Proba din sondaje. Cine cred românii că ar câştiga dintre Geoană şi Ciolacu?

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania) şi 11,5% pentru Nicolae Ciucă, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

În ceea ce priveşte turul al doilea, Geoană ar ieşi câştigător detaşat în faţa oricăruia dintre potenţialii contracandidaţi Ciolacu, Ciucă şi Simion, în cazul ultimilor doi scorul fiind peste 50%.

De asemenea, Marcel Ciolacu ar ieşi câştigător într-un tur doi cu Ciucă sau cu Simion, iar Nicolae Ciucă ar ieşi învingător în varianta unei finale prezidenţiale cu George Simion.

Sondajul mai arată şi că 19,2% dintre cei chestionaţi cred că Mircea Geoană va fi câştigătorul scrutinului prezidenţial, 17,3% l-au indicat pe Marcel Ciolacu, iar 9,9% pe Nicolae Ciucă. 66,9% dintre respondenţi afirmă că vor merge în mod sigur la vot.

Raportat la cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (82.8% din total eşantion), 23.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR) şi 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania).

Pentru Nicolae Ciucă ar opta 11.5% dintre alegători, iar pentru Cătălin Drulă (USR) – 8.6%. Dacian Cioloş (REPER) fi ales de 5.6% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 5.5%. 0.8% spun că ar vota alt candidat.

Intenţia de vot la alegerile prezidenţiale – Turul al II-lea

Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, 40.3% dintre români l-ar vota pe liderul PSD, iar 27.4% pe liderul PNL. 23.1% declară că nu ar vota, iar 9.2% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 59.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 40,5% cu Nicolae Ciucă.

Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi George Simion, 50.1% dintre participanţii la sondaj l-ar vota pe liderul PSD, iar 25.2% pe liderul AUR. 17% declară că nu ar vota, iar 7.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 66.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 33.5% cu George Simion.

Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, 51.5% dintre români l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 28% pe preşedintele Senatului. 13.8% spun că nu ar vota, iar 6.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă.

Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Mircea Geoană şi George Simion, 57.4% dintre respondenţi ar vota cu adjunctul secretarului general al NATO, iar 25.4% cu liderul AUR. 11.3% spun că nu ar vota, iar 5.9% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 69.3% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 30.7% cu George Simion.

Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Nicolae Ciucă şi George Simion, 45.3% dintre cei intervievaţi l-ar vota pe liderul PNL, iar 30.1% pe liderul AUR. 17.3% spun că nu ar vota, iar 7.3% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 60.1% ar vota cu Nicoale Ciucă, respectiv 39.9% cu George Simion.

Cine  câştigă alegerile prezidenţiale?

Întrebaţi cine cred că va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, 19.2% dintre respondenţi îl indică pe Mircea Geoană, 17.3% pe Marcel Ciolacu, iar 9.9% pe Nicolae Ciucă.

George Simion este menţionat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de către 8.5% dintre participanţii la sondaj, Diana Şoşoacă de 4.8%, iar Cătălin Drulă de 0.7%. 2.7% din total eşantion indică alt nume, 35.6% spun că nu ştiu sau nu pot aprecia, iar 1.2% nu răspund.

Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

40 de Comentarii

 1. Aiurea bre… Păi tocmai ăștia nu, deci NU !, trebuiesc aleși,. Și de ce nu vezi că mai sunt și alții in cursă, pe liste,.De ce impui, dai sondaje măsluite și crezi că populimea nu are de ales decît intre ăștia doi ??

 2. Apropooo,. Miza alegerilor de acu este imensă.. Alegi de fapt intre pace și război.. Deci trebuie să vezi cu mare atenție de cine de unde și ce poate, cui este lichea și de fapt pe cine reprezintă..

 3. „12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania)”

  Nu s-au saturat astia de atata minciuna, un partid format din doi soti certati sa genereze 12,5 %. Probabil, daca prezenta la vot ar fi de 1,8 milioane de votanti. Iar presedintele unui partid care culege la orice ora 32 % este creditat cu 18,2 %. Cotatie ca in cazul lui Popescu-Pinoccio, presedinte a unui partid de 2 %. Iubiti impostura la orice nivel si nu va saturati de ROGuiala. Va meritati soarta !

 4. Mani_pulare !…cică s-a luat decizia ca nazistul de la kiev să candideze în colonie…adica îl pun ăia de la casa albă…

 5. Și dacă pe niciunul nu îl vrem, suntem putinisti sau extremiști? Bă, înțelegeți dracului că niciunii din cei anunțați candidați, nu sunt demni de a reprezenta Romania și cetățenii români!

 6. De ce se tot discuta daca el nu si-a depus candidatura in mod oficial, de asemenea nu si-a dat demisia din postul bine platit de la NATO. De ce vorbim pe baza de speculatii?

 7. Toti candidatii sunt cu NATO in suflet. Inclusiv doamna Sosoaca…Deci votati Klaus Johanis, ca e tot aia! Cand e sa vina Razboiul, vine!.. Occidentul vrea Razboi deci va fi razboi….

 8. De ce Cozmin Gușă nu-i în sondaj? Este singurul care și-a anunțat candidatura la prezidențiale si sigur le va strica socotelile manipulatorilor de sondaje.

 9. Il gasesti zilnic pe SinagogaFM a „tanarului patron” dupa fustele caruia isi ascunde ilegalitatile ca n-are k(editat) sa-si asume personal nimic.

 10. Dacă- i musai cu lacere , spune românul . Intr- o țară de categoria unei țări latino- americane în viziunea UE si SUA . Dacă merge un specimen ca Ciolacu premier ( nu ar fi bun efectiv de nimic in Occident) de ce sa nu meargă ca președinte Geoana . Il cunoaștem ca nu are ,,sânge in instalație”, dar este mai bun decât toți candidații enumerați în articol, excelând cu Sosoaca și Simion , lachei ai rușilor. Și câți or mai fi.

 11. Asta arata cat de urâtă este clasa politică în ultimii 20 de ani. Daca Geoană conduce la încredere fara să conducă Romania in ultimii 20 de ani,realizați cat sunt de jos la încredere sunt actualii conducători?

 12. Geoana o sa ia TEAPA dinnou … noua nu ne plac mincinosii ca el ,Ciolacu si Rares Borcan…adica rolex.

 13. Am inteles ce vreți să spuneți și ce sugerați,ca sa fiu sigur că nu veți folosi votul meu PUN STAMPILA DE VOT PE TOTI,SAU SA NU MA DERANJEZ SI IES LA O PLIMBARE 🤔🤔🤔GREU DE SPUS!

 14. V-am mai spus.. Desenează sarpele cu un ochi pe două ouă pe foaia de vot, pune ștampila pe el și garantat el iese..

 15. Astia doi sunt ca Lolek si Bolek, ori ca fratii Petreus ( doi intr-o punga ). Nici unul din candidatii oferiti electoratului nu merita atentie.

 16. De ce nu Valerian Stan?Todeauna m-am intrebat de ce e plina de lichele politica romana?Pai daca sistemul te pune sa alegi intre lichele asta si obti.Snapanul asta de Joianis este desperat sa ocupe o functie pe undeva prin UE ca stie ca ii vine sorocul pt casele furate(pt prestatia lui ca pres nu va raspunde niciodata ,la fel ca Chiorul dezastrului national).

 17. Pe Simion poate să-l voteze 80% dintre români, tot nu-l pun stăpânii fanatiot peste Valahia.

 18. Votati ȘTANGA STÂNGA SAU DREAPTA STRÂMBĂ!aceiasi Neocomunistii Sekuristi din etnia conlocuitoare in Spate si in Fața,cu capul plecat și ruc.ul la 90 °la amersionisti!

 19. Dintre cei doi o să îl aleg pe …..motanul meu. E destoinic la prins șoareci, deși e bătrân are 14 ani ! Opțiunea numărul doi , dacă e acceptabil pe post de Kur-paier voi utiliza buletinul de vot cu ”cei doi” fără nici o problemă.

 20. Hopaaa! Geoana a aparut din nou. Podcastistii il invita, Cristoiu il invita, etc…lista rusinii de lingai din servicii. De ce ratatul asta corupt pana in maduva oasselor, care este presul de sters bocancii americani? De ce il tot scoateti in fata? Mama soacra a lui Geoana si cu neamul ei nerusinat cu delapidari de sute de milioane…Chiar aveti memoria scurta! Mai bine Coldea! Este de zece ori mai bun decat Ciolacu si Geoana la un loc! Bineinteles ca nu voi fi publicat…

 21. După ce am votat un bețiv trădător, un dulap răzbunător pe neamul românesc, acum să votăm un „PROSTĂNAC” ?. Nu ne învățăm minte. Este adevărat că nici nu prea avem ce alege, din ce alege. Toți „cantidații”, cel puțin din ce care sunt pe lista până acum, nu prea ai ce alege, nici măcar răul cel mai mic. Tot atât de adevărat că și prostănacul nostru are o mare „calitate”, este trădător de meserie, servind interesele unor de peste marea baltă, așa cum au făcut-o ultimii 2 zis președinți. Apariția acestui sondaj , făcut de un oarecare Inscop, ne spune cine dorește ca prostănacul nostru să ajungă președinte și-a dovedit „loialitatea” față de jupân ca mahăr la NATO. Acest „institut” de sondare este 100% pus în slujba unor unchi Sam, de peste ocean, în frunte cu bulibașa lui.

 22. Terminati cu sondajele false si manipulatoare.
  Sondajele nu reprezinta realitatea, asa cum politicienii nu reprezinta interesul cetatenilor sau al tarii.

 23. Sedeti rilax Confederatia Intergalactica cu consulat permanent pe Pământ il vrea pe Helving presedinte.

 24. Sosoaca!Vom vota Sosoaca! Pt ce sa punem niste vanduti presedinti ai Romaniei? Ce au astia a face cu tara asta? Nu va mai saturati de vanzatori si de vrobele lor lingusitoare?
  Uite ca vrem sa o punem pe Sosoaca. Un roman simplu, oricine, care vede bine ca tara a ajuns intr-un punct in care suntem trasi intr-un razboi ce nu este al nostru si ca ne indatoram imens.
  Un om simplu ce nu mai vrea sa mergem cu strainii astia ce ne-au luat tara cu japca.

 25. Fiule de 70 de ani suntem in razboi. Ce razboi mai visezi? Daca vrei sa tragi pentru noi zi la presedinta politist sa ne dea si noua americanii din activele rusesti blocate cat pentru 96 de tone de aur un chilipir 4 miliarde de coco cat a topit Stalin pe tunuri din tezaurul romanesc… Ce mai e 4 mld azi? O legatura de Patriot.

 26. – Progresista vopsita in suveranista Sosoaca si-a indeplinit misiunea, cel putin in sondaje.
  – Fara FURACIUNILE Dianei Ivanovici, fosta Sosoaca, Simion i-ar lua fata lui Geoana.
  – Desi si-a anuntat candidatura, Gusa nu este sondat, ceea ce poate sa insemne ca ar avea un procentaj nu tocmai de neglijat. Bineinteles ca si el fura tot de la Simion.
  – Nici doctorul Razvan Constantinescu nu este sondat, dar la el este de inteles.

 27. Nici unul! … In timp ce ei asteapta rezultate noi o sa votam alte partide care nu au mai guvernat sa ne razbunam pe ei(noi suntem prosti si prostii se razbuna) pentru : lipsa muncii , luare in ras la stat/la privat cu maruntis -ei ii spun salariu impozitat=maruntis ptr boschetari- ,pensii mici ..

  nu mai pupati voi la guvernare si nici aia care ingrasa sobolanii

 28. @RADU DAN MIHAILESCU
  în mintea ta, toți care nu accepta Guvernatorul actual al României, sunt agenți ruși?
  ți-ai luat medicamentația ?

 29. Fara Prostanaci in fruntea țării ! România a stagnat cu un vaporean matrafoxat în fruntea țării. A urmat autodeclaratul Politruc de Sibiu mare Ghinionist acest Hakuna Matata de Sibiu colecționar de șepci tinichele și case. Ce s-a facem cu Prostanacul ? El face nunți faraonice prin SUA are pe cumnatul său fugar este deja preș american. Așadar ce să facă Prostanacul ?

 30. Nimeni nu voteaza evvreu tradator Geana care tine cu fratii lui globalisti din ucraina. Ciolacu a zis: Nu va fi nici-un razboi. Asa ca va castiga. Cine din Romania vrea razboi degeaba? NIMENI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.