Probe cheie găsite de procurori la locul catastrofei de la Crevedia

Procurorii au găsit, în curtea imobilului unde au avut loc exploziile de la Crevedia, resturile unui furtun cu inserţii metalice şi ale unei pompe de presiune, folosite cel mai probabil de şoferi la transferul gazului între cisterne.

În referatul întocmit de Parchetul General se arată că, din coroborarea probelor administrate până la acest moment, rezultă că incendiul şi exploziile care au avut loc la punctul de lucru neautorizat al firmei Flagas SRL din comuna Crevedia au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

„Cercetarea la faţa locului a condus la identificarea şi ridicarea din curtea imobilul a resturilor metalice ce provin de la un furtun cu inserţie metalică, distrus parţial ca urmare a incendiului, şi a resturilor metalice ale unei pompe multietajate de presiune gaz folosită pentru transvazarea gazului dintr-o cisternă în alta. De asemenea, cu ocazia examinării epavei autocisternei aflate în curte, lângă gardul dinspre stradă, s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuţie a gazului reminiscenţe ale furtunului folosit pentru distribuţia gazului. Aceste aspecte indică faptul că, cel mai probabil, înainte de producerea incendiului şi a exploziilor, cei doi angajaţi ai firmei începuseră activităţile de transvazare GPL din autocisterna utilizată de către cel din urmă în cea utilizată de către primul, prin derularea furtunului de pe tambur şi orientarea acestuia pe sub autocisterna lui (…) spre autocisterna lui (…)”, spun procurorii.

Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de „comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate” (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de „comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate”, „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” şi „transporturi rutiere de mărfuri”.

Procurorii notează că, din legislaţia secundară, se desprinde concluzia că nu este prevăzută posibilitatea depozitării GPL-ului în autocisterne, ci exclusiv în sistem cu instalaţie monobloc tip skid, montată suprateran sau în recipiente subterane, îngropate, acoperite cu nisip, în ambele situaţii trebuind ca recipientele să fie echipate cu aparatură de măsură, control şi siguranţă care să semnalizeze o funcţionare normală iar în caz de avarie să semnalizeze corespunzător.

De asemenea, normativele nu prevăd posibilitatea efectuării încărcării/descărcării de GPL între autocisterne, ci exclusiv încărcarea recipientelor sub/supraterane, iar pompele de vehiculare GPL acţionează doar între rezervoare şi staţia de distribuţie.

Pe de altă parte, la imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Ha ha ha !Procurorii lui peste prajit !Ei au descoperit….probabil…asta este descoperire ?Procurorii nostri …stiu doar sa ia pensii speciale !Ei nu descopera…ei acopera !

 2. Cred ca chiar inculpatii au facut acest transfer mai inainte de explozie si din neglijenta sau premeditat au uitat furtunul in inxinta unitatii. Imposibil sa nu fi stiut ca in aceasta locatie angajatii mai faceau un ban fara stirea lor. Acum ca au murit si martorii incidentului, ancheta este mult mai usuara, mai clara, mai plina de probatorii.
  Apare ca maine si Elodia. Cum care Elodia, cea care trebuia sa fie ucisa de Cioaca, nu de servicii.

 3. Vedeti de ce se folosesc patronii de strainezii adusi la munca? Astia executa dar nu scot o vorba, pe cand romanul, nu accepta in mare parte infractiunile! Si, se mandresc ca aduc straini la munca in Romania! De ce oare? Nu spuneti si sa nu credeti ca e doar din cauza dalariului sau ca sunt puturosi, e din cauza conditiilor mizerabile de munca si a infractiunilor impuse de patroni.

 4. De la ce firma cumpara tovul asta GPL-ul si cine platea acciza si tva ul? Nu cumva era o firma fantoma rusa si impozitele platite erau zero (0)lei? Afaceri politice furacioase. In acest timp, poporul plateste cele mai mari preturi din lume la carburanti, gaze, electricitate si o sumedenie de alte biruri care il streseaza in ultimul hal, ca nu mai prinde mizeria aia de pensie pe care niste scursuri i-o dau dupa ce moare, de parca nu ar fi muncit o viata pentru ea. Rusine mafiei politice!

 5. Marea descoperire a procurorilor o stiau de cativa ani toti vecinii criminlilor care n-au vrut sa sisteze matrapazlacurile……[Rumburak]

 6. AU calcat in Picerele NESPALATE TOATE Legile si Reglementarile …

  STIAU CE stiau !
  Ca vor SCAPA !

  Cestia ESTE :
  Noi, Romanii si ROMANIA, Tara NOASTRA Chinuita de Lepre TAMPITE la EXREEEEM.

  S-a chinuit 2000 de ani sa EXISTE si „VINE” ma’n’Tzelegi Toti Coate Goale, Matze Fripte de FOAME de Averi si Putere, pe care NU stiu a le folosi …

  NE distrug din Prostie si Rautate, MANDRE Cazaturile Dreacuu’, ca Pupa CURURILE Strainilor Hoti si Distrugatori …

 7. O OBSERVATIE CLINICA …

  Apare Avocatuu’ GEPELEilor din Crevedia,

  facut VIP napristan de Catzofenele si Macaleandrii DIN Presa, cu Microfoane si Intrebari,

  SCOS astfel din Anonimatuu’ GAURILOR de Shobolan in care balteste o MARE Parte a Justitiei Romanesi se umfla in Penele de JUSRISTAC, lipite cu Cleiul primit de la Cei CARE au Nevoie de Dansuu’, CAND si UNDE trebuie.

  Si cuvanteaza :

  „Domnilor si Doamnelor, ASA este NORMAL si DREPT, se fac Afaceri, mai si SE MOARE”.

  Adica UNII fac Afaceri si in Dispretzul de Neam PROST pentru Restuu’ Boborului,

  scosi din Opinci si Obiele de Comunisti,

  NU iau cele mai elementare Masuri si LEGALE si MORALE de Evitare a ORICAROR Incidente,

  SE MOARE in Conditii ATROCE de catre ALTZII si,
  Domnuu’ Avocat ii scuzs CINIC …

  De UNDE ai iesit Domnule AVOCAT cu ASAO WeltAnshauubg ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.