Primele critici în coaliţie

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că este nemulţumit de faptul că liberalii l-au desemnat ca ministru al Educaţiei pe Sorin Câmpeanu. Într-o postare pe Facebok, Cioloş spune, însă, că Alianţa nu s-a putut opune acestei nominalizări pentru că fiecare dintre partenerii de coaliţie a decis în mod independent pe cine aduce în Guvern.

„Mi s-au cerut explicații și cred că în noua configurație în care USR PLUS are responsabilitatea guvernării e nevoie să vorbim deschis și cu transparență și despre probleme sau lucruri pe care vrem să le facem sau să le asumăm împreună cu partenerii de coaliție, dar și despre lucruri cu care nu suntem confortabili. Asta am promis, asta fac.

La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS.

În același timp, știu că aveți dreptate să fiți nemulțumiți și să ne menționați. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte și ne vom asigura că programul de guvernare va fi aplicat. Și nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educație, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor.

Vom rămâne receptivi în continuare la toți cei cu idei și cu experiențe bune în domeniul educației și vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea în guvern și în parlament pentru a le valorifica în deciziile la care vom fi parte”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Florin Cîțu a fost întrebat, după ce a primit votul de încredere al Parlamentului cum se face că au venit deja critici chiar din partea partenerilor din coaliție.

Florin Cîțu a spus că nu știe despre criticile lui Dacian Cioloș, dar că, în principiu, există o înțelegere, care, se pare că deja a fost încălcată.

„Eu știu că în coaliție avem un o înțelegere de a nu comenta asupra candidaților altor formațiuni politice. Nu am văzut declarațiile”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat ce se întâmplă acum, după ce copreședintele USR PLUS a încălcat înțelegerea, Florin Cîțu a spus că nu va discuta despre acest subiect până nu va vedea despre ce a fost vorba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. PNL nu l-a propus la Educatie de pomana,doar sa-i faca in ciuda lui Csolos
    Campeanu este presedintele consiliului rectorilor din 2013,este mason,este acoperit si e plin de doxa in Imbunatatiri Funciare,o facultate de doi bani ca si aia a Horticultorului National!Ma mir ce tupeu are minimacronistul..
    Poate ii citeste Campeanu teza de doctorat a lui Csolos,se supara si o anuleaza:))ca e mare si tare prin Comisia de doctorate..

  2. USR UNIUNEA SOROSH ROMANIA …Campeanu nu le permite educatia sexuala de la 5 ani in gradinitze.

  3. La „palmaresul” scolar si profesional al lui Julien, are tot dreptul sa critice pe cei cu (un pic mai multa) carte ! Militzia a priori !

  4. Chiparosul a ajuns prim-ministru. Cum bine spunea chiar el, tupeu pana la nesimtire. Chiar in cazul sau. Dupa ce in calitate de director de banca a „jucat” pentru devalorizarea monedei nationale si dupa ce a ingropat Romania in datoria externa cu 20 miliarde euro intr-un singur an, acum i se acorda onoarea sa conduca Guvernul Romaniei. E clar ca suntem prosti rau de tot ca acceptam asa ceva. In curand o sa ne ceara sa venim cu franghia de acasa. Pentru propria spanzurare. Halal politicieni.

  5. Nu este nimic de dovedit, nimic de justificat, totul se vede…(Cioran)

  6. doar a tradat cu ALDE PSD-ul deci trebuie recompensat pt sprijin, apoi poate este singurul cu adevarat titrat, restul poate au diploma la vreun privat/srl intern sau din lumea larga, daca la Harvad nu se stie ce zid a cazut in Europe si se raspunde cu Zidul chinezesc asta inseamna ca nu stie nici unde sau ce este Europa sau unde este China, e mai buna scoala din Romania deja in clasa a VI stiam mai mult decat astia cu diploma inalta.

  7. A fost odata educatie si invatamant in Romania! S-au pierdut de 31 ani! Gasitorului ofer recompensa un loc pe creierul plavanului la caldura, lux si bunasare!

  8. Tupeu maxim. Daca ar fi candidat singur in alegeri, PLUS nu ar fi intrat in parlament. Minoritarii din alegeri conduc Romania : PNL 25%, USR-PLUS, 15%, UDMR 6 %. Nu ar fi o problema, dar cand vezi pepiniera lor de cadre……Bine ar fi sa ne contrazica si sa aiba o guvernare reusita.

  9. Virbeste bouleanul sasait. Pe el nu se vede niciodata. A fost un penibil ministru al agriculturii in guvernul Tariceanu si un si mai penibil comisar european si un tradator de neam in calitate de prim ministru in „guvernul meu”, pe care il adusese Johel de la masa de acasa

  10. Interesant e faptul, conform declarațiilor lui Csiolos, că am avea trei guverne într-unul. Adică, fiecare cu ai lui.
    Sau ca în fabula cu racul, broasca și știuca, vom avea parte de o „unire” a eforturilor în trei direcții diferite, cu
    rezultate benefice pentru alții…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.