Premierul vietnamez vizitează România, întâlnire cu Ciolacu şi Iohannis

Premierul vietnamez Pham Minh Chinh se află într-o vizită oficială în România până luni, când se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi va participa la un forum economic bilateral, urmând să fie semnate mai multe documente puse în cadru de un memorandum de cooperare economică şi culturală.

„Luni, la un nivel de vizită oficială, cu protocolul aferent, vom fi gazdele vizitei unei delegaţii conduse de prim-ministrul vietnamez Pham Minh Chinh, delegaţie din care fac parte miniştrii investiţiilor, comerţului, educaţiei, ministrul ştiinţei şi tehnologiei şi guvernatorul Băncii Naţionale de la Phenian”, a precizat, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Luni dimineaţă este programată primirea oficială a prim-ministrului Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, la Palatul Victoria, moment transmis live pe conturile de Facebook şi YouTube ale Guvernului şi prin sistemul unic de distribuţie al Palatului Victoria.

Va urma o întrevedere a prim-ministrului Marcel Ciolacu cu omologul vietnamez, apoi între delegaţiile oficiale.

Ulterior vor fi semnate mai multe documente bilaterale şi cei doi oficiali vor susţine declaraţii comune de presă.

Cei doi premieri vor participa, de la ora 12,00, la Forumul Economic România-Vietnam de la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va oferi un dejun oficial, la Palatul Victoria, în onoarea prim-ministrului Republicii Socialiste Vietnam.

De la ora 15,00, premierul Pham Minh Chinh va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Cum, nemernicul de la Cotroceni este aici? Pentru poporul roman nu are timp, dar pentru altii are timp. Si sa vezi cum va pleca in turneu in zona Vietnam cu ravasitoarea de manutza cu avionul de lux pe cheltuiala romanilor.

  2. Minune mare. Băgăm, din nou, în seamă comuniștii. Vestea mă bucură, poate următorul pas îl vom face pentru refacerea legăturilor cu China. Ar fi un semn că ne schimbăm statutul de „ slugă bleagă” a UE și SUA. Măcar un pic de suveranitate și independență, fie și numai economică.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.