(VIDEO)Privilegiată. Pausini, prima cântăreaţă non-latino, ”Personalitatea Anului”

Laura Pausini, supranumită regina muzicii pop italiene, a devenit prima cântăreaţă non-latino, prima artistă din Italia şi a treia femeie recompensată cu premiul Personalitatea Anului acordat de Latin Recording Academy cu sediul în Miami, Statele Unite, transmite vineri agenţia ANSA.

Pausini, în vârstă de 49 de ani, născută în regiunea Emilia-Romagna, este poate cea mai cunoscută cântăreaţă italiană din lume şi a fost recompensată cu premii inclusiv pentru melodii interpretate în limba spaniolă.

De-a lungul carierei, Laura Pausini a câştigat numeroase premii muzicale, în Italia şi la nivel internaţional.

În 2006, ea a câştigat un Grammy, premiul acordat celui mai bun album pop latino, pentru discul „Escucha”.

În 2021, ea a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală, „Io si (Seen)” din filmul „The Life Ahead„. Single-ul a obţinut, de asemenea, premiul Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală, devenind primul cântec în limba italiană care câştigă acest premiu.

Nu vă puteţi imagina ce onoare este pentru mine să fiu a treia femeie numită Personalitatea Anului, după marile Gloria Estefan şi Shakira”, a declarat Laura Pausini la ceremonia organizată la Miami.

„În aceşti 30 de ani am avut o viaţă foarte privilegiată, şi nu doar pentru că am avut plăcerea de a cânta în spaniolă ci, mai presus de toate, pentru că m-am simţit cu adevărat adoptată de voi, latinii, ca o fiică, o soră, o membră a familiei„, a adăugat cântăreaţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

 1. „…după marile Gloria Estefan şi Shakira”?
  Gloria Estefan, într-adevăr o mare cîntăreață latino!
  Shakira? Nici poveste! …o mare scandalagioaică libano!
  Pausini e expresia ultimă a festivalului italian de la San Remo = o școală de muzică rafinată.

 2. super voce, super melodii. era favorita generatiei noastre, prin anii 94, parca. strani amori.

 3. Cat de idiot e autorul sa zica ca o Italia va nu e latina. Pune mana pe istorie si afla de unde vine latina! Toti idiotii ajung sa o tina diplome si sa punlice prostii care arata cat sant de incompetenti

 4. @ „Monica”, 18 nov. 2023 la 0:41
  Draghe, e vorba de muzica „latino”, nu de popoare cu origini latine!
  Nici măcar spaniolii nu sunt „latino”! „Latinos” sunt vorbitorii de dialect spaniol din Americile Centrală și de Sud, și din sud-estul S.U.A. (jumătatea de Mexic anexată de amerloci la 1848
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mexican%E2%80%93American_War#/media/File:Mexican_Cession_in_Mexican_View.PNG
  „The Mexican–American War, was an invasion of Mexico by the United States Army from 1846 to 1848. It followed the 1845 American annexation of Texas, which Mexico still considered its territory. Mexico refused to recognize the Treaties of Velasco, because they were signed by President Antonio López de Santa Anna while he was captured by the Texian Army during the 1836 Texas Revolution. The Republic of Texas was de facto an independent country, but most of its Anglo-American citizens who had moved from the United States to Texas after 1822 wanted to be annexed by the United States”), iar „latino” e cultura lor specifică, mai ales muzica și dansurile.
  Mai cetește! …sau – mai bine! – ASCULTĂ.
  https://www.youtube.com/watch?v=WWAWQmhqWGo
  https://www.youtube.com/watch?v=73eL52Q8W0M
  https://www.youtube.com/watch?v=8SmNR53q0Ew

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.