Prințul Paul scapă de arest în Malta

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că Paul-Philippe al României va fi eliberat din arest, urmând a fi aşteptată decizia definitivă cu privire la predarea sa sub control judiciar.

„Instanţa din Malta a dispus faţă de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, după ce a stat mai mult de 2 luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa. Nu va putea părăsi Malta pentru că paşaportul şi orice document de identitate sunt reţinute de instanţă. Acesta trebuie să plătească o cauţiune de 20.000 de euro, precum şi o garanţie personală de 30.000 de euro. Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia şi prin faptul că, potrivit legislaţiei malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile”, transmite Ministerului Justiţiei, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, la data de 25 iunie, instanţa de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României, hotărârea nefiind definitivă.

„Justiţia din România va continua să îşi facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în ţară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele”, a subliniat Ministerul Justiţiei.

„Recent, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a admis solicitarea de a dezbate în procedură de urgenţă întrebările preliminare cu care a fost sesizată de către Curtea de Apel Braşov în cazul Prinţului Paul. Iar opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român. CE a spus că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare doar pentru presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. În plus, Comisia Europeană a argumentat că un mandat european de arestare nu poate fi refuzat doar pentru că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiaşi MEA”, a explicat Ministerul Justiţiei.

În 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, pe Paul al României la trei ani şi patru luni de închisoare şi pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare.

Recomanda

5 Comentarii

  1. Ei, d-aia imi plac mie rușii. Fuge careva de justiție? Statul rus trimite doi-trei zdrahoni care îl aduc pe evadat legat pachet la tribunal, sau îi înscenează o cădere de la fereastra chiar dace fugarul locuiește la parter. Statul rus e stat adevărat, nu otreapa. D-aia îmi plac mie rușii, na!

  2. O rușine de justiție și la europeni , care îi salvează pe agenții lor de jecmănit Romania, fără nici o jenă și scrupule . Mai trebuie interzise și arbitrajele internaționale de la curțile străine , unde forma elevată a furtului de la Romania și români , are un ascendent și mai al dracu

  3. Da da ce destept8 maltezii nu ca la noi 50.000 de coco intra in buzunaru lor iar toate actele raman la politie esti liber daca vrei acte ti se da adeverinta explicit pt ce vrei nu ca la noi ii cauti din Costa Ricaca in Italia din Madagascar in Anglia si nu i aduci. Castigi nu pierzi ca la fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.