Primești o zi liberă dacă te autorecenzezi

Salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2021, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator, conform legii.

Ordonanța de Urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.

Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform documentului oficial, citat de Ziarul Financiar.

Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor.

Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.

În perioada august-septembrie 2021 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line.

Această zi se adaugă celorlalte 15 zile libere legale din 2021, dintre care doar șapte vor fi în cursul săptămânii. Celelalte opt vor pica în zile de sâmbătă și duminică.

– 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) – vineri şi sâmbătă;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – duminică;
– 30 aprilie (Vinerea Mare);
– 1 mai (Ziua Muncii) – sâmbătă;
– 2 – 3 mai (prima şi a doua zi de Paşti) – duminică şi luni;
– 1 iunie (Ziua Copilului) – marţi;
– 20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
– 15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
– 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
– 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
– 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Guie muvern PNL, asta este discriminare ! Ce faceti cu nesalariatii (someri, pensionari, invalizi, etc)care se vor autorecenza ? Eu sint pensionar, m-ar distra sa-mi fac autorecensamintul, dar numai de-al dracului nu va voi scuti pe voi de munca, jegurilor !

  2. inteleg ca romanii „recenzati on-line” conteaza pentru marea digitalizare? DISCRIMINARE ! Apoi sincer nu inteleg abureala asta cu recensamantul din moment ce militia si multe alte OOONEEEGEEE-URI ne au in bazele de date ale securimii tradatoare anti-romanesti… ROMANIA TREZESTE-TE ! ABSOLUT TOT CE SE INTAMPLA ESTE DIN SECTIUNEA SOLVE&COAGULA TATUAJE PE BRATELE SATANEI SOROS! NU VA LASATI NUMARATI SI DESPARTITI ! ASTA AU FACUT TOATE IDEOLOGIILE, TOATE FASCISTE. ATAT BOLSEVISMUL CAT SI NAZISMUL CAT SI TERORISMUL IN TOATE FORMELE SALE, AU LA BAZA UN SINGUR NOD GODIAN: FASCISMUL ! TOATE RELE AU ACEEASI RADACINA ! NUMAI DEZBINAND O NATIE II POTI CUCERI TERITORIUL!

  3. BRRRR…Am papat niste litere de nervi si am scapat niste limite ici-colea prin partile esentiale…imi cer scuze pentru bazdaci !

  4. -30 aprilie (Vinerea Mare);
    -1 mai (Ziua Muncii) – sâmbătă;
    Mai departe parcă:
    -2 Mai Învierea Domnului (Sfintele Paşti) – duminică
    -3 Mai Prima zi a Sfintelor Paști -luni
    -4 Mai A doua zi a Sfintelor Paști -marți

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.