obraznicul Zelensky insulatata , in timp, ROMANIE !

  PS: Nu ma asteptam la real-nationalism romanesc din partea „sas”-ului nost’ ! ❤️❤️❤️ DANKE MANN ! 🙂

 24. Potrivit oficialului, victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.

  Ce nesimtire!!! De la ucraineni nu ne putem astepta la altceva. Astia cred ca intreaga lume trebuie sa le fie la picioare.
  Hotaram NOI cand trebuie sa investim, si cum, in securitatea noastra.

 25. „In CSAT s-a discutat taman asta … cen ne facem „fara PATRIOT” atacti in viitor din Marea Neagra de submarinele russnace
  in timp ce POLONIA mai protejata relativ Romaniei NU DA PATRIOT ”
  _________
  De unde sti tu mai ce se discuta-n CSAT ?

  RUSINE ! DA ! Sa-ti fie rusine … 🙁

 26. Zelensky un criminal care în loc să ajungă la înțelegeri și să aducă progres în Ukraina ,a adus moarte și distrugere in casele ukrainienilor.La inceput UKRAINIENII mergeau la lupta cu responsabilitate,dar când au văzut ca sant făcuți doar carne de tun pentru interesele (editat) sânt luati cu forța și duși la moarte.Zelensky o să te jupoaie cazacii ,tine minte e chestiune de timp.

 27. @Neagu Mircea, zice:”Romania e sub umbrela NATO”. Dupa cum stim, umbrelele sunt foarte fragile, o boare de vant o face sa „tremure”, dar daca vine o furtuna?

 28. @ QUO VADIS USA ? 🥲😎🥲/Scopul satanistilor khazari este acela de a lichida tari si popoare pana va ramane un singur stat pe suprafata Pamantului care se va numi Marele Israel si doar 500 de milioane de goimi ca sclavi ai celor cateva milioane de clone evreiesti, khazarii. De aceea si USA este in vizor de a fi pusa pe butuci de satanistii khazari infiltrati in toate punctele cheie de putere amerloce. Si cum poti sa reduci cel mai rapid populatia Globului? Print-un razboi nuclear generalizat. De ce credeti ca toti miliardarii lumii, in majoritate khazari din Occident s-au construit adaposturi anti-atomice supra dotate in care pot supravietui zeci de ani, in generatii? Si de ce credeti ca Occidentul condus tot de ei impinge acest razboi spre confruntarea nucleara cu Rusia?

 29. Guvernul semnează un acord secret de apărare Grecia-Ucraina cu conținut necunoscut cu V. Zelensky!
  Ce va conține acest acord de apărare? – Arme? – Trimite o armată? – Asistență militară împotriva Rusiei? – Avioane de vânătoare? – Nimeni nu răspunde – Îl păstrează secret

 30. Nu il dam doar pe Iohanis, ii dam pe toti politicienii, toti generalii facuti la apelul bocancilor, toti securistii si pupincuristii occidentali. Cu speranta ca Zelenski ii pune in prima linie, vom scapa de toate hahalerele si plosnitele care s-au abonat la banul public

 31. Este de-a dreptul incredibilă obrăznicia găștii care guvernează azi Ucraina ! În primul rând, vor să ne convingă că ei,ucrainenii, luptă pentru salvarea democrației în Europa. Apoi pretind cu nerușinare să li se dea mocca ce cred EI că au nevoie : blindate Bushmaster din Australia, Patriot din Romania, rachete Taurus din Germania, etc Scuze, dar chiar dacă ar fi vreun pericol din partea Rusiei ( deocamdată nu este ), nu aș vrea să fim apărați de ucraineni, că trebuie să ne încuiem ce avem de valoare și să le păzim de ei !

 32. Personal cred ca-o OK ca IOHANNIS nu da PATRIOT-ul urkanilor !
  Desi era cat pe ce sa uita ca submarinele russnace din Marea Neagra
  pot ataca mai abtir decat tin secret americanii
  o ROMANIE fara anti-aeriana la rachetele lor navale …russnace , straniu invingand NATO in Urkania ! 😐

  SHALOM ! IOHANNIS e pressat rau de … „nishte evrei” … doar TRUMP-MAGA mai scapa Romania ! ❤️❤️❤️👌

 33. … are faza recenta (straniu pre-deces-oare „27 mai”) in saptamana cu pricina
  a subit-brusc-neanutatului ATAC la COLDEA&alia ceva cu
  NE-DAREA pe GRATIS a …PATRIOT-ului „ne.functional”
  pe gratis la porunca bidenista
  URKANILOR ?

  Intreb pentru ca vad ca prophetic le ai … cica: „grupul celor 3” [multi vad putini inteleg, ca tu: le chiar ante-sti!]
  SHALOM !

 34. Daca BIDENISTII au ajuns sa linga unde.au varsat inseamna ca e de rau
  =
  cu toate pressiune nulandier-bidenista pe COLDEA … IOHANNIS nu va da pe gratis inaintea POLONIEI
  PATRIOT-ul —urkanilor oricum perdanti ! (desi fara vizita in Turcia a CIOLAC-ului … n-avea IOHANNIS spatele sa spuna NU nulandierilor ! Zice (si) SIE … nu (doar) eu ! ❤️)

  IQ=?
  😉

 35. Smihal poate sa ceara ” patriotii” din ” Ceata lui Pitigoi” care fac spume pe forumul Cotidianul.Noi ii cedam cu mare drag. In frunte cu @ ghita cu” vina de bou” , @ Leantza Popii , @ Veorica Namoloasa , @ ala cracanat , @ esop , @ parere, @ tibi 1,etc. Hai vajnici aparatori ” patrihoti” ai Ukruinei, ce mai asteptati ? Niste ” salve” impotriva ” orcilor” . Nimic , nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.