Primarul UDMR din Satu Mare, acompaniat și telecomandat din pustă (IV)

În episoadele trecute, v-am prezentat modul în care primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi (UDMR), a favorizat o firmă acoperită a serviciului de spionaj ungar, precum și firma unui milionar maghiar aflat în anturajul premierului Viktor Orban, în achiziționarea hotelului emblemă al Sătmarului, Dacia (fost și viitor Panonnia), prin neexercitarea dreptului de preemțiune.
Totodată, am prezentat modul în care acest primar venal și penal a neglijat sau a defavorizat Ștrandul termal din Satu Mare, care se află în proprietatea municipiului, pentru a favoriza ștrandul privat AQUASTAR, construit și inaugurat de un deceniu și aflat sub auspiciile Bisericii  Romano-Catolice și în administrarea  firmei Solarex, care are patronat maghiar. În acest episod prezint modul în care edilul Cash&Carry a favorizat o firmă locală de construcții și asfaltări, cu patronat maghiar, care a prosperat rapid și a dobândit monopol municipal, după care a fost preluată de o firmă de apartament din Budapesta, în conturile căreia se vor scurge banii negriu sătmărenilor…
Lovitură superTarr Beton: tot profitul merge în pustă 
După ce a devenit primar, Gabor Kereskenyi a favorizat, în mod vădit, firme cu patroni localnici de etnie maghiară si firme din Ungaria în domeniul lucrărilor și serviciilor publice. Aproape toate lucrările de asfaltări și de modernizare sau construire de clădiri au fost atribuite grupului de firme TARR  din Livada (TARR BETON MINERALE, TARR CONST, ș.a. ), al cărei patron este sau, mai bine-zis, a fost omul de afaceri Attila Csongor Tarr, un apropiat și un sponsor al conducerii locale a UDMR  și al Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare. Printre altele, Csongor-ur administrează un hotel și un restaurant, cu denumirea DOM, care a fost construit de Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare, ale cărei oi rătăcite sunt păstorite cu aplomb antreprenorial de eminența sa Eugen (Jeno) Schonberger din Turulung. Episcopia Romano-Catolică mai deține în Satu Mare, sub auspiciile Fundației Caritas și în administrarea firmei SOLAREX, un hotel ultracentral (Astoria) și stațiunea termală AQUA-STAR, construită și inaugurată cu un deceniu în urmă. Favorizarea substanțială a grupului de firme TARR de către Primăria Satu Mare       a generat încetarea activității și intrarea în faliment a firmelor de asfaltări și de construcții  cu patroni români (Samcif, Alfarom, Construcții Drumuri). Cireașa de pe tort oferită de municipalitatea sătmăreană grupului TARR este lucrarea de reabilitare și de modernizare a Pieții Libertății din centrul orașului, care va deveni zonă pietonală, lucrare care a fost atribuită la o valoare de 19.045.444 lei (aproape 4 milioane de euro). Primarul și consilierii UDMR nu au avut niciun scrupul să elimine firmele românești într-un oraș în care românii au o pondere de peste 60 %.
Primăria, Tarr și Episcopia fac casă bună, dar și bani și propagandă pentru Ungaria

.

Ultima bombă este că, într-o discreție aproape totală, grupul TARR a fost achiziționat de Fondul de investiții HODLER CAPITAL din Ungaria, care a  pus stăpânire pe multe afaceri și pe suprafețe mari de teren în România. HODLER CAPITAL este un fond de investiții cu creștere rapidă în industria agricolă și alimentară, cu poziții de acționari în peste 25 de companii din Europa. Fondul este condus de către  Kerezsi Miklos, un oligarh apropiat de partidul guvernamental Fidesz și de premierul ungar Viktor Orban. HODLER CAPITAL apare ca proprietar a peste 120.000 hectare de teren agricol în țara noastră. In portofoliul grupului se află, printre altele, UBM Feed Romania ,cu sediul in Sânpaul județul Mureș ,cu o cifră de afaceri de 291.395.179 lei și un profit de 7.958.798 lei pe anul 2022, și Crush Distribution, cu sediul in Satu Mare, strada Avram Iancu nr 56 și punct de lucru în satul Petin  din județul Satu Mare , care se ocupă de distribuția de băuturi alcoolice și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 45.716.174 lei și un profit de 1.538.461 lei. Printr-o companie de apartament din Budapesta, fondul budapestan a pus stăpânire pe cea mai importantă firmă de construcții din județul Satu Mare, Tarr Const SRL, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 135.234.071 lei ( peste 27 milioane de euro) și un profit de 5.876.492 lei (1.187.170 euro).
Cea mai tare firmă sătmăreană de construcții, cumpărată de o firmă de apartament din Budapesta
Majoritatea sătmărenilor cred că Csongor Tarr este și acum patronul/proprietarul SC TARR CONST, dar afaceristul din Livada mai deține doar 1% din firmă deoarece în 2022 a vândut 99% din aceasta companiei Karfotte Capital Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag din Ungaria. Conform surselor noastre de la poalele dealului Gellert, suma de tranzacționare a părților sociale ar fi fost de 10 milioane de euro. Csongor-ur a mai primit funcția de director al TARR CONST pe județul Satu Mare. Reprezentantul legal al firmei cumpărătoare din Ungaria este Kiss Alpar, CFO partener la Hodler Capital Hodler Asset Management. Absolvent al Universitații Babeș-Bolyai din Cluj Napoca,  Alpar este membru al consiliului de coordonare al GTK, Actualmente, la Tarr Const SRL apare administrator Pakai Zoltan Bela, personaj care figurează administrator și la  Tarr Beton Minerale SRL.
Compania cumpărătoare din țara vecină are sediul în Budapesta strada Podmaniczky  nr. 35 et.3 ap. 20. Are o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro pe an, cu ultimul profit de 1.187.17 de euro, și deține active de 7.354.153 euro. Astfel, pe lângă Hotelul Dacia, clădirea emblemă a orașului, prin fondul de investiții Hodler Capital statul maghiar a pus stăpânire și pe firma de construcții emblemă a județului Satu Mare. O firmă abonată la contractele cu statul român, cunoscută și ca firmă de casă a primarului Gabor Cash&Carry . Potrivit unor surse din cadrul primăriei, edilul șef ar obține un beneficiu de 10 % din profit. Edificator și important de reținut că, prin cele trei firme deținute în România, Fondul Hodler realizeaza o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane euro pe an și un profit extrem de atrăgător.
Keskenyi vrea să dea și salubritatea Sătmarului unei firme budapestane
La fel, primarul Kereskenyi a urmărit să  înlăture firma sătmăreană FLORISAL, cu acționari români și maghiari,                                                                                               care deține salubritatea municipiului Satu Mare de peste două decenii. În acest scop, cu trei ani în urmă, a fost organizată o licitație cu dedicație, în urma căreia serviciul local de salubritate a fost atribuit firmei AVE Bihor, care era asociată cu o firmă din Miercurea Ciuc județul Harghita, ambele cu patronat integral maghiar. FLORISAL a contestat rezultatul licitației în justiție și a avut câștig de cauză, rămânând deocamdată operator de salubritate în Satu Mare. Probabil până când primarul si hoarda sa vor găsi  o găselniță pentru încetarea contractului cu Florisal, care n-a fost o firmă prea curată și a beneficiat ani buni de favoritisme din partea primarilor și a consilierilor UDMR. Acum aceștia au primit alte  ordine de favorizare de la Budapesta.
AVE Bihor a fost cumpărată recent de firma KEVIEP din Budapesta, care este cel mai mare operator de salubritate din Ungaria. KEVIEP administrează de mai mulți ani depozitul ecologic ECO Bihor. Printre asociații AVE Bihor se regăsesc și următorii cetățeni maghiari: Miklosy Ferenc Laszlo, Miklossy Mate și Pasztai Zoltan Attila. Ultimul este și administratorul  ECO Bihor. Keviep a pus deja mâna pe salubritatea din județele Bihor și Harghita și stă în continuare la pândă la Satu Mare.

Primarul UDMR din Satu Mare, acompaniat/telecomandat din pustă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Valer Marian 276 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. Cica la Cluj pute. Dar la cei din pusta cu nume predestinat: buda Pesta?

 2. Mă intreb câte episoade scrii tâmpenii spre a educa cornuți, ca și cel de mai sus, 10:13..la romanisme adevărate..

 3. Marele scurs Pana realizeaza toti cornutii ca puti a bozgor sovin si primitiv.

 4. La Satu Mare, Târgu Mureș și în alte localități din Transilvania, politicienii trebuie să lase deoparte ambițiile prostești și să propună un singur candidat Român. Adică, să dea un VOT ETNIC ROMÂNESC.

 5. ce de plictiseala mai la sud fara boci, miros de rahat, clug, untolduri, bude, peste, puste, unii minoritari sovini

 6. Foaie verdrde de malin
  Ca rimeaza cu cretin
  Sper ca sti unde te bag
  (Dialect maghiaroszag)

 7. care-i singurul lucru pe care stie sa-l faca capusa? sa suga.

  dupa ce se chinuie astia de la budapesta sa imprastie teoria spatiului gol, daca-i pui sa sapi dai pe teritoriiuul lor numai de vestigii apartinind culturii stravechi ale locuitorilor arealului carpatic… adica mininm 5000 de ani in urma… ce faceau ungurii acum 5000 de ani? probabil vinau rate la polul nord… din imaginar… nici macar Bbalatonul nu este unguresc… e Balatau… vreti voi cu tot dinadinsul sa va umpleti de penibil…

  opriti-va ca va faceti de ris. nu aveti treaba cu timpul, Cronos… ra, ma, ra-ma-na … v-am mai spus, noi stapinim timpul. voi va dati huta-huta de ceasul morti, de frica dispartiei. de ce va este frica de aia nu veti scapa…

 8. Dacă Parlamentul, SRI și Președinția nu sunt în stare să dea o lege că în funcții publice în România să nu poată accede cei cu dublă cetățenie, maghiarii din UDMR se consideră militari și funcționari ai Ungariei nu ai României! Ungaria ocupă Ardealul zi de zi și în formă continuată fără nici o opreliște. Este de necrezut cum Armata, Ministerul Apărării NAȚIONALE garant al sacrificiilor celor ce au eliberat Ardealul de nord este inexistent pentru țara noastră în această sfidare și umilire, rezumându-se la slugărit conflictul USA cu Federația Rusă.,

 9. Dacă românii sunt majoritari, de ce a ieșit un primar ungur? Dacă celelalte partide ar fi avut un singur candidat, poate câștiga un român. În plus important e ca asfaltarea să se facă bine, hotelurile să fie întreținute, prețurile să fie corecte samd. De regulă fiecare partid, român sau unguresc, îi favorizează pe ai lui.

 10. Vai și amar de cei cotropiți de către macacii dî India aduși în urma cailor de Batu Kan și abandonați în Cumania, (muntenia).

 11. @asd: Esti sigur nemernicul de qwe, abia el gabor adus in urma cailor. Voi, shogorii, va tot schimbati pseudonimele, ceea ce u va face nici mai multi si nici mai destepti. Ramineti aceiasi mincinosi ordinari, rosi de complexul uzurpatorului, al vagabondului prin lume si istorie.

 12. Da,da ! Noi vorbim ,facem bancuri, articole faine in presa etc. iar ungurul (serviciul secret ) tace si lucreaza. Peste 10-15 ani cineva important din Austria, Germania sau SUA va spune „Paiii…cam ce-i al vostru pe aici prin Transilvania ca nu prea se vede… noi vedem ca toate-s unguresti „!

 13. De când v-a adus Batu Kan din India, (în urma cailor), ați făcut ceva în Ardeal, în afară de jaf? Dacă nici la voi în jungla munteană și moldoveană nu se văd decât pietre lăsate de Romani?

 14. Da, da…CITITI NEAPARAT „Apel pentru recunoașterea genocidului antiromânesc înfăptuit de Ungaria în Transilvania de Nord” de la rubrica „Scrisori” ca sa vedeti cu cine avem intr adevar de a face ! Felicitari Cotidianul pentru ca ati publicat o si rugam sa o lasati acolo minim un an !

 15. Masacrele sangeroase impotriva secuilor executate de „Voluntarii pentru Ardeal Iuliu Maniu” (garzile lui Maniu) in toamna anului 1944: – 26 SEPTEMBRIE 1944, AITA SEACA (judetul Covasna): 13 victime; – 8 OCTOMBRIE 1944, SANDOMINIC (judetul Harghita): 11 victime; – 15 OCTOMBRIE 1944, GHEORGHENI (judetul Harghita): 3 victime; – 21 OCTOMBRIE 1944, ZIMBOR (judetul Salaj) si AGHIRES (judetul Cluj): 3, respectiv 13 victime; 30 OCTOMBRIE 1944, HUEDIN (judetul Cluj): 11 victime. „Activitatea” acestor criminali „voluntari” este „impodobita” si cu alte „actiuni eroice”: crime, jafuri, violuri si deportarea a 4000 de maghiari si secui numai din comitatul Mures-Turda in lagerele din Feldioara si Targu Jiu, unde majoritatea au murit. La 12 noiembrie 1944 armata sovietica (cu totul ca nici aceasta nu era renumita pentru „blandetea” lui fata de populatia civila) a ordonat retragerea administratiei romane din Transilvania de Nord chiar din cauza acestor „activitati glorioase” ale voluntarilor romani. In perioada noiembrie 1944 – martie 1945 Transilvania de Nord impreuna cu Tinutul Secuiesc era sub administratie sovietica cu scopul de a apara populatia civila maghiara si secuiasca de atrocitatile aventurierilor romani. Guvernul Roman la presiunea puterilor aliate era nevoit sa desfiinteze organizatia paramilitara si fascista „Voluntarii din Ardeal Iuliu Maniu”. Tot la presiunea puterilor aliate la 7 aprilie 1945 la Brasov a inceput procesul impotriva membrilor „Voluntarii din Ardeal Iuliu Maniu”, in frunte cu Gavril Olteanu, dar au scapat toti cu cateva luni de inchisoare. Ba in cazul Aita Seaca judecatorul a condamnat 4 secui nevinovati la ani grei de inchisoare (cu totul ca in acest sat secuii au fost maceleriti de criminalii lui Olteanu)!!! SE POATE OBISNUI INCET-INCET SI CU ADEVARUL!!

 16. …secuii „pașnici” organizați militar după „modelul”diviziei secuiești a lui Bela Kun au acționat din ’40(cedarea Ardealului de Nord)după binecunoscuta „rețetă”:distrugerea a tot ce însemna „românesc”:comunități,biserici,școli,alungarea românilor care refuzau maghiarizarea;în ’44,au ucis soldați români răniți sau bolnavi-cca 200-îngropați pe câmp sau în gropi comune;uciși sălbatic,cu topoarele,cu cadavrele profanate,tăindu-li-se degetele pentru a li se lua verighetele;formațiuni precum cea a lui Gavrilă Ogoranu s-au înființat peste tot pe unde au avut loc masacre după cedarea Ardealului,purtând-în special-nume precum „Ip”,”Treznea”etc;secuilor din zona Aita li s-a cerut întâi să predea armele;refuzând,au fost făcute percheziții și s-au confiscat 2500 de arme,multe rămânând însă ascunse;sigur că rușii i-au apărat pe secui,în amintirea bolșevicilor din Divizia secuiască aliata armatei roșii a lui Bela Kun,dar și a maghiarilor și secuilor care au fost bravi susținători ai bolșevicilor sovietici din Rusia până în Spania;să nu uităm că Ungaria a fost-aproape concomitent-și bolșevică,și fascistă;Gavrilă Ogoranu a fost condamnat și a murit în închisoare

 17. Cam în același timp(sfârșitul lui septembrie,1944),la Turda(Hărcana),glorioasa armată maghiară(deci,nu civili)ucidea 18 persoane,dintre care 14 erau copii cu vârste între 7 luni și 14 ani,trei femei și un bătrân de 75 de ani-grupul se refugiase sub un pod din calea vitejilor honvezi(care trecuseră în zona ce nu fusese cedată Ungariei);eroicii soldați maghiari și- au arătat eroismul ucigând copii,femei și un bătrân(pentru copilul de 7 luni nu au mai „stricat”un glonte,l-au înjunghiat;victimele-moarte sau muribunde-au fost aruncate într-o groapă de obuz,s-au aruncat peste ele uscături și li s-a dat foc…două dintre victime au mai trăit câteva ore după ce au fost găsite…a mai existat un martor:un copil de 14 ani,care fusese trimis de mama lui să caute niște lapte la casele din marginea Turzii-acesta,la întoarcere,a văzut întregul masacru,ascunzându-se din calea vitejilor soldați ai armatei maghiare…

 18. Cui îi place minciuna te va lăuda. Totuși; din cele afirmate de tine lipsește logica, te contrazici și strici bunătatea lor de minciuni patriotice.

 19. un ins din padurea sighiilor/Băneasa, un antiromân sadea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.