Prim-ministrul Malaeziei. Atacul Iranului asupra Israelului, „legitim”

Prim-ministrul malaezian Anwar Ibrahim a declarat luni că atacul fără precedent cu rachete şi drone lansat sâmbătă de Iran împotriva Israelului a fost „legitim”, informează AFP.

Un mare număr de ţări au îndemnat la reţinere după ce Iranul a lansat sâmbătă seara peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului, care, potrivit armatei israeliene, au fost aproape toate interceptate.

Liderul Malaeziei, ţară majoritar musulmană, a îndemnat Israelul „să nu declanşeze noi represalii care ar agrava tensiunile în Orientul Mijlociu”.

„Lansarea de drone de către Iran constituie un act legitim după atacul barbar al regimului sionist israelian împotriva ambasadei iraniene de la Damasc”, a declarat Anwar într-un comunicat, cu referire la bombardamentul sângeros de la 1 aprilie împotriva consulatului Teheranului din capitala siriană, imputat Israelului.

Declaraţia a fost dată publicităţii după ce Anwar a prezidat o reuniune a Consiliului naţional de securitate al Malaeziei, pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Anwar a apărat legăturile Malaeziei cu mişcarea palestiniană Hamas, susţinută de Iran, care a lansat un atac sângeros împotriva Israelului pe 7 octombrie, declanşând războiul din Gaza.

Prim-ministrul malaezian a subliniat în timpul unei vizite în Germania, în martie, că legăturile ţării sale sunt cu ramura politică a Hamas şi nu cu cea militară. „Nu-mi cer scuze”, a declarat el la acea dată.

Bombardamentul de la Damasc a distrus anexa consulară cu cinci etaje a ambasadei iraniene şi a ucis şapte combatanţi ai Gardienilor Revoluţiei, printre care doi generali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

9 Comentarii

 1. Blimchen pe căi diplomatice transmite semnale Iranului că cică -ei bine, v-ați răzbunat și aici opriți-va..
  Daca conflictul continuă cresc preturile la petrol ceea ce nu cam e bine înainte de alegeri..
  Bibi însă abea a prins curajul..

 2. Ptr Mohamed, Ali, Ibrahim, Nastratin, Kadir, etc nici nu poate fi altfel decat legitim. Comanda de la Allahu!……[Rumburak]

 3. Toti ratatii aproba un stat terorist.Ce mare branza a dat Malaezia lumii? Stiti voi o masina, un TV ,un medic, un premiant Nobel?

 4. Poporu’ ales are voie să facă orice măgărie, cu voie de sus, că de aia l-a ales cel care l-a ales.

 5. „imputat Israelului.”

  -„la asa input asa output” -a.severin.

 6. ,,BOMBARDAREA YUGOSLAVIEI ESTE LEGITIMA SI NECESARA !,,
  emil constantinescu -pr.romania-

 7. Are oo, desi pot fi stranse in menghina de catre nemernicani si e in nu stiu ce alianta militară cu acestia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.