Procurorul și Poliția, scoși basma curată

Parchetul General a stabilit în urma controlului făcut în Mehedinți, în cazul fetei care a fost incendiată de individul condamnat la închisoare pe viață, eliberat condiționat, că poliția și procurorul au acționat corespunzător. Parchetul zice că Turnagiu n-a fost reținut după ce ar fi violat-o pe fată pentru că expertiza medicală nu era gata.

Parchetul General a deschis o anchetă după ce fata ar fi fost violată de individ și a sesizat Poliția. Oamenii legii nu ar fi luat măsuri împotriva bărbatului și de aceea el a ajuns să o incendieze pe tânără.

Turnagiu a fost arestat preventiv după ce a incendiat-o pe fata de 17 ani din localitatea Dîrvari. Tânăra este în stare gravă, într-un spital din Bucureşti.

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, fiind condamnat pentru cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi.

Comunicatul Parchetului General despre control:

„În continuarea comunicatului de presă din data 15 iunie 2020 având ca obiect controlul dispus de către procurorul general cu privire la dosarul înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare ca urmare a plângerii formulate de minora care a fost ulterior victima unei tentative de omor prin incendiare în județul Mehedinți, comunicăm următoarele:

Ca urmare a controlului dispus privind celeritatea și rolul activ în efectuarea urmăririi penale în cauză, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus examinarea sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu a conformării reprezentanților DGASPC Mehedinți la procedurile legale și la obiectivul interesului superior al minorului, în condițiile revocării măsurii internării într-un centru de plasament în regim de urgență după doar o zi.

În urma controlului efectuat nu au fost stabilite elemente de natură a reține gestionarea necorespunzătoare a cauzei de către organele de poliție și de către procurorul care a supravegheat cercetările, actele de urmărire penală necesare stabilirii unui plan de anchetă fiind efectuate de îndată.

Neluarea unei măsuri preventive față de persoana vizată de plângerea penală a fost determinată de imposibilitatea obiectivă de a administra probatoriul necesar până la data săvârșirii prin incendiere a tentativei de omor asupra minorei, expertiza medico-legală nefiind finalizată la momentul respectiv, iar dispunerea unei măsuri preventive neputând fi bazată exclusiv pe existența unei plângeri penale.

Intervalul de la formularea plângerii până la săvârșirea tentativei de omor prin incendiere a persoanei vătămate a fost de 74 de ore, timp în care, având în vedere riscurile pentru minoră decurgând din acțiunile anterioare ale persoanei vizate, organele de urmărire penală au solicitat DGASPC Mehedinți luarea măsurii de protecție a internării în regim de urgență”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8519 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Revoltător. Deci facem tam-tam că nu se aprobă lege care să te izoleze pe suspiciuni medicale, dar un criminal periculos nu poate fi privat de libertate fiindcă procurorul nu are acoperire medicală. O fată frumoasă, copilul unor părinți cere ajutor viața fiindu-i pusă în mare pericol; organele Statului Român ca și în cazurile Caracal, cu atribuții și salarii pe masură nu sunt în stare să o protejeje, copila este este arsă de viu de un scelerat dovedit criminal periculos și aflat în evidența Organelor de drept, și NIMENI nu este de vină. Este totuși prea mult. Azi dacă România ar avea mișcare sindicală, Societate civlă și cetățenii cu conștiință civică ar fi Grevă generală sub mesajul: VIAȚA FETELOR DIN ROMÂNIA CONTEAZĂ.

  2. @Emil:si apa rece imbata!Vezi ce frumos se uita asta la tine,nu il provoca ,ce daca a murit!

  3. Totul pleaca de la faptul ca procurorii,judecatorii si politaii nu dau seama nimanui pentru ca nu-si fac treaba oportun ,corect si exigent ei acoperindu-se unii pe altiisi nimeni din afara acestei mafii gretoase nu are dreptul sa se amestece in ciorba lor.Rezolvarea ar consta intr-un act normativ pe care parlamentul si Presedintele nu-l vor da niciodata pentru ca mafiotii din justitie si politie ii au la mana si la nevoie ii executa si atunci tac chitic,deci oricat s-ar striga nimic nu se va schimba.

  4. Jegul asta cu figura de psihopat, pentru tot „istoricul” sau penal nu mai merita nici macar o zi de puscarie ci, pur si simplu, un glonte in cap ! La fel ca si cei care, prin deciziile lor imbecile si criminale, i-au favorizat lungul sir de crime si faradelegi !

  5. Un stat mafiot. „Capii” sunt, in principal, re-
    prezentantii statului, ca
    sa nu fie dubii.

  6. A sesizat cineva cinismul din aceasta declaratie? Adica aii de la protectia copilului au gresit pentru ca nu au internat fata , nu procurorul pentru ca nu a arestat suspectul.

  7. O nesimtire fara margini!Suspectul putea fi retinut , fara probleme de natura juridica, pentru macar 48 de ore!In plus, se putea emite un ordin de restrictie si , din miile de militieni si jandarmi din judet se puteau aloca cativa care sa stea pe urmele dezaxatului!

  8. Legea trebuie facuta de romani. La straini si pedofilii sunt motiv de mandrie.Hai sa facem noi legea noastra stramoseasca…Puscarie pe viata daca ai omorat cu intentie adica 99 ani .

  9. Sa se mai intrebe cineva din aceasta tara dece nimeni nu mai are incredere in justitia care se face in tara lor ?

  10. Atunci când un procuror vine și ia un copil din casa asistenților maternali, deși nu este în atribuțile sale de serviciu, nu este abuz în serviciu.

    Atunci când un procuror are suspect pe un fost ucigaș în serie și nu îl arestează preventiv, nu este abuz în serviciu. Și nici neglijență în serviciu. Evident nici judecătorii care l-au eliberat pe scelerat nu au făcut nici cea mai mică greșeală. Pentru o țară de ratați, facem cam puține greșeli.

    Bătaia de joc numită Dosarul Revoluției? Nici acolo nu este abuz în serviciu și nici neglijență în serviciu. 30 de ani de mușamalizare sunt o culme a profesionalismului și performanței juridice.

    Mai bine ar stabili o excepție în Codul penal – „Magistrații și Dumnezeu sunt fără de păcat.” Așa este când colegii îi verifică tot pe colegi. Sau când frații îi verifică tot pe frați. Așa este și la colegiul medicilor. Și cică trăim în stat de drept… poate numai pentru unii. Pentru alții este stat de tip colegial-frățesc. Sau un stat mafiot, cum bine a spus Președintele Petrov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.