Producătorii agricoli se țin departe de speculațiile politice. Decizie importantă

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) a decis amânarea acţiunilor de protest ce trebuiau să aibă loc începând de luni, 27 mai 2024, pentru a se delimita de orice acţiuni care pot fi interpretate sau speculate politic în această perioadă de campanie electorală.

„Motivul acestei decizii majore, dar asumate, este dorinţa fermă a organizaţiei de a se delimita de orice acţiuni care pot fi interpretate sau speculate politic în această perioadă de campanie electorală. În urma semnalelor primite, că anumite forţe politice doresc să folosească mobilizarea fermierilor pentru a câştiga capital de imagine şi a specula în favoarea lor situaţia grea din agricultura românească, există riscul real al confiscării mesajelor şi revendicărilor legitime ale unei categorii socio-profesionale şi transformării lor într-o armă împotriva adversarilor politici. Refuzăm să fim folosiţi!”, au transmis vineri reprezentanţii organizaţiei.

Lista revendicărilor urgente, depusă pe masa autorităţilor

„În contextul apropierii alegerilor europene (total insuficient promovate în România, din punctul nostru de vedere), am solicitat fiecărui grup politic parlamentar o listă de priorităţi şi măsuri pentru a aborda provocările actuale din sectorul agricol, angajamentele pe care intenţionează să le pună în aplicare pentru a sprijini fermierii români şi pentru a asigura sustenabilitatea şi competitivitatea lor în cadrul agriculturii Uniunii Europene. Dorim să stabilim un dialog constructiv şi să colaborăm eficient pentru atingerea obiectivelor comune – dar, ca organizaţie de fermieri, nu facem politică!.Subliniem că problemele noastre rămân şi chiar se agravează pe zi ce trece, odată cu tergiversarea de către autorităţi a unor soluţii structurale, eficiente şi bine fundamentate, aşa cum am solicitat încă din luna ianuarie. Acestea au consecinţe devastatoare pentru predictibilitatea activităţii agricole. În condiţiile deciziei ca mişcările noastre de protest să nu interfereze cu campania electorală şi să nu influenţeze rezultatul alegerilor şi asocierea noastră cu partide politice, vom relua organizarea acestora după data de 9 iunie 2024”, au avertizat reprezentanţii Forumului APPR.

Organizaţia a solicitat autorităţilor să dea dovadă de responsabilitate 

„Inacţiunea şi temporizarea excesivă nu reprezintă o opţiune atunci când miza este viitorul fermierilor români şi al agriculturii naţionale. Mobilizarea fermierilor va continua până când vor fi implementate soluţiile necesare pentru redresarea agriculturii româneşti! Nu vom accepta niciun compromis care să submineze viitorul membrilor noştri, iar anunţul de astăzi nu reprezintă un act de clemenţă, ci un avertisment prin care vă facem cunoscut faptul că vom relua acţiunile cu şi mai multă determinare pentru a ne apăra drepturile legitime”, se mai arată în comunicatul transmis de Forumul APPR.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Clima globului se schimba rapid si brutal. Multi isi amintesc de unele ziceri ale generalului Strainu. Daca Ciolacu vrea sa castige presedentia trebuie sa lase totul la o parte iar prioritatea nr. 1 sa fie refacerea sistemului national de irigatii cu preponderenta in sudul tarii. Exista canalul Siret-BARAGAN facut pe treisferturi de Ceausescu si abandonat dupa ’90 de securistii care l-au lichidat la ordin pe Ceausescu. Cu bani putini comparativ cu ce se arunca aiurea pe armament, se poate finaliza repede acest mare complex de irigatii bine gandit de specialistii adevarati ai lui Ceausescu. Te lepezi Ciolacule de stapanii tai vanzatori de tara?

 2. dovada ca sunt niste prosti, aveau ocazia sa puna presiune pe guvern si pe tradatorii din PNL-PSD-USR-PMP, dar le e frica de prestituatele din presa si TV ca o sa fie catalogati ca AURisti, Putinisti, etc. Isi merita soarta, o sa ajunga iobagi pentru BlackRock, Gates, etc

 3. dar, ca organizaţie de fermieri, nu facem politică!

  -nu,parlitzii vor mai multe subventzii,bani publici,
  altceva nu stiu sa ceara!

  poza minte:
  „fermierii” sint cu totzii agentzii lu John Deere,
  ala cu tractoarele,singuru pe Mapamond,
  am vazut asta la protestele europene din iarna.

 4. Organizaţia a solicitat autorităţilor să dea dovadă de responsabilitate ….Care autorități ? Organizația nu e din RO , nu trăiește și vede ce se petrece pe acilea ? Până nu se pune mâna pe par, autoritățile nu vor avea nici o resonsabilitate. Iar amânarea protestului pentru a nu da o nota politică,are efect tocmai invers în opinia mea !

 5. Nu sunt prosti,majoritatea sunt insurubati in politica locala(cosilieri locali si judeteni,primari,vici,secretari ,unii chiar prin parlament)si exploateaza terenuri cu statut juridic incert,cu proprietari decedati fara succesiuni facute-ca statul are grija sa ingreuneze la maxim intrarea in posesie a mostenitorilor prin legi incalcite si aberante-pentru care nu platesc un leu arenda.Nu mai vorbesc de fonduri europene si subventii si tot ei nu se mai opresc din vaicareala.De asta fac ciocul mic ce credeati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.