Programul lunii decembrie la Teatrul de Artă București

„Un ceas de cântec“ cu „Fata din curcubeu“ în timp ce „Unora le place swingul“ cu „Un bărbat și mai multe femei“ și „Oleanna“. Sau te trezești cu „Dureri fantomă“ dacă privești „Constelații“ sau iei „Șase lecții de dans în șase săptămâni“. Acestea sunt doar câteva dintre concertele și piesele de teatru pregătite de Teatrul de Artă pentru luna decembrie.  Iată programul pe zile:

Joi, 1 decembrie I ora 19.00

UN CEAS DE CÂNTEC cu MARIA RĂDUCANU – concert

„Cântecele ei pot fi orice, de la volute, la linii frânte, de la strigăt, la şoaptă. Şi chiar dacă vreodată au fost ale altora, încetează de-a mai fi, pentru că atunci când le cântă Maria, ele se preschimbă.” – Ana-Maria Pănoiu (Liternet.ro)

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 2 decembrie I ora 19.00

FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar

Cu: Marcela Motoc

Regia: Lia Bugnar

*Premiul pentru cea mai bună actriță, Festivalul Monodramei Independente, Brașov, 2022

*Premiul pentru cea mai bună actriță, la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018

*Diplomă de Excelență, la Festivalul Zile și Nopți de teatru la Brăila, 2018

Fata din Curcubeu este o lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun, care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă.

Coproducție Teatrul De Artă București și Asociația Cortina.

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Sâmbătă, 3 decembrie I ora 19.00

UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin

Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu

Regia: Bogdan Hușanu

*Premiul pentru Cea mai bună actriță (Paula Chirilă) și

*Premiul pentru Cel mai bun spectacol, la Comic 7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă ce-şi doresc femeile, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului slab. Garunski, personajul masculin, cunoaşte, de-a lungul spectacolului, femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa lui. 

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 4 decembrie I ora 19.00

UNORA LE PLACE SWINGUL după Donna Hoke

Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugărița

Regia: Claudiu Pușcău

Trăim într-o lume a preferinţelor şi opţiunilor, a tendinţelor şi a liberului arbitru. Unii preferă iarna, alţii, pescuitul, unii, hainele în culori pastel, iar alții, puiul la ceaun. Mulţi optează pentru filme horror, iar unora le place… swingul. Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite ale Americii, tratează cu umor şi dezinvoltură, dar şi cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre.

Ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna? Iată un răspuns pe care îl puteţi afla numai dacă veţi accepta să vă dezbrăcaţi de prejudecăţi şi să urmăriți acest spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul, cu profunzimea sentimentelor. Un spectacol care, cu siguranţă, vă va face să vă priviţi altfel vecinii.

Recomandare vârstă: 16+

Preţ bilet de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 8 decembrie I ora 19.00

OLEANNA de David Mamet

Cu: Cristiana Luca, Lucian Pavel

Regia: Bogdan Budeș

O studentă își acuză profesorul de hărțuire sexuală. O conversație aparent inofensivă are consecințe explozive. Există oare un „adevăr absolut” al unei situații?

În piesa Oleanna, publicată în 1992, David Mamet povestește despre lupta pentru putere dintre un profesor universitar și una dintre studentele sale, care îl acuză de hărțuire sexuală. Este unul dintre cele mai controversate texte din ultimii treizeci de ani, ce explorează strălucit consecințele explozive ale unei conversații aparent inofensive.

După cum notează regizorul și dramaturgul Harold Pinter, în corespondența cu Mamet : “Nu poate exista o piesă mai dură sau mai curajoasă decât Oleanna. Finalul original este, în mod genial, „ultima răsucire a cuțitului”.

O producție a Teatrului de Artă București, cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 9 decembrie I ora 19.00

DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev

Cu: Rareș Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa / Cristiana Luca

Regia: Bogdan Budeș

*Marele premiu pentru Cel mai bun spectacol, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada-Plays, Ekaterinburg, Rusia, iunie 2017

*Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța, septembrie 2017

*Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu) la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, 2015

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin la pachet cu violența și cruzimea. (Bogdan Budeş)

În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri, Dima (Rareș Andrici) și Gleb (George Constantinescu), și sufletul Olgăi (Mihaela Popa) în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

Recomandare vârstă : 16+

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Luni, 12 decembrie I ora 19.00

SKETCHES OF THE OTHER SIDE – concert de jazz

Ștefan Stoianovici – pian

Vlady Săteanu – contrabas

Bodo Tabarca – tobe

‘The grass is always greener (on the other side)’ – este imaginea creată de fiecare dintre noi față de ce s-ar putea afla dincolo de bariera inaccesibilului. În cazul nostru, ‘the other side’ se referă la drumul pavat de către legendele jazzului, la libertate, simbioză, măiestrie tehnică și sinceritate.

Deși nu există momente în care omul se oprește din străduința continuă de a se autodepăși, prin intermediul improvizației putem simți, uneori, că judecata rațională ia o pauză și lasă loc fluxului muzical să curgă.

Cu acest proiect ne propunem să surprindem câteva astfel de momente, sau cel puțin să le încapsulăm potențialitatea în câteva teme originale ce vor servi drept rampă de lansare pentru muzicieni și public deopotrivă.

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 15 decembrie I ora 19.00

CONSTELAȚII de Nick Payne

Cu: Ioana Barbu şi Marin Grigore

Regia: George Dogaru

*Selectat la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, 2018

*Invitat la Festivalul 25 de ore de teatru non stop, Sibiu, 2018

*Selectat la Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, 2018

*Selectat la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent Constanța, 2018

*Invitat în FNTi – Festivalul Național de Teatru Independent, 2017
*Invitat la HomeFest, 2017

O singură relație. Posibilități infinite. Un cuplu care trece dincolo de continuum spațiu/timp să exploreze posibilitățile infinite ale dragostei care-l leagă.

„Constelații” este o piesă despre liberul arbitru și prietenie. Despre teoria multiversului cuantic, dragoste și miere. Marianne este fizician la Universitatea din Sussex, Roland este un simplu apicultor. Se cunosc întâmplător la un grătar. Prima întâlnire nu iese deloc bine. Dar noroc că există și o a doua șansă, și o a treia, și a patra…

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 16 decembrie I ora 19.00

ȘASE DIN 49 de Spiró György

Cu: Dana Voicu, Liviu Cheloiu

Regia: Alexandru Maftei

*Premiul pentru Cea mai buna actriță (Dana Voicu) și

*Premiul pentru Cel mai bun actor (Liviu Cheloiu), la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2017

*Selectat în FNT – Festivalul Național de Teatru, 2014

Ce i se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli, atunci când este pus în fața unui bilet câștigător la loto, care valorează 10 milioane de euro? Cei doi, soț și soție, părinți a doi adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frică paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet, încet, la iveală, într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică ce culminează cu un gest extrem.

Preţ bilet : de la 50 lei

Bilete : mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 18 decembrie I ora 19.00

INSOMNIACII de Mimi Brănescu

Cu: Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore

Regia: Sorin Militaru

*Selectat la Festivalul Comediei Românești – FESTCO.

O comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat. O comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie.

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 22 decembrie | ora 19.00

ȘASE LECȚII DE DANS ÎN ȘASE SĂPTĂMÂNI de Richard Alfieri

Cu: Victoria Cociaș, George Constantinescu

Regia, traducerea, costumele: Lavinia Jemna Oltenau

Scenografia: Romulus Boicu

Coregrafia: Mihai Petre

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, Lily şi Michael – amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate – ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 29 decembrie I ora 19.00

FĂ TU PRIMUL PAS de Jean-Claude Carrière

Cu: Raluca Aprodu și Marius Călugărița

Regia: Andrei Munteanu

Cum ar fi să te trezeşti, într-o dimineaţă, cu cineva în mijlocul apartamentului tău, şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi? Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor. O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.

„Fă tu primul pas” este o comedie romantică plina de farmec şi extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi.

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 30 decembrie I ora 19.00

UN CEAS DE CÂNTEC cu MARIA RĂDUCANU – concert

Ultimul concert al Mariei, din acest an. Vor fi cântece vechi și vechituri în haine noi, și improvizații, icnete, chiuituri și suspine, câte un hohot de râs, ori poate o vorbă în răspăr, pentru toată suflarea și pentru oaspeți feluriți. Snobii sunt și ei bineveniți. Și lumea bună. Și sufletele rătăcite. Și iubitorii de sunete emise de voce. Și romanticii. Și curioșii. Și cei care nu fac cozonac. Și cei care visează piftie.

La anul și la mulți ani, din dragoste!

Preţ bilet: de la 50 lei

Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

IMPORTANT

Accesul la spectacole nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.

Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București continuă să igienizeze și să dezinfecteze spațiul și recomandă:

– să purtați mască de protecție și să folosiți gelul dezinfectant din foaier

– să evitați să veniți la teatru dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.