Primii români salvați din Gaza au ajuns în țară (VIDEO)

Primul grup de cetățeni repatriați din Gaza a ajuns la București cu un avion al companiei Tarom, care i-a preluat de pe aeroportul din Cairo.

Alături de cei 129 de refugiați, la bord s-au aflat premierul Marcel Ciolacu și ministrul de externe Luminița Odobescu.

„Atât eu cât și doamna ministru am făcut un gest de normalitate și am arătat că statul român nu lasă niciun român în urmă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Persoanele din avion vor fi evaluate de o echipă formată dintr-un medic generalist, un psiholog şi un psihiatru.

Printre cei evacuaţi se numără o femeie însărcinată, care este considerată prioritate zero, şi o persoană bolnavă de cancer.

Un alt grup de refugiați cu cetățenie română urmează să ajungă în țară cu o aeronavă Hercules a Forțelor aeriene române. Cu același zbor vor ajunge la București și cetățeni au Republicii Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. Presupun ca Ciolacu va da o OUG ,sa-i tina pe bani(trandaveala) …ca si pe ucraineni . Pentru romani se proclama saracia, lipsa banilor ,promisiuni pentru la anu’… bla bla . Tradatori !!!

 2. Mama ce ne-a adus ciolacu. Românce islamizate și o droaie de copii. Poate crede că așa îl vom vota președinte.

 3. Mie-mi plac „maramele” si portul popular ! Asa „rumînce” de-ale noastre, cum ar spune Tiriac, „originale”, mai rar ! Iar faptul ca Ciolacul si Odobeasca au bagat si ei capu’ in poza e mai tare chiar si decit Basila care se smiorcaia pe aeroport, la intoarcerea acasa a „ostaticilor” din Irak (sanchi) !

 4. Ăștia NU-S ROMÂNI ! Chemați-o pă ur$$ula să-i vază, că va fi încântată că poolitica ei dă islamizare a statelor iUniunii Ioropenise face mari pași-‘nainte……[Rumburak]

 5. Astia sunt arabi pur sange adusi de fel de fel de tarfe de la romanika. O sa-i duca pe romani de la biblie la coran. Acum 100 de ani boierii si domnitorii au umplut tara de tigani, astia acum de musulmani. Pentru astia facea Ponta geamie in Bucale.Romania va ajunge un nou Kosovo, plin de geamii si araboaice imbrobodite. Ce lighioane ticaloase au ajuns sa ne conduca.

 6. Cand au plecat din Gaza erau toate imbracate in negru si cu capul legat cu baticuri negre… Grea dilema. Cum s-or fi acomodat fetele, cum au imbratisat alta cultura, au facut doi, trei copii si acum se intorc la greu, acasa? Cum isi cresc copiii? Cum isi vad viitorul lor si al copiilor?

 7. Eu știu ,ca publicitatea politica cu copii este interzisa ,însă ciolacu nu are nici o treaba în a se cățăra pe necazul unor amărâți și face fotografii ca la dineu ursaru

 8. viitoare, premierul va purta salvari și turban iar ministra, feregea.
  Sa nu ii discriminam.

 9. Romani? Femei cu burka. Ele sunt cele plecate sa se marite cu palestinieni, ca romani nu au mai gasit. Cand au plecat au informat statul roman despre asta? Nu stiau unde se duc? Cand dau de greu sunt romani?

 10. Acum avem tripla ascendentă , suntem daco-romani și arabioi ?

 11. Asta fac alogenii paraziti….de ce ne miram?
  Aduc peste noi straini de neam pentru stergerea identitatii…contrar Constitutiei care zice ca pe teritoriul poporului nostru aparat cu jerfa de sange de stramosii nostri la Posada,Rovine,Vaslui,Calugareni,Plevna, Vidin, Marasesti…nu pot fi stramutate populatii straine….si asa cum ne rugam la Bunul Dumnezeu „si ne pazeste pe noi de venirea asupra noastra a altor neamuri”!
  Adica invazie organizata planificata de iudeomasonii satanisti globalisti pentru stegerea identitatii…planul kalergi…
  Trezeste-te!Ridica-te!

 12. in 50 de ani, englezii au ajuns in londra de la 80% la 30% din populatie. romania va disparea mult mai repede. Anu asta au fost mai putine nasteri decat in 1880. iar jumate din copii nu sunt romani.

  99% sunt atat de retardati ca nu vad ce se intampla nici dupa ce se intampla

 13. Astia ca astia, dar (zice-se) zecile de mii de cetateni israelieni care au dobandit in mod misterios si pe tacute si cetatenia romana, si nu rup o boaba romaneste cu ce ar fi mai potriviti sa soseasca in Romania?
  A devenit clasica formula in care un cetatean prezentat drept „roman” sa ceara ajutor Romaniei in limba…engleza, pentru ca nu stie nicio iota romaneste!
  Totusi la Evidenta Populatiei, la Pasapoarte acolo, functionarii se simt bine, au toate conturile inca nepoprite…?
  Sa se intrebe altfel mult prea zelosii procurori. N-ar strica!
  Prea se da cetatenia ieftin in ultima vreme!

 14. aceste tinere sunt fiicele sau nurorile romancelor care erau studente la Medicina, etc. inainte de ’89 deci au parinti educati si s-ar putea ca si ele sa aiba studii superioare, asa ca sigur vor gasi un loc de munca, mai bine ne-am gandi la cat a decazut invatamantul si accesul copiiilor din mediul rural in ultimii ani la o forma de invatamant care sa le asigure o calificare si un loc decent de munca in Romania sau in Europa…

 15. Români unul şi unul! Nu peste mult timp africanilor le vor spune români.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.