Topul mondial al profiturilor

Primele 10 firme din lume, câștiguri cât jumătate din PIB-ul României

Primele 10 cele mai profitabile companii ale lumii au realizat în prima jumătate a anului 2017 câștiguri totale de 147 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul României realizat în anul 2017, care a fost echivalentul a 213,2 miliarde de dolari.

Primele trei clasate în topul mondial al profiturilor sunt compania petrolieră Saudi Aramco, din Arabia Saudită, care a înregistrat în primele șase luni ale anului 2017 profituri de 33,8 miliarde de dolari, urmată de Apple, care a înregistrat câștiguri nete de 28,9 miliarde de dolari, și Samsung – cu 14 miliarde de dolari raportate, relatează Bloomberg.

Ultimele trei cele mai profitaile companii din clasamentul celor 10 sunt Alibaba, cu 2,4 miliarde de dolari, Volkswagen cu 6,8 miliarde de dolari și Shell cu 7,4 miliarde de dolari.

Potrivit analizei Bloomberg, compania petrolieră Aramco este o piatră de temelie pentru economia globală, producând și vânzând în fiecare zi 10 milioane de barili de petrol, iar performanța financiară a firmei a reprezentat unul dintre cel mai mare secret în lumea businessului global din ultimii 40 de ani.

O primă vizualizare a finanțelor gigantului petrolier de stat arată că Aramco a câștigat 33,8 miliarde dolari, profituri nete în primele șase luni ale anului 2017, depășind giganți precum Apple Inc., JPMorgan Chase & Co. sau Exxon Mobil Corp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

1 Comentariu

  1. stai,dom`le! cum,adica:pai era vorba ca firmele de stat merg pe pierdere?!?! sauditii astia nu au auzit de regula asta? ei fac profit,auzi?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.