Presa rusă: Coca Cola vrea să revină în Rusia

Compania americană Coca-Cola a depus trei cereri la Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală (Rospatent) din Rusia pentru înregistrarea mărcilor, scrie Vedomosti care citează informații din baza de date a serviciului. Potrivit informațiilor publicate, vorbim despre mărcile Coca-Cola, Sprite și Fanta.

Mărcile aparțin claselor 32 și 33 din Clasificarea internațională a bunurilor și serviciilor, se arată în articol . Aceste categorii includ băuturi răcoritoare și alcoolice, apă spumantă și altele.

De asemenea, se pare că și compania americană Starbucks Corporation a depus cereri la Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală pentru înregistrarea a 14 mărci comerciale în Rusia. Potrivit bazei de date, cererile au fost trimise de la sfârșitul lunii mai până la 1 iunie 2024.

Peste 200 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia în 2022 în semn de protest față de invazia devastatoare a Rusiei în Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

17 Comentarii

 1. Fantastica stire!Si tot Coca Cola va organiza trataivele de pace?

 2. @ omul simplu

  Se vede că ești simplu (la bibilică).

  Proverb chinezesc:
  „Când înțeleptul arată luna, prostul se uită la deget.”

  Valabil pt. reacția ta la articolul de mai sus.

 3. Între două nu te plouă.Daca bagă și coca în cola o să aibe un succes nebun, bașca o să concureze vodka.În plus, se umple putinelul de gheroi, și cam are nevoie.

 4. Mai întâi vâră piciorul prin crăpătură ca apoi să intre cu totul..
  Pentru încântații mioritici:
  Yankee se vor împacă și cu chinezii și cu rușii iar vasalii se vor încurcă printre picioare ca editatul în copcă..

 5. Până una-alta, ca să-şi recupereze pierderile înregistrate din cauza retragerii de pe piața rusească, Coca Cola a dublat prețul la produsele lor în Europa. Aşa că nu au pierdut nimic. Iar europenii le plătesc oricât cer pe apa lor cu îndulcitor, în loc să-i boicoteze. Asta fiindcă suntem proşti.

 6. Ha, ha! Dupe 35 di ani di “capitalism” votacii lu’ C&C chiar crediau că pliacă ursu’ di la butoiu’ cu nghiere!?…

 7. semn ca unii vor sa se inteleaga ca termenul pace este exclus din vocabularul noii epoci…

 8. @Colon.Nelu:chiar sunteti usor de dus de nas si numai dintr-un articol
  Imi e rusine ca trebuie sa-ti si raspund,vai de postarile postacilor vostri

 9. Mna e greu acum sa mai faci business dupa ce ai plecat… Rusia e compromisa iar rubla e 3x devalorizata. Rusii fac cozi sa cumpere valuta. Nu știu unde duce Putin, Rusia.

 10. Nu mai stiu, am citit sau am prins o stire… gen. Cum rubla e in cadere si rusii cumpara sa salveze pusculita.

 11. Daca oamenii ar fi informati corect ,si-ar da seama ca aceste bauturi americane distrug sanatatea oamenilor.Coca-Cola este otrava pt. organismul nostru !

 12. @Tiu
  Bah, rubla e praf. Drept consecinta Rusia a devenit a patra putere economica mondiala. Naspa. Noroc ca Romania e prima putere economica din Romania.
  PS La Moscova nu se mai tranzactioneaza hartie igienica verde. Nu mai e cazul. Se intoarce toata la Merica.

 13. Din cate stiu, si Oltchim a depus cerere de revenire sub rusi! Poate si fabrica de conserve Caracaleana SA… FRF se mai gandeste…

 14. FAKE NEWS !!!!!!!! Informațiile sunt vagi și comunicate sub afirmația ca ,,se pare “. Acum dacă reamintim ca necesarul de uraniu îmbogățit al SUA este asigurat 90% din Rusia , poate ca ne pune pe gânduri . Dar ceva cert ca informație nu există . De ce supervizori ,,democratici “ ai ziarului au dat undă verde de publicarea acestui articol al autorului cu nume din inițiale , codificat în CD M

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.